تاريخ: ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۳ تير ساعت ۱۹:۲۳ بازدید: 937      نظرات: 0      کد مطلب: 16289

هشدار دامپزشکی آذربایجان غربی نسبت به احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو


مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیازخود را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت کنند.

به گزارش هاژه به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، سید امید خلیل زاده با اشاره به اینکه بیماری cchf یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود ، افزود: این بیماری به جز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که  دراین مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری ، پشم چینی ، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.

 وی تصریح کرد: همچنین گزش کنه، له کردن کنه با دست ، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال بیماری است.

وی گفت: به توجه به بالا رفتن دمای هوا و آغاز فعالیت کنه ها ، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند که از راههای  کنترل و پیشگیری این بیماری می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام ، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.

خلیل زاده افزود: یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد است.

مدیرکل دامپزشکی استان همچنین تاکید کرد : کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال  این بیماری است که در این رابطه توصیه می شود شهروندان تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است، اقدام کنند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد