مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیازخود را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند.
به گزارش هاژه به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، سید امید خلیل زاده با اشاره به اینکه بیماری cchf یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود ، افزود: این بیماری به جز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که دراین مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری ، پشم چینی ، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.
وی تصریح کرد: همچنین گزش کنه، له کردن کنه با دست ، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال بیماری است.
وی گفت: به توجه به بالا رفتن دمای هوا و آغاز فعالیت کنه ها ، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند که از راههای کنترل و پیشگیری این بیماری می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام ، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.
خلیل زاده افزود: یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد است.
مدیرکل دامپزشکی استان همچنین تاکید کرد : کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه توصیه می شود شهروندان تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است، اقدام کنند.