تاریخ: ۱۴۰۲/۸/۱۰
آخرین وضعیت روند احداث پردیس سینمایی مهاباد تشریح شد
به گزارش هاژه، بیش از 2 دهه از تعطیلی سینمای شهر مهاباد می‌گذرد و در میانه دور باطل مسوولان برای ساخت سینما، امسال شهرداری مهاباد بصورت جدی برای ساخت پردیس سینمایی اعلام آمادگی کرد تا به یکی از مطالبات جدی حوزه فرهنگ و هنر پاسخ دهد.
بیش از 2 دهه از آخرین اکران فیلم در سینما تربیت هلال احمر در مهاباد می‌گذرد و در خلال این چند سال، نه هلال احمر تمایلی برای واگذاری داشت و نه هزینه‌ای هم برای نوسازی و یا بهسازی آن صرف می‌کرد، اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان هم از فرسودگی ساختمان اداری خود می‌نالد و بودجه‌ای برای پروژه‌های کلانی از این دست نداشت. بارها کارشناسانی از تهران برای بازدید از سینما آمدند اما تخصیص اعتبارات ملی به سرانجام نمی‌رسید.
 
 
در این 2 دهه بارها جلسات مسوولان و اعضای شهرداری با فعالان حوزه فرهنگی و هنر شهرستان به بحث و جدال بر سر مطالبات که سینما یکی از مهمترین آنها بود، کشیده شد، هاژه نیز از ابتدای آغاز بکار خود به عنوان یک رسانه این مطالبه را پیگیری کرد.
 

 
با افزایش قابل توجه بودجه شهرداری و عبور از بحران‌های متعدد، در نهایت اردیبهشت ماه سال‌جاری تلاش‌ها به ثمر نشست و اعضای جدید شورای شهر و شهردار از آمادگی برای احداث پردس سینمایی در این شهر خبر دادند، زیرساختی که برای مهاباد با سابقه فرهنگی و هنری‌اش قابل چشم‌پوشی نیست.
بابک رستم‌پور شهردار مهاباد در گفتگو با هاژه در تشریح آخرین وضعیت روند احداث پردیس سینمایی مهاباد اظهار کرد: پردیس سینمایی در مهاباد که در سال 1400 قرار بود احداث شود بدلیل اینکه برنامه‌ و بودجه‌ای مشخص برای آن وجود نداشت تنها روی کاغذ ماند و به نتیجه نرسید.
وی افزود: زمینی مناسب برای احداث پردیس پیش‌بینی نشده بود و زمین‌های مورد نظر شهرداری هم ظرفیت و امکان احداث سینما را نداشتند، برای پروژه‌ای که حداقل به 10 الی 15 میلیارد نیاز بود، تنها  10 درصد اعتبار مورد نیاز یعنی 700 میلیون تومان اختصاص یافت، لذا از همان ابتدا شکست خورده بود.
 رستم‌پور تصریح کرد: اگرچه این پروژه شکست خورد اما احداث سینما را به یک مطالبه جدی‌تر تبدیل کرد، لذا از کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد برای بازدید از زیرساخت‌های شهرداری دعوت به عمل آمد تا در کمترین زمان و با بودجه‌ای مناسب یکی از زیرساخت‌های فرهنگی و هنری شهرداری را مورد ارزیابی قرار دهند.
 شهردار مهاباد در ادامه اظهار کرد: با حساسیت ویژه‌ و درنظر گرفتن شرایط و بافت مرکز شهر، مکانیابی پردیس سینمایی انجام شده تا هم از نظر مکانیابی و هم از نظر فضا و متراژ مفید واقع شود.
وی با بیان اینکه ساخت ساختمان سینما در مرکز شهر مستلزم بودجه‌ای بسیار کلان است، افزود: قرارگیری در بافت مرکزی معضلات ترافیکی را تشدید می‌کرد و در میان کاربری‌های متعدد و مختلف مرکز شهر امکان احداث سینما با هزینه بالا وجود نداشت، لذا مجموعه فرهنگی – هنری وحدت مهاباد بهتری گزینه برای پردیس سینمایی بود.
بابک رستم‌پور با بیان اینکه مجتمع فرهنگی هنری وحدت از ابتدا با هدف انجام فعالیت‌های فرهنگی هنری احداث شده، تصریح کرد: پردیس سینمایی شهر مهاباد با 3 سالن سینما در این ساختمان با اعتباری بالغ بر 9 میلیارد و 600 میلیون تومان احداث می‌شود و مناقصه آن در سایت شهرداری عمومی شده است.
وی اضافه کرد: ردیف بودجه از سوی اعضای شهر برای پروژه تعیین شده و اعتبارات نیز در هیات تطبیق شهرستان ابلاغ شده، لذا از پیمانکاران متخصص در حوزه  احداث پردیس سینمایی برای شرکت در مناقصه دعوت شده تا در آن شرکت کنند.
شهردار مهاباد در پایان اظهار کرد: سالن اصلی مجتمع فرهنگی – هنری برای نمایش فیلم مجهز و در طبقه بالا نیز 2 سالن کوچکتر سینما با ظرفیت 90 و 75 صندلی احداث می‌شود، به عبارتی علاوه بر حفظ نگارخانه، پردیس سینمایی با 3 سالن مجهز در مجتمع فرهنگی – هنری احداث می‌گردد.