تاريخ: ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير ساعت ۱۰:۲۵ بازدید: 2980      نظرات: 9      کد مطلب: 9806

حاشیە سد مهاباد فنس‌کشی می‌شود


به گزارش پایگاه خبری هاژه روز یکشنبه مورخه 14 تیرماه جلسه حفاظت از منابع آب با محوریت "سد مهاباد" و "آب کشاورزی" در سالن جلسات فرمانداری مهاباد تشکیل گردید.

معاون استاندار و فرماندار ویژه مهاباد اظهار کرد: سد مهاباد بدلیل تامین آب شرب جمعیت 170هزار نفر شهر و 143 روستا دارای اهمیت ویژه است و به منظور حفاظت و بالا بردن استانداردها 5 میلیارد تومان برای فنس کشی این محدوده مصوب شده است.

ایرج شجاعی افزود: ادارات زیربط مسئول هستند که گشت های خود را برای بررسی وضعیت زدن چاهها در اقصی نقاط شهرستان بکار گیرند و چاههای آب شرب را شناسایی کنند، چرا که به علت بحران کم آبی که بوجود آمده دیگر نباید اجازه زدن چاه و صدور پروانه بهره برداری داده شود.

وی در مورد آلاینده هایی که سد مهاباد را تهدید می کنند اظهار داشت: مطابق تحقیقات زیست محیطی اولین آلاینده ای که سد مهاباد را تهدید می کند، اطراق احشام و و پشم شویی می باشد و در جهت کاهش این عمل روستاییان حاشیه سد را از زیانهای وارده بر آب سد مطلع نموده ایم و فعالیت هاییدر جهت کاهش این آلاینده ها را در برنامه داریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مهاباد گفت: متاسفانه مبنای مصرف آب کشاورزی خوب لحاظ نشده است. چون بسیاری از کانالها و مسیرها نیاز به مرمت و بازسازی دارند و در این میان آب زیادی هدر می رود به همین دلیل تقاضا داریم که از میزان قبلی حداقل 10 درصد بیشتر برای بخش کشاورزی لحاظ شود.

کلیجی از اجرای 3 هزار هکتار آبیاری تجمیعی در شهرستان مهاباد خبر داد و گفت: در این طرح 85 درصد از طریق تسهیلات دولتی و 15 درصد دیگر آورده بهره برداران (کشاورزان) می باشد که در جهت حمایت از آنها به لحاظ مالی تسهیلات و تمهیداتی اندیشیده شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مهاباد ادامه داد: امسال سطح زیر کشت چغندرقند به میزان 360 هکتار کاهش پیدا کرده است و  برای تغییر الگوی کشت به محصول کلزا، به دو نوبت آب در شهریور و مهرماه سال جاری نیاز داریم.

سلیمی معاون توزیع برق مهاباد در جلسه گفت:جداسازی فیدرهای برق بدلیل پیوستگی خطوط وجود ندارد و نمی توان برق منطقه پمپاژ آب را قطع کرد در همین راستا مکاتباتی جهت تهیه ژنراتور  و اصلاح آن صورت گرفته است.

امینی آذر نماینده شبکه بهداشت و درمان گفت: تعداد 11 هزار و 700 مورد آزمایش کلر سنجی آب صورت گرفته است که 99 درصد وضعیت آب شهری مطلوب بوده است.

وی افزود:  آب شرب روستایی در وضعیت مطلوبی قرار دارد به طوری که در 60 درصد آب آنها نیاز به کلرزنی نبوده است.

پاتو رییس اداره منابع طبیعی اظهار کرد: در آبیاری فضای سبز روش نوینی بوجود آمده است که بااستفاده از سوپر ژله های جاذبه ای می توان مصرف آب را به میزان 65 درصد کاهش داد.

نالوسی رییس آب و فاضلاب روستایی گفت: در تامین آب شرب روستا، متاسفانه برخی از روستاییان همکاری نمی کنند، برای ایجاد چاه زمین نمی دهند یا اگر زمین می دهند، مکانی را می دهند که اصلا آب ندارد، چون آنها آب کشاورزی خویش را بر آب شرب روستا ترجیح می دهند.

وی افزود: پروانه حفر چاه نیاز به مالکیت زمین دارد و باید اداره منابع طبیعی اجازه این کار را بدهد و این پروسه زمانبر است و نیازمند همکاری بین ارگانهای زیربط می باشد.

لازم به یادآوری است که تامین آب شرب یکی از منابعی است که در ایران با کمبود مواجه است به همین علت  از جایگاه مدیریتی ویژه ای برخوردار است. در این راستا تدابیری  را در جهت فنس کشی دور سد برای جلوگیری از شنا، شستن ماشین و احشام اندیشیده می شود. بیشترین آب مصرفی در ایران در قسمت کشاورزی به سبب آبیاری سنتی، عدم مرمت کانالهای قدیمی و هدر رفتن آب زیاد می باشد که می توان بااستفاده از تکنولوژی نوین کشاورزی در عرصه آبیاری تحت فشار و طرح تجمیع آبیاری مصرف آن را تقلیل داد.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

منصوری ۱۳۹۷/۴/۲۶
فنس کشی سد مهاباد هرگز جوابگو نخواهد بود. فقط و فقط هدر دادن وقت و سرمایه هست. بخوان فنس کشی کنن باید هر یه کیلومترش رو هم یه سرباز بزارن مواظب فنس ها باشه!
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

رمضانی ۱۳۹۷/۴/۲۶
خیلی کار خوبیه و باید سالها قبل این کارو می کردند.
0
1
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۷/۴/۲۶
به جای فن کشی وجلسات غیر معقول فکری به حال فاضلاب روستاهای دهبکر وکوتر کنید که سالهاست مستقیم وارد سد مهاباد می شود
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سیامەک ۱۳۹۷/۴/۲۶
مردی را که کوزه تهی داشت گرفتند. قاضی گفت چه کرده؟ گفتند: «آلت خمر داشت». قاضی گفت: «مرا هم بگیرید که آلت زنا دارم!»
"عبید زاکانی"
با همین استدلال کە منطقه دیدنیه و آلت تفرج و شادی داره ، این خوشی رو هم از مردم مهاباد بگیرید.

کورد گوتەنی " گاڕانیان بەخڕی بردوە لەمانگا بەڵەکی دەپرسێ" مەهاباد هیچ کێشەی نەماوە ، ئەوە نەبێ !
بەشکم بەو فەنس کێشانە هەموو گرفتەکان چارە بکرێن!!!
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

محمد ۱۳۹۷/۴/۲۵
چهار جوان رو بکارگیری کنید هم نزارن گله گوسفندان وارد حریم سد بشن هم تنهای جای تفریح مردم رو ازشون نگیرید دوما به جای فنس کشی جاهایی که زمین خواری شده درست کنار سد و هرکسی به خودش اجازه میده یک در بزنه و باغی درست کنه با اونا مبارزه کنید جناب پاتو همچنین درکنار سد مهاباد جنگلکاری کنید بابودجه پنج میلیاردی تون چرا یکی از جازبه های گردشگری مهاباد رو میخواهید نابود کنید دستور از کجا اومده
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

امید ۱۳۹۷/۴/۲۵
مردم مهاباد همین سد را دارند برای تفریح اونم ببندید
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۷/۴/۲۵
به جای فنس کشی از هدر دادن اب به منظور احیای دریاچه ارومیه جلوگیری کنید.تمام ایران در بحران بی ابی بسر میبرند اب سد مهاباد ۳ماه است رها شده و هدر داده میشود.
با فنس کشی سد مهاباد از تعدا مسافران نیز کاسته می شود.
0
1
پاسخ به این اظهارنظر

زارعی ۱۳۹۷/۴/۲۵
لطفاً، تنها دلخوشی و محل تفریح مردم، که همان شنا در سد و گذراندن اوقات فراغت میباشد را، با زدن فنس از بین نبرید.ایجادالودگی و استفاده آن توسط اهالی، بسیار بسیار ناچیز است،لطفاً بر روی موارد دیگر تمرکز بفرمایید.
3
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۷/۴/۲۵
خيلى هم عالى تنها جا ومنبع تفريح مردم را از انها بگيريد در بالا دست اين هم فاضلاب و احشام تلف شده را در اب ميندازند نميتوانيد كارى بكنيد اين يك ذره شادى وتفريح را هم ازما بگيرييد مردم جلسه اى ده هزار تومان از كجا بيارن به استخر برن خواهشاً اگه ميتونيد اقاى فرماندار جلوى نفس كشيدن ما را هم بگيريد

نظر خود را براي ما ارسال كنيد