تاريخ: ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۹ خرداد ساعت ۱۶:۵۸ بازدید: 905      نظرات: 0      کد مطلب: 19351
اخاذی از بازاریان مهاباد به سبک متکدیان

آیا طرح ضربتی به دور باطل ساماندهی متکدیان پایان می‌دهد؟


به گزارش هاژه، نیم دهه از اجرای مداوم طرح ساماندهی متکدیان در شهرستان مهاباد می‌گذرد، اما تاکنون نتیجه ملموسی از آن بدست نیامده است.

تکدی گری در چند سال گذشته در مهاباد روندی رو به رشد داشته و هر هفته به شمار متکدیان مهاباد که عموما اهل این شهرستان نیستند اضافه می‌شود، به نحوی که در هر گذری از خیابان چندین متکدی بساط خود را پهن کرده و تکدی گری می‌کنند.

تعدادی از این افراد با استفاده از ویلچر و یا همراه داشتن کودک سعی در تحریک احساسات شهروندان دارند، برخی همراه مشتریان وارد مغازه‌ها شده و برای کسب و کار بازاریان ایجاد مزاحمت می‌کنند.

 

یکی از مغازه‌داران مهاباد در گفتگو با هاژه می‌گوید که تکدی گری در مهاباد به اخاذی تبدیل شده، به نحوی که وقتی مشتری وارد مغازه می‌شود حتما یک متکی هم وارد می‌شود و تا پول نگیرد از مغازه خارج نمی‌شود.

آنگونه که این بازاری می‌گوید: در چنین شرایطی که کسادی بازار همه را کلافه کرده، مغازه‌دار مجبور است تا پولی بدهد و بتواند مشتری را مجاب به خرید کند.

وی با بیان اینکه روزانه بصورت میانگین باید 10 الی 15 هزار تومان به متکدیان بپردازد، اضافه کرد: این روزها تعداد مراجعه متکدیان به مغازه‌اش از تعداد مشتریان بیشتر است و این درحالیست که مشتریان از این موضوع بی خبرند و هرگونه امتناع مغازه‌دار از دادن وجه به متکدی یا به جدال و یا به رفتن مشتری از مغازه منجر می‌شود که در هر 2 حالت، این مغازه‌دار است که ضرر می‌کند.

این مغازه دار مهابادی در پایان ضمن انتقاد ازعملکرد مسوولان شهرستان گفت: هر روز از رسانه‌ها تصویر روسای ادارات و مسوولان را در جلسات مختلف می‌بینم، ولی کاری صورت نمی‌گیرد، دردی دوا نمی‌شود، احساس می‌کنم آنها از این مشکلات خبر ندارند.

موضوع تکدی گری در شهرستان مهاباد موضوع جدیدی نیست و رسانه‌ هاژه در چند سال گذشته علاوه بر بازتاب گلایه شهروندان از مسوولان، بارها خواستار عزم جدی مسوولان برای حل مساله شده است.

به گفته مسوولان بیش از 75 درصد متکدیان شهرستان مهاباد افراد غیر بومی هستند و درآمد روزانه هر متکدی در این شهر 60 الی 90 میلیون تومان است!

مقامات مسوول بارها اعلام کرده‌اند که برخی متکدیان ویلچیر نشین، معلول نیستند، برخی برای ایجاد ترحم و برخی هم در کنار تکدی‌گری ساقی مواد مخدر هستند و مواد جاسازی شده خود را در نشیمن ویلچر جاسازی می‌کنند.

تعدادی از معتادان متجاهر نیز از راه تکدی گری و سرقت هزینه‌های خود را تأمین می‌کند، این درحالیست که بسیاری از آسیب‌های اجتماعی دیگر نیز ازجمله کودک آزاری، سالمند آزاری، ترویج کارتن خوابی و... از همین موضوع ناشی می‌شود.

در اینباره بیشتر بخوانید:

در چند روز گذشته 16 متکدی در شهرستان مهاباد جمع‌آوری شده‌اند که 12 نفر آنها عضو یک خانواده و غیر بومی بوده‌اند، اگر حداقل درآمد روزانه برای هر عضو این خانواده را درنظر بگیریم، روزانه 24 میلیون تومان از خیراتی که می‌توانست به موسسات کودکان بی سرپرست، خانواده‌های نیازمند و... داده شود، به جیب افرادی رفته که درحال ارتکاب جرم تکدی گری هستند.

سومین جلسه ساماندهی متکدیان درحال تشکیل شد که بیشتر اعضای آن به ناتوانی در جمع‌آوری متکدیان در سطح شهرستان اذعان کردند.

سلیمان پاکزاد معاون سیاسی امنیتی فرماندار مهاباد در این جلسه اظهار کرد: علی‌رغم تلاش‌ها، بازخوردی عملی در داخل شهر و حوزه‌های استحفاظی در زمینه جمع‌آوری متکدیان دیده نمی‌شود و تکدی گری، چهره کریهی در شهر گردشگر پذیر مهاباد ایجاد کرده است.

وی افزود: مکاتباتی با دادستانی شهرستان در این زمینه صورت گرفته و مقرر شد که از امرز متکدیان تحت عنوان ولگرد و کلاش به دادستانی تحویل داده شوند و بازداشت موقت 24 ساعته برای آنها صادر شود.

پاکزاد تصریح کرد: دادستان شهرستان بر دستگیری سرشاخه‌های باندهای تکدی‌گری در شهرستان تأکید دارد، لذا خودروهایی که این افراد را به شهرستان انتقال می‌دهند نیز توقیف می‌شوند.

مهران یوسفی رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد نیز در این رابطه اظهار کرد: بازداشت موقت 24 ساعته در این خصوص کارساز نیست چراکه این افراد چند دقیقه بعد از آزادی دوباره اقدام به تکدی‌گری می‌کنند، لذا باید تشدید مجازات برای دستگیری مجدد در نظر گرفته شود.

وی افزود: در صورتیکه متکدیان از معلولان، سالمندان و یا کودکان برای انجام تکدی‌گری استفاده کنند، می‌توانند مشمول قانون معلول‌آزاری، کودک آزاری و سالمند آزاری قرار بگیرند و اداره بهزیستی در این زمینه برای حکم سرپرستی کودکان و نوزادان اقدام می‌کند.

به گزارش هاژه، روزانه نزدیک به 100 متکدی در شهر مهاباد اقدام تکدی گری می‌کنند، درآمد روزانه آنها از این راه، 200 الی 400 میلیون تومان برآورد می‌شود، این درحالیست که صدها خانواده نیازمند شهرستان، برای تأمین هزینه‌های زندگی کار می‌کنند، ده‌ها موسسه خیریه مردمی در زمینه ارائه خدمات به سالمندان، معلولان ذهنی، کودکان بی سرپرست، بیماران صعب العلاج، زنان بی سرپرست و ... مشغول به فعالیت هستند.

شهرداری مهاباد و راهداری نسبت به رفع سد معبر و جمع‌آوری متکدیان جدی‌تر عمل کنند







ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد