تاريخ: ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۱ آذر ساعت ۱۸:۳۱ | بازدید: 1602 نظرات: 2 کد مطلب: 17135 |
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی هاژه، این روزها نان گرفتن و نانوایی به واژه و مکانی ناخوشایند برای شهروندان بدلیل اتلاف وقت تبدیل شده است.
ماههای گذشته صفهای طویل نانواییها صدای شهروندان و حتی مسوولان را درآورده بود.
اتحادیه نانوایان مهاباد ماههاست که خود را از رسانهها بدلیل ضعف عملکردی بدور کرده به نحوی که به بهانههای مختلف از مصاحبه و یا پاسخ به سوالات رسانههای شهرستان سر باز زده است.
این روزها وضعیت گرفتن نان و نانواییها کمی بهتر شده اما همچنان برخی ناهماهنگی و نارسایی وجود دارد.
روز گذشته به روال ماههای گذشته جلسه شورای آرد و نان مهاباد با بررسی موضوعات مختلف ازجمله تعادل بخشی به سهمیه نانواییهای شهری و روستایی و همچنین بهبود وضعیت، تشکیل جلسه داد.
بخشی از جلسه به بررسی تخلفات صنفی نانوایان اختصاص داشت و در آن اعضای جلسه بر لزوم برخورد قاطع با متخلفان تأکید کردند.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری مهاباد در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: رسالت شورای آرد و نان مهاباد و اعضای آن تأمین آرد و اجرای عدالت و رفاه برای شهروندان است و مطرح کردن برخی تخلفات صنفی در جلسه اگرچه در حوزه کاری نظام امور صنفی است، تنها به منظور مشکلگشایی موضوع آرد و نان در سطح شهرستان صورت میگیرد.
خشایار صنعتی با تأکید بر اینکه تخلف صنفی در نانوایی بازی با زندگی شهروندان است، بروز برخی تخلفات همچون توزیع خارج از شبکه آرد، کمفروشی و گرانفروشی را گناه نابخشودنی در حق شهروندان مهابادی دانست.
وی تصریح کرد: بازرسان برای پیگیری شکایات، انتقادات، مطالبات و حقوق مصرفکنندگان به نانواییها مراجعه میکند و هرگونه اقدام از سوی آنها برای برقراری عدالت و حمایت از شهروندانی است که شاید در وضعیت معیشتی مناسبی قرار نداشته باشند.
وی با بیان اینکه وزن هر چانه بر اساس قانون 150 گرم تعیین شده، اضافه کرد: چشمپوشی از کم بودن وزن چانه و یا نان ضمن اینکه جفا در حق شهروندان و تخلف است، از نظر شرعی و اخلاقی هم درست نیست، در ضمن کم نیستند نانواییهایی که با همین وزن چانه اقدام به پخت میکنند و ضمن جلب رضایت شهروندان، از امتیازات ویژه برخوردار شدهاند.
معاون توسعه و برنامهریزی فرمانداری مهاباد در ادامه از تلاش برای تأسیس واحدهای نانوایی در روستاها و اختصاص سهمیه به آنها خبر داد و گفت: با تأسیس این واحدها و انتقال سهمیه روستایی به آنها ضمن اینکه روستائیان با سهولت بیشتری میتوانند نان تهیه کنند، از عرضه خارج از شبکه آرد و مراجعه به شهر برای خرید نان نیز جلوگیری میشود.
وی افزود: موضوع سریالدار کردن کیسههای آرد که با موفقیتهایی حاصل شد اما برخی کارخانجات آرد آن را متوقف کردند، در کارگروه استانی مجددا مصوب شده تا ضمن جلوگیری از عرضه خارج از شبکه آرد، نظارت دقیق بر میزان پخت نان در نانواییها صورت بگیرد.
صنعتی با تاکید بر اینکه هیچ گونه کمبودی در خصوص سهمیه آرد شهرستان مطرح نیست، تصریح کرد: در سالهای گذشته ساز و کار مناسبی در بخش توزیع «آرد یارانهای2» صورت نگرفته، لذا تدابیری اتخاذ شده که منبعد توزیع آرد به نانوایی از طریق پیمانکار مشخص انجام شود تا از عرضه خارج از شبکه و همچنین خام فروشی آرد جلوگیری شود.
در ادامه جلسه جعفر توپا از بازرسان فرمانداری در حوزه آرد و نان اظهار کرد: فلسفه وجودی بازرسان جلوگیری از گرانفروشی، کم فروشی، خام فروشی و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه آرد است.
وی از صحیح بودن بازرسی انجام شده از نانوایی یکی از مسوولان اتحادیه نانواییهای شهرستان دفاع کرد و گفت: بیشتر نانواییهای شهرستان حتما یک یا چند بار بدلیل تخلفات صنفی جریمه شدهاند و همین امر نشان میدهد که تخلفات صنفی یکی از بزرگترین مشکلات حوزه آرد و نان است.
توپا از عدم ارائه لیست متخلفین از سوی اتحادیه نانواییها به بازرسان برای نظارت بیشتر نیز انتقاد کرد و گفت: اخیرا یک واحد نانوایی شناسایی شده که چندین برابر نانواییهای شهرستان سهمیه دریافت میکند، همچنین از آرد نول نان فانتزی برای پخت نان استفاده میکند و آنرا با قیمت آزاد عرضه میکند.
وی افزود: این نانوایی چندین بار جریمه شده و همچنان به تخلفات خود ادامه میدهد، لذا خواستار پشتیبانی بیشتر مسوولان و شهروندان از بازرسان حوزه آرد و نان هستیم، تا بخشی از سهمیه متخلفین به نانواییهایی بدون تخلف اختصاص یابد.
به گزارش هاژه، به نظر میرسد تلاشهای کارگروه آرد و نان شهرستان مهاباد با عملکرد ضعیف اتحادیه نانواییهای شهرستان نتیجه لازم و کافی کسب نمیکند و تا زمانیکه عملکرد این اتحادیه ارتقا نیابد، برخی تصمیمات و اقدامات کارگروه آرد و نان مثمر ثمر واقع نمیشود.