تاريخ: ۱۳۹۷ جمعه ۲۲ تير ساعت ۱۸:۶ بازدید: 1228      نظرات: 1      کد مطلب: 9790

خواص عسل طبیعی و راههای تشخیص آن


 
دکتر صابر الهی

طبق استانداردهای تعریف شده در کشورهای توسعه یافته و ایران، عسل به شهد یا نوش گیاهان و گلها اطلاق می‌شود که زنبور عسل پس از تغذیه از گیاهان مختلف آنرا فرآوری کرده باشد.
چنانچه اگر زنبورداران بجای شهد گلها و گیاهان از قند سفید یا شکر استفاده نمایند محصول آنرا نمی‌توان عسل نامید.
زنبور عسل دارای نیروی شگفت انگیزی است که گلها و گیاهان سودمند را از غیرمفید تشخیص داده و با اشتیاق فراوان بسوی گیاهان طبی و شفابخش رفته و شهد آنها را به بهترین شکل در اختیار انسان قرار میدهد.
عسل طبیعی چندین برابر عسل مصنوعی سودمند و با کیفیت برای انسان است. ولی عسل مصنوعی برای انسان فاقد ارزش دارویی است.

●خواص و ویژگیهای عسل طبیعی
1-زود جذب خون میشود 2-از ایجاد عفونت در معده و روده جلوگیری می‌کند.
3-برطرف کننده یبوست و عامل خون ساز است 4-مسکنی خوب برای برای رفع خستگی و بی خوابیست 5-در زنان باردار باعث تقویت شبکه عصبی نوزاد خواهدشد 6-برای تقویت قلب و امراض ریوی موثر است و ...

■ویتامین های موجود در عسل طبیعی
ویتامینA, ویتامین D,E,K,C, ویتامینB1
(تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)

■تشخیص عسل طبیعی از تقلبی
۱-ساده ترین و مطمن ترین روش، تهیه عسل از افراد زنبوردار دارای غریزه انسانیت و کسانی که از نحوه فعالیت آنها آگاهی دارید.
۲-توجه به برچسب ظرف عسل، چون انسان تولیدکننده کاردان و ایمان بخود مشخصات خود را حک مینماید.
۳-اگر عسل طبیعی را روی روزنامه کمی حرارت دهید بعد از مایع شدن تبدیل به پودر می‌شود ولی عسل مصنوعی تبخیر می‌شود.
۴-به شرط آنالیز خرید کنید.
۵-عسل طبیعی بسرعت در آب سرد حل نمی‌شود و بصورت یک رشته ضخیم پیوسته در ته لیوان پر از آب جمع می‌شود
ولی عسل مصنوعی به محض ترکیب با آب از هم گسسته و پراکنده می‌شود.
۶-بسیاری از مردم از شکرک زدن عسل شک و تردید دارند. اکثر عسل ها بعد از مدتی شکرک می‌زنند و این نشانه تقلبی بودن عسل نیست. شکرک زدن عسل با توجه به نوع گیاه، میزان و نوع ذرات موجود در آن، رطوبت، دما و غیره فرق دارد
اگر عسل شکرک زده را در دمای 65 الی 70 درجه سانتی گراد حرارت دهید به حالت خودش برمی‌گردد.

●دلایل شکرک زدن عسل
1-دما: عسل در دمای پایین تر از 14 درجه سانتی گراد شکرک میزند
2-وجود آنزیم دیاستاز
3-رطوبت 4- گلوکز فراوان
مثلا عسل اقاقیا که گلوکز کمی دارد بعد از 4 سال نیز شکرک نمی‌زند ولی عسل آفتابگردان بدلیل گلوکز فراوان طی 3 هفته تا یک ماه شکرک می‌زند.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۷/۴/۲۳
سلام ترا به حدا عسل نمی خواهیم رحمی به حال وسایل برقی ما بکنید نا مسئولین فکری به حال ما بکنند وسایل برقی همه نیم یوز شدند ترا به خدا روزی دوبار برق خاموش مبشه بدون برنامه بلد باشید نا مسئولین برنامه زمان بندی

نظر خود را براي ما ارسال كنيد