تاريخ: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۳۰ مهر ساعت ۱۹:۵۶ بازدید: 2066      نظرات: 1      کد مطلب: 15336

احداث پردیس سینمایی در مهاباد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بعد از کش و قوس فراوان و اصرار جامعه هنری شهرستان، تفاهم نامه‌ای بین  سازمان سینمایی کشور و شهرداری مهاباد به امضا رسید که در صورت اجرای این تفاهم نامه مهاباد تا 6 ماه دیگر صاحب پردیس سینمایی خواهد شد.
این تفاهم‌نامه روز چهارشنبه به منظور احداث پردیس سینمایی امید با ۳۶۵ صندلی سینمایی در قالب سه سالن کوچک، متوسط و بزرگ بین "رمضانعلی حیدری‌خلیلی" معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و "کریم محمدنژاد" سرپرست شهرداری مهاباد امضا شد.
 
"رمضانعلی حیدری‌خلیلی" در حاشیه امضای این تفاهم‌نامه اظهار کرد: پردیس سینمایی امید در مهاباد در یک طبقه و دارای 3 سالن با سازه سبک ساخته می‌شود.
 
وی با بیان اینکه این طرح زودبازده است افزود: در صورت اجرای این تفاهم نامه در ابتدای سال 1400 شاهد به بهره‌برداری رسیدن آن خواهیم بود.
حیدری خلیلی تصریح کرد: برای اجرای این طرح نزدیک به 5 میلیارد تومان نیاز است که 1میلیارد و 200 میلیون آن با اعتبارات ملی، 500 میلیون تومان از سوی سازمان شهرداری‌های کشور و 700 میلیون تومان نیز از سوی سازمان سینمایی بصورت بلاعوض تأمین خواهد شد و شهرداری می‌توانند با مشارکت بخش خصوصی نیز آن را احداث نماید.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: تاکنون ۲۶ تفاهم‌نامه با شهرداری‌های کشور بسته شده و تنها در استان خوزستان و در شهر اندیمشک این طرح با کمک بخش خصوصی راه‌اندازی می‌شود.
وی افزود: پردیس سینمایی امید مهاباد روزانه ظرفیت اکران 3 الی 6 فیلم را خواهد داشت و دارا بودن دانشگاه، پادگان و مدارس ظرفیت پایه آن را تأمین خواهند کرد و با درنظر گرفتن شرایط فرهنگی و اجتماعی شهرستان مهاباد پیش بینی می‌شود که با استقبال شهروندان روبرو شود.
حیدری خلیلی در پایان با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته جهت افزایش سالن‌های سینمایی تصریح کرد: در مدت 7 سال گذشته 320 سالن سینمایی در کشور احداث شده و 56 هزار صندلی به ظرفیت سینماهای کشور اضافه شده است.
حجت‌الاسلام ناصر خدایاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم اظهار کرد: هم‌اکنون از مجموع ۲۲ سینمای آذربایجان‌غربی، پنج سینمای فعال شامل سه سینما در ارومیه، یک سینما در خوی و یک سینما در تکاب فعال و مابقی نیمه فعال یا متروکه است.
 
وی با اشاره به اهمیت سینما در شهر افزود: احداث پردیس سینمایی در مهاباد ظرفیتی عظیم برای میزبانی جشنواره‌ها و رویدادهایی سینمایی ایجاد خواهد کرد.
ایرج شجاعی فرماندار مهاباد نیز در این نشست اظهار کرد: مهاباد همواره شهر بزرگان، هنرمندان و شاعران نامی بوده و سینماگران و فیلمسازان این شهرستان در عرصه کشوری و بین المللی شناخته شده‌اند.
وی افزود: این شهرستان قطب گردشگری استان و غرب کشور است و وجود سینما و یا پردیس سینمایی مطالبه برحق هنرمندان و سینماگران این شهرستان است.
در ادامه جمعی از هنرمندان، فیلمسازان و سینماگران شهرستان به بیان مشکلات و کمبودهای زیرساختی این شهرستان پرداختند.
رحیم بایزیدی رییس انجمن سینما جوان شهرستان مهاباد در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیت‌های این انجمن اظهار کرد: برگزاری 32 دوره فیلمسازی بلند، برگزاری 100 دوره مشاغل سینمایی، تولید بیش از  500 فیلم کوتاه در قالب حرفه‌ای، نیمه حرفه‌ای و حمایتی، برگزاری 75 نمایشگاه و جشنواره با موضوعات مختلف و اکران بیش از 2 هزار فیلم بلند و کوتاه تنها گوشه‌ای از عملکردهای این انجمن در طول این دوره می باشد.
 
وی افزود: اگرچه رفع کمبودها دغدغه همه مسوولان و هنرمندان است اما این روزها انجمن سینما جوان با مشکلات عدیده کمبود فضای فیزیکی برای برگزاری نمایشگاه، سالن سینما برای اکران و کمبود شدید تجهیزات عرصه فیلمسازی برای تولید آثار هنرجویان و سینماگران روبرو است.
مناف ایرانپناه، هنرمند پیشکسوت تئاتر و تلویزیون در این نشست اظهار کرد: تاریخچه سینماجوان مهاباد به قبل از دهه 50 و پیش از انقلاب اسلامی برمی‌گردد ولی در کمال تأسف با گذشت نزدیک به 40 سال همچنان در انتظار حمایت و تخصیص اعتبار برای احداث مکانی برای این زیرساخت می‌باشیم.
 
وی افزود: مجتمع فرهنگی – هنری شهرستان مهاباد که در دهه 60 ساخته شده فاقد هرگونه استانداردی است و جای بسی تعجب است که مکانی برای ارائه آثار هنری به شهروندان در شهری با این سابقه تاریخی و فرهنگی وجود نداشته باشد.
ایرانپناه ضمن تقدیر از مسوولان برای احداث پردیس سینمایی در شهرستان اظهار کرد: امیدواریم این پردیس در شأن شهروندان مهابادی باشد و مانند سایر پروژه‌های این شهرستان بعد از مدتی دچار توقف و یا پسرفت نشود.
ابراهیم سعیدی فیلمساز مطرح مهابادی نیز در این نشست اظهار کرد: در دهه‌های گذشته خانه جوانان در مهاباد یکی از مکان‌های فعال در عرصه هنر و فرهنگ بود اما در چند سال گذشته همواره با عدم مکانی مشخص و استاندارد برای ارائه آثار روبرو هستیم.
 
حسین عزیزی از هنرمندان مهاباد و مدرس دروس سینمایی در این شهرستان نیز خواستار استفاده از ظرفیت اساتید صاحب نام مهابادی در بخش بررسی آثار هنری استان شد و گفت: ترجمه فیلمنامه از کوردی به فارسی ابهت و ظرافیت فیلمنامه را قربانی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه انجمن سینما جوان مهاباد از کمترین و کوچکترین امکانات برای تدریس دروس عملی و فیلمسازی محرم است افزود: اگرچه حیات سینما به وجود سینما جوان گره خورده اما بسترهای فرهنگی و زیرساختی در این شهرستان برای توسعه فراهم نیست و برخی هنرجویان برای تولید آثار باید میلیون‌ها تومان هزینه اجاره ابزار و امکانات را بپردازند، لذا در چنین شرایطی امکان شکوفایی و تولید آثار بیشتر با تنگ‌نا مواجه است.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

اسماعیل ۱۳۹۹/۷/۳۰
به امید پیشرفت بیشتر

نظر خود را براي ما ارسال كنيد