تاريخ: ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۳ مرداد ساعت ۲۳:۳ بازدید: 886      نظرات: 1      کد مطلب: 19915
کمبود دارو یا سوءمدیریت

کسی مسوولیت کمبود داروی بیهوشی در مهاباد را برعهده نمی‌گیرد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه کمبود داروی بیهوشی در مهاباد صدای انتقاد همه را درآورده، دانشگاه علوم پزشکی و مسوولان درمانی مهاباد سکوت اختیار کرده‌اند.

چند ماهی است که ارائه خدمات در تنها بیمارستان شهرستان مهاباد صدای شهروندان و حتی کادر درمانی را درآورده است.

فرسودگی این بیمارستان موضوع جدیدی نیست و سالهاست فرسودگی ابنیه و حتی تجهیزات آن بارها مورد انتقاد قرار گرفته است، از دیوار و کف‌ سالن‌های ترک خورده تا خرابی آسانسور، سیستم گرمایشی، سرمایشی و حتی شیرآلات و تخت‌های بیمارستانی تنها بخشی از مشکلاتی است که روزانه تصاویر آن از سوی شهروندان برای هاژه ارسال می‌شود.

بعد از چند سال تعلل و برنامه‌ریزی در ساماندهی حیاط بیمارستان مهاباد، ایجاد موانع عجیب و غریب در آن به نقل محافل شهروندان تبدیل شده است، برخی شهروندن به کنایه از حیاط بیمارستان مهاباد به عنوان پیست پرش از موانع و یا میدان مسابقات اسب‌سواری نام می‌برند.

این روزها کمبود دارو و اقلام بیمارستانی آنهم در آغاز پیک هفتم کرونا بار دیگر انتقادهای شهروندان را درپی داشته است، چند هفته‌ای است که شهروندان از افزایش هزینه‌ها و کمبود داروهای بیمارستانی در این شهرستان انتقاد می‌کنند.

شهروندان زیادی در تماس با هاژه گفته‌اند، وقتی به عنوان همراه به بیمارستان مراجعه کرده‌اند حتی چند دقیقه نتوانسته‌اند بیمار را همراهی کنند چراکه برای ساده‌ترین دارو و اقلام باید سرگردان داروخانه‌های شهرستان شوند و آن را با هزینه چند برابر تهیه کنند، در صورتیکه اگر این اقلام در بیمارستان بخوبی تأمین و خریداری می‌شد، هزینه بستری بیمارشان تا 80 درصد کمتر می‌شد.

مشکلات درمانی شهرستان مهاباد تنها به این موراد خلاصه نشده و در چند روز گذشته کمبود داروی بیهوشی بشکل گسترده‌ای به مشکلات شهروندان و مراجعین بلوک درمانی جنوب استان افزوده شده است، شهروندان زیادی از مهاباد و سایر شهرهای همجواز از نبود داروی بیهوشی در این بیمارستان انتقاد کرده‌اند.

تماس خبرنگار هاژه با مسوولان بیمارستان مهاباد نیز نتیجه چندانی نداشت و مسوولان در این باره اظهار نظر مشخصی نکردند و علت اصی مشکلات کمبود داروی بیهوشی را به سهیمه پایین و عدم عرضه این دارو از سوی شرکت‌های توزیع دارو و ربط دادند.

آمار مشخصی برای نیازمندی بیمارستان مهاباد به داروی بیهوشی اعلام نشده است ولی آنچه مشخص است، نیاز شهرستان چند برابر بیشتر از سهیمه‌ای است که دانشگاه علوم پزشکی در اختیار آنها می‌گذارد و بیمارستان نیز قادر به تأمین و خرید داروها از شرکت توزیع دارو نیست.

پیگیری‌های خبرنگار هاژه حاکی از آن است دانشگاه علوم پزشکی سوءمدیریت در مهاباد را علت اصلی می‌داند و شهرستان نیز پایین بودن سهمیه این شهرستان در دانشگاه علوم پزشکی را علت اصلی می‌داند.

در این بین هیچ نهادی بصورت کامل مسوولیت کمبود داروی بیهوشی در بیمارستان مهاباد را برعهده نمی‌گیرد، اما این مشکل هر علتی که داشته باشد، مربوط به دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی اصلی حوزه درمان شهرستان است.

برخی منابع به هاژه گفته‌اند که شهرستان مهاباد سهیمه 30 عدد داروی بیهوشی در ماه را دارد درحالیکه نیاز اصلی آن نزدیک به 100 عدد در ماه می‌رسد، معلوم نیست که بخش تأمین داروی بیمارستان مهاباد در خرید اقلام جدیت لازم را نداشته یا دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نسبت به کمبود این دارو در مهاباد بی توجه است.

درحال حاضر شهروندان زیادی همچنان در صف انتظار عمل جراحی قرار دارند و گفته‌های مسوولان که برخی عمل‌ها اگر به تأخیر بیافتد مشکلی ایجاد نمی‌کند، برای افرادی که تورم لحظه به لحظه دارو و اقلام بیمارستانی را رصد می‌کنند و ماه‌ها برای انجام عمل جراحی برنامه‌ریزی کردند، چندان قانع کننده نیست.

 

 



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۴۰۱/۵/۱۴
بیمارستان مهاباد اتوبوس آمبولانس ندارد
قطعا بیمارستان مهاباد توانایی مقابله با بحران را ندارد.
طبق دستورالعمل اورژانس و با توجه به تعداد مراجعه کنندگان به اورژانس (حدود ۱۵۰ نفر روزانه ـ اورژانس بستری و هزاران هزار مراجعه کننده اورژانس درمانگاه) بایستی اورژانس مهاباد به ۲ استیشن و دو پزشک افزایش یابد. قطعا این اورژانس و این درمانگاه اورژانس با وضعیت فعلی و با این تعداد پزشک و پرستار جوابگوی مردم نیست. باید اورژانس بیمارستان مهاباد مثل بیمارستان امام رضای تبریز به چند اورژانس ( اورژانس داخلی ـ اورژانس تصادفی ـ اورژانس احیا) تقسیم بشود و هر کدام از این اورژانسها حداقل شش پرستار داشته باشد. اما الان یک اورژانسه که تفکیک نشده و کلهم شش پرستار دارد.

فرض کنید مثل چند سال قبل در سقز که تالاری به نام مانگه شه و آتش گرفت و ۸۲ مصدوم داشت. اگر این ۸۲ نفر مصدوم در عرض نیم ساعت توسط مردم و اورژانس و... به داخل اوررژانس مهاباد ریخته شوند چه بلایی بر سر مهاباد می آید؟ اورژانس با ۶ پرستار و تعداد مصدومان ۸۰ نفر چگونه میشود خدایا؟؟؟؟

قطعا مهاباد در ارتباط با مدیریت بحران مشکل خواهد داشت.
بیمارستان مهاباد دستگاه رگ یاب کودکان و نوزادان ندارد.
در معرفی بیمارستان مهاباد در وزارت بهداشت آمده است که درمانگاه روماتولوژی ، غدد ، طب فیزیکی و فک و صورت باید داشته باشد اما عملا این تخصص ها را ندارد. علت چیست؟
همچنین بیمارستان مهاباد باید بخش روانپزشکی داشته باشد. ولی ندارد.
.............

نظر خود را براي ما ارسال كنيد