تاريخ: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۱ خرداد ساعت ۱۸:۲۳ بازدید: 2128      نظرات: 10      کد مطلب: 14925

اتحادیه املاک و مسوولان مهاباد نظاره گر خانه بدوشی مستأجرین


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، با آغاز فصل گرما و تغییرات در بازار مسکن و اجاره‌بها، اجاره‌نشین‌ها دست به گریبان مشکلات زیادی می‌شوند که ترجیع‌بند همه این مشکلات، افزایش فراوان اجاره‌بها است.

گرانی لجام گسیخته و تورم نه تنها خوراک، پوشاک و لوازم خانگی بلکه تمامی ابعاد زندگی اقشار ضعیف را تحت تأثیر قرار داده است، در این میان مسوولان شهرستان و اتحادیه املاک تنها نظاره‌گر روندی هستند که ممکن است مستأجرین شهر که کم نیستند به خانه‌به‌دوش و بی‌خانمان تبدیل شوند.

واقعیت این است که فرمول و قانونی برای افزایش اجاره‌بها در سطح ملی و سطح استانی و شهرستانی وجود ندارد و عرف به عنوان تنها ملاک افزایش اجاره، مد نظر قرار می‌گیرد، ملاکی که بیشتر دلبخواهی بوده و سیل عظیمی از دلالان با استفاده از آن پول‌های کلانی به قیمت نابودی بنیان اقتصاد و حتی کانون خانواده مستأجرین به جیب زده‌اند.

مدت مدیدی است که مدیریت بدون پول در جلسات رسمی و اداری توسط مسوولان رده بالای شهرستان تبلیغ می‌شود، بی‌خبر از آنکه مدیریت بدون پول، همت مسوولان برای تدوین کارگروهی فوق‌العاده و یا بخشنامه‌ای لازم الاجرا را به حاشیه رانده تا هر یک در جزیره‌ای امن با اجرای طرح مدیریت بدون پول، حقوق دریافت نمایند.

از اسفندماه سال گذشته که بسیاری از کسب و کارها بدلیل شیوع ویروس کرونا ورشکسته شدند و یا به گفته مسوولان آسیب دیدند، صعود نجومی هزینه‌های سر به فلک کشید و در این بین تنها مدیریت کرونا در دستور کار مسوولان قرار گرفت، مدیریتی که نتایج ملموسی از آن هم قابل روئیت نیست و درحال حاضر آمار مبتلایان هم به نسبت جمعیت و هم به نسبت شهر از بیشتر شهرهای همجوار فاصله گرفته است.

کرونا آمد و جیب اقشار ضعیف را خالی‌تر از همیشه کرد و در این بین صاحبان املاک نیز برای جبران هزینه زندگی اقدام به افزایش بی سابقه اجاره بها کردند، بازار گرمی دلالان در سایه عدم نظارت و کنترل قیمت‌ها توسط اتحادیه املاک و مسوولان نیز افزایش اجاره را به بحرانی جدی تبدیل کرده، به نحوی که روزانه شاهد تماس سیل عظیم اجاره نشینانی هستیم که دست به دامان رسانه‌ها شده‌اند تا به یاری آنها بشتابند.

افزایش قیمت اجاره بها در شهرستان مهاباد را نه تنها با مرکز استان و کلان شهرها بلکه باید با پایتخت کشور مقایسه کرد و حتی در مواردی گرانتر از آن نیز مشاهده شده است.

اگر در سال‌های گذشته برخی کارشناسان املاک، دانشجویان را علت گرانی کرایه منزل بهانه می‌کردند در چند سال گذشته تعداد دانشجویان غیر بومی ساکن در مهاباد به کمترین میزان خود رسیده و عملا هیچ تأثیری بر روند افزایش اجاره بها ندارند.

رهن‌های بالای 100 میلیون و 150 میلیون تومانی برای منازلی 2 خوابه و پیش اجاره 30 میلیونی و کرایه 1 میلیون تومان برای هر ماه برای منزل 1 خوابه نه تنها شهروندان مهاباد بلکه شهروندان تهرانی را هم انگشت به دهان کرده است.

اخذ کرایه 1سال برای مغازه‌ها و حتی منازل یکی دیگر از مشکلاتی است که مستأجرین را در تنگنا قرار داده است و در مقابل برخی دلالان با چرب زبانی و ایجاد حس کمبود عرضه همچون شعبده‌بازی ماهر کل یک شهر را طسم می‌کنند.

واضح و مبرهن است اگرچه تعدادی از مشاورین املاک از افزایش قیمت اجاره گلایه‌مند هستند و در صدد کنترل قیمت هستند اما صدای آنها در بین  جمع کثیر دلالان و نبود ساز وکار قانونی نظارت بر قیمت به جایی نمی‌رسد.

اظهار نظرهای رسمی مسوولان تنها در رسانه پوشش داده می‌شود و کلماتی همچون برخورد می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم و پلمب می‌شود بار معنایی و قانونی خود را هم از دست داده‌اند به نحوی که در نبود جدیت، عملگرایی و عدم توانایی در کنترل بازار توسط مسوولان، بار مشکلات را هم اضافه و زمینه را برای آشفته کردن بازار توسط دلالان فراهم می‌کند.

کرونا و شیوع آن نه تنها وضعیت اقتصادی خانواده‌ها را به مرز فلاکت رسانده بلکه ضرورت تشکیل جلسات فوق‌العاده در شهرستان را هم به حاشیه رانده است، روندی که تداوم آن معظلی بزرگ تحت عنوان خانه بدوشی و زندگی در چادر را بدنبال خواهد داشت.

اتحادیه املاک شهرستان مهاباد نیز همچون بسیاری از اتحادیه‌ها عملکرد خاصی بر روی نظارت و کنترل قیمت‌ها ندارد و بیشتر در زمینه صدور مجوزات، اخذ هزینه و مالیات فعالیت دارد و تاکنون اقدام ملموسی که منجر به کاهش قیمت و یا کنترل آن شود دیده نشده، حتی تلاش این اتحادیه برای عدم درج قیمت‌های کاذب در کانال‌های تلگرامی بنگاه‌های معاملاتی و مشاورین املاک نیز اجرایی نشده است.

در صورت عدم اقدامی جدی در زمینه کنترل و یا منطقی کردن هزینه‌ اجاره خانه در شهرستان مهاباد از سوی اتحادیه املاک و مسوولان شهرستان فلسفه وجودی اتحادیه و نظارت مسوولان بر قیمت‌ها را هم زیر سوال خواهد رفت. 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

خسرو ۱۳۹۹/۳/۲۲
باسلام مالک های محترم مستاجری که کارگر هست از کجا بدهی ها و قسط های تورا پرداخت کند تو کا خودت نمیتونی بااین وضعیت کسب وکار پردآخت کنی مستاجر بدبخت از کجا بیاره لطفا انصاف داشته باشید
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سعید رشه ۱۳۹۹/۳/۲۲
بنظر من باید فکری به حال همدیگه بکنیم ،در این موقعیت ثروتمندان ثروتمندتر و ضعیفان ضعیف تر ،پس غیرت ایرانی بودنمان کجا رفته ،ما که دم از بهترین و با ارزشترین و با فرهنگترین ملت جهان میزنیم ،کجاست ؟؟؟کسانی هستن کل نقدینگی شان به ده میلیون نمیرسه ،مگر ضعیف بودن آنها دال بر بی عرضگی یا علاف بودن آنهاست ،خیر اینطور نیس ،آنها نیز غیرت و غرور وخانواده دارن و از وضع نابسامان خودشان در رنج هستن ،پس باید راهی اندیشید و تنها راهی که در حال حاضر باید انجام داد انسان و انسانیت بودنمان است ،مگر کسی که از دنیا میرود چقدر اموال با خودش میبرد ،من کاری به حاشیه بعداز مرگ ندارم فقط در حال حاضر خواهشمندم کسانی که قدرت مالی بهتری دارند به قدرت انسان بودن خودشان بیافزایند ،چون مردم ایران واقعا در فشار است ،با سپاس از هاژه بخاطر کانال خوبشان ،و معذرت خواهی از کسانی که حرفای من را نپسندیدن
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

کاوه ۱۳۹۹/۳/۲۲
البته لازم به ذکر است مبلغ کرایه یا رهن همیشه درصدی از قیمت کل مال مورد اجاره می باشد، که جمله بالا هرگز توجیه کننده عدم درک مستاجرین و کنار گذاشتن انسانیت و حس هم نوع دوستی نیست.
اما پیشنهادی سازنده جهت ارائه به اتحادیه املاک و مراجع مربوطه جهت براورد و تعیین میزان اجاره بها.
اتحادیه املاک میتونه چک لیستی تهیه کنه که هر آیتم آن چک لیست مبلغی را برای کرایه تعیین کنه! و در نهایت با جمع کردن تمام ایتم های موجود اجاره نهایی برای واحد مورد اجاره تعیین بشه!
که دقیقا بر اساس امکانات موجود، موقعیت، متراژ و... باشه.
در هر صورت اگر لخواهند راهکار هست
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

شهروند ۱۳۹۹/۳/۲۲
هر چند دلالان و بعضی از مالکان بی انصافند ولی مشکل اصلی از گرونی مصالحە وقتی کیلویی آهن چهار برابر شدە شیر آلات و لولە و کاشی و آجر چند برابر شدە دو برابر شدن کرایە قابل توجیە است
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

جلا ل مجیدی ۱۳۹۹/۳/۲۲
تنها راه چاره نظا رت کامل دولت برروند اجاره بها وجمع کردن تمامی مشاورین املاک وکذاشتن مشاورین املاک تحت نظر دولت وتعیین سقف اجاره بها وگرفتن مالیات از موجرین در صورت افزایش اجاره بها بدون اجازه مشاورین املاک تحت نظر دولت ودر صورت تخلف موجرین مصادره املاک به نفع دولت :چون با ادامه این روند اجاره بها وعدم نظارت دولت باید شاهد این باشیم که مستاجرین در خیابانهای شهر اقدام به نصب چادر برای زندگی نمایند که قبلا نیز شاهد آن بوده ایم که در حاشیه شهر مستاجرین زندگی میکردند
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

م ۱۳۹۹/۳/۲۲
ماشالله عجب انسانیتی بجای کمک به اقشار کم درامد کرایه رو زیاد میکنن اشالله هرکی کرایه رو زیاد کرده کرونا بگیره واسه مهابادیها متاسفم
ناشناس ۱۳۹۹/۳/۲۲
نمیدونم این مسئولین و بازرسین اداره بازرگانی و اتحادیه کجا هستن؟ چرا کاری نمیکنن؟
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

فواد ۱۳۹۹/۳/۲۲
شهرمون شده شهرچشم وهم چشمیها.وقتی خودمون به خودمون رحم نمیکنیم چه انتظاری ازمسئولان .... داشته باشیم...نمیدونم درعرض یک سال چرا رهن یک خانه دوخوابه که سی میلیون بوده چرا باید نود میلیون بشه.؟روچه حساب کتابی اینقد افزایش قیمت....واقعا برای مهابادیها متاسفم
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سالار بهنام ۱۳۹۹/۳/۲۲
نظرم من اینه که تمام قشر ضعیف وندار به زودی چادر نشین وبی خانمان می شوند،انصاف کجا رفته فکری به حال مردم بدبخت وکارگر بکنید
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

ايوب قهرماني ۱۳۹۹/۳/۲۲
هر جا ميري يا بنگاه ميري هر خونيه نشون ميدن انگار دارن خونه بهت مي فروشن كدام اتحادي كدام قانون همه دارن بدبخت ميشن أيا كسي هست جواب بده
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

علی ۱۳۹۹/۳/۲۱
تو رو خدا یه فکری به حال ما بکنید. به خدا نمی دونیم که چکار کنیم. با این پول پیش کم و درآمد کم چطوری از پس این وضعیت برآییم؟ آخه چطور ممکنه در عرض این چند ماه مبلغ کرایه و رهن اینقدر بالا بره و کسی هم اصلا اهمیت نده و انسانیت هم به کلی فراموش بشه. خدایا خودت کمکمون کن.

نظر خود را براي ما ارسال كنيد