تاریخ: ۱۴۰۳/۸/۱۳
درهای سینمای مهاباد به روی علاقمندان گشوده می‌شود
به گزارش هاژه، انتظار چندین ساله اهالی فرهنگ و هنر در مهاباد بسر آمد و سینمای شهر مهاباد توسط شهرداری احداث شد.
در رابطه با اهمیت سینما برای یک شهر هرچه بگوییم کم گفته‌ایم، ساخت سالن سینما فقط درآمدزا بودن آن نیست، سینما به ایجاد همبستگی و میل با هم بودن، با هم خندیدن، باهم گریه کردن و همگرایی فرهنگی میان مخاطبان منجر می‌شود.
دهه‌هاست که سینما به جزوی از زندگی شهروندان هر شهری تبدیل شده و حالا سینما یکی از ابرقدرت‌های فرهنگسازی در دنیا محسوب می‌شود که به عنوان یک تریبون بین المللی، هویت، فرهنگ و سیاست هر جامعه را بازتاب می‌دهد.
با این اوصاف شهر مهاباد که روزگاری 3 سینما داشت چند دهه بدون سینما مانده بود و کم کم خاطرات افراد مسن از اولین تجربه رفتن به سینما برای نسل جدید نا آشنا جلوه می‌کرد.
علی‌رغم پیگیری فعالان حوزه فرهنگ و هنر و در راس آن رسانه‌ها، در خلال 2 دهه گذشته ده‌ها جلسه و بازدید مسوولان، از وزرا و معاونین گرفته تا استانداران و... از سینما تربیت بدون نتیجه ماند و در نهایت فعالان و مطالبەگران را بر آن داشت که عطای سینما تربیت را بە لقایش ببخشند و از مسیری دیگر وارد شوند.
از نیمه‌های دهه نود پویش و مطالبه سینمای شهر من کجاست از سوی فعالان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه‌ها بارها و بارها لزوم احداث سینما را به مسوولان یادآوری می‌کردند. در نهایت پیگیری‌های هاژه مشخص کرد که هیچ امیدی برای بازگشایی سینما تربیت مهاباد نیست چراکه هلال احمر مهاباد مایل به تخصیص اعتبار و یا واگذاری مالکیت نبود و فرهنگ و ارشاد هم بودجه‌ای برای بازسازی نداشت، اگر هم بودجه‌ای تخصیص می‌داد به شرط واگذاری مالکیت ساختمان بود. در نتیجه بازسازی سینما تربیت عملا یک رویا و یک تلاش شکست خورده بود که فقط زمان و انرژی را هدر می‌داد.
در بحبوحه این وقت‌کشی‌ها، این شهرداری مهاباد بود که امیدها برای احداث سینما را زنده کرد. شهرداری مهاباد با عبور بحران‌های عدیده، در بودجه سال 1402 اعتبار اولیە 600 میلیون تومانی راتصویب کرد تا اقدامی عملی برای راه‌اندازی سینما برای شهر مهاباد برداشته شود.
بابک رستم‌پور در سال 1402 در گفتگویی اختصاصی با هاژه، تصمیم شهرداری برای راه‌اندازی سینما در مهاباد را پاسخی به مطالبات فعالان حوزه فرهنگ و هنر در این شهرستان اعلام کرد و گفت: در صورت نیاز به بودجه بیشتر، این سازمان آمادگی دارد تا آن را تأمین نماید.
یکسال بعد از این تصمیم شهرداری از خرید تجهیزات و تکمیل پروژه خبر داد و در روزهای گذشته خبر تکمیل کامل این پروژه را اعلام کرد.
آنگونه که شهرداری اعلام کرده هزینه‌های ساخت سینما در مهاباد علی‌رغم آماده بودن ساختمان آن از بودجه تعیین شده فراتر رفته اما در نهایت به خط پایان رسیده و با توجه به واگذاری آن، می‌توان سینمای مهاباد را یکی از منابع درآمدهای پایدار شهرداری برای سال‌های آتی هم دانست که جزو اهداف شهرداری‌ها است.
درحال حاضر تکلیف سینمای شهر مهاباد یکبار برای همیشه آنهم توسط شهرداری این شهر که نه یک اداره بلکه یک سازمان مردمی است، مشخص شد و بزودی همزمان با سراسر کشور سینمای مهاباد نیز اکران در چند سالن را خواهد داشت.
داستان و روایت سینما از برچیدن بنیان‌هایش در این شهر تا بازگرداندن دوباره آن هرچه بود، همچون یک فیلم کلاسیک پایان خوشی داشت و بعد از سال‌ها رنج فعالان، درهای سینما در مهاباد به روی علاقمندان باز خواهد شد.
اگرچه درآمد سینما در سال‌های گذشته بسیاری از سرمایه‌گذاران را برای درآمدزایی از آن ترغیب کرده، اما سینما در شهر را نباید یک پروژه درآمدزا دانست، چراکه سینما یکی از نمادها و سمبل‌های یک شهر محسوب می‌شود.
بازگرداندن سینما به مهاباد با استقبال گرم هواداران و اهالی فرهنگ و هنر همراە بوده و انتظار می‌رود باز شدن درهای سینما در مهاباد زمینه را برای احداث سینماهای خصوصی دیگر فراهم کند.
 
در اینباره بیشتر بخوانید:
 
 آخرین وضعیت روند احداث پردیس سینمایی مهاباد تشریح شد

شهرداری مهاباد سینما می‌سازد 

احداث پردیس سینمایی در مهاباد

واکنش شهرداری مهاباد به انتشار گزارشی از هاژه

شهرداری مهاباد برای احداث سینما زمین دارد!