تاريخ: ۱۳۹۸ چهارشنبه ۷ فروردين ساعت ۱۹:۳۴ بازدید: 2527      نظرات: 0      کد مطلب: 10816
با حضور اساتید برجسته تئاتر و سینما

روز جهانی تئاتر در مهاباد گرامی داشته شد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، روز جهانی تئاتر با حضور اساتید برجسته عرصه تئاتر و سینما در مهاباد برگزار شد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد در ابتدای مراسم ضمن تقدیر از حضور هنرمندان و برگزارکنندگان این مراسم اظهار کرد: مهاباد همواره یکی از قطب های فرهنگی استان است و در سال 97 بیش از 100 برنامه فرهنگی و هنری در این شهرستان برگزار شده است.

وی افزود: فعالیت خستگی ناپذیر انجمن هنرهای نمایشی و حمایت مسئولان شهرستان همواره قابل ستایش و تقدیر است

مرادی ابراز امیدواری کرد با احداث مجتمع فرهنگی هنری جدید در این شهرستان بخش بزرگی از مشکلات فضای فیزیکی استاندارد برای اجرای برنامه های فرهنگی و هنری رفع شود.

بختیار پنجه ای رییس انجمن هنرهای نمایشی شهرستان مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: روز 27 مارس در جهان  و 7 فروردین با توجه اثر گذاری تئاتر بر فرهنگ غرب و پیشرفت جوامع به نام روز تئاتر نامگذاری شده است.

وی افزود: در سال گذشته همزمان با روز جهانی تئاتر در مهاباد برنامه های انجمن هنرهای نمایشی اعلام و شروع شد و در طول سال 97 جشنواره نمایشنامه خوانی در سطح شهرستان برگزار گردید که مقدمه ای برای برگزاری این جشنواره در سطح منطقه است. دوره آموزشی استعداد یابی و نخبه پروری نیز در سه سطح مقدماتی، پیشرفته و تکمیلی برای کشف استعدادهای درخشان در زمینه تئاتر برگزار شد.

پنجه ای با اشاره به وظیفه ذاتی این انجمن مبنی بر حمایت از اجراهای عمومی اظهار کرد: در سال گذشته 5 اجرای عمومی که یکی از آنها خیابانی بود در شهر مهاباد برگزار شده است. بخشی از عملکرد این انجمن نیز به پیگیری و آسیب شناسی مشکلات اصلی فرهنگ و هنر در این شهرستان از جمله نبود فضای استاندارد و مجتمع فرهنگی اختصاص یافته است.

رییس انجمن هنرهای نمایشی شهرستان مهاباد با اشاره به برنامه های این انجمن در سال 98 اظهار کرد: جشنواره نمایشنامه خوانی اندیشه و همزمان با آن مسابقه نمایشنامه نویسی استانی برگزار خواهد شد و در ادامه برنامه های استعدادیابی این انجمن در سال گذشته جشنواره‌ای مختص به هنرجویان این انجمن برگزار خواهد شد.

پنجه‌ای اضافه کرد: یکی از برنامه هایی که سال گذشته بدلیل کمبود بودجه تحقق نیافت امسال تحت عنوان سمینار تخصصی آسیب شناسی  تئاتر در سطح استان آذربایجان غربی که مقدمه‌ای برای برگزاری آسیب شناسی تئاتر کوردی در آینده است با حمایت شورای شهر و کمیسیون فرهنگی شواری شهر و شهرداری مهاباد برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: یکی از رویدادهای ارزشمند و ماندگاری که سالها بر روی آن کار شده امسال تحت عنوان جشنواره تئاتر آئینی سنتی در گسترده در سطح شمالغرب کشور در 2 حیطه کوردی و آذری با هدف ترمیم شکاف فرهنگی به عنوان یک راهحل در مهاباد برگزار می‌شود که در حال تأمین بودجه آن هستیم.

رییس انجمن هنرهای نمایی شهرستان مهاباد در پایان اظهار کرد: بنا به وظایف ذاتی انجمن مبنی بر حمایت از اجراهای عمومی همچون سالهای گذشته، امسال نیز در دستور کار قرار دارد.

دکتر قطب الدین صادقی مهمان ویژه و استاد برجسته تئاتر و سینما نیز در این مراسم اظهار کرد: تئاتر نماد و سمبل تاریخ و فرهنگ هر جامعهای است و هیچ کشور تاریخی و متمدنی را نمی توان یافت که تئاتر و هنرهای نمایشی نداشته باشد.

وی افزود: ویل دورانت نظریه پرداز برجسته جهانی از نظام سیاسی، ارتزاق و کار ، آداب و اخلاق و سنن به عنوان رکن های اصلی جامعه متمدن و مقدمه‌ای برای شکل گیری فرهنگ و هنر به عنوان بارزترین ارکان تمدن یک جامعه نام می‌برد، بنابر این اگر نهادها و سازمانهای درون جامعه برای خلق فرهنگ و هنر تلاش نکنند بدون شک نمی توانند خود را یک جامعه متمدن بنامند.

صادقی تصریح کرد: روز جهانی تئاتر در جهان برای برانگیختگی افکار جمعی نامگذاری شده است و در این روز باید نظر سازمانها و ارگانهای جامعه را برای حمایت از این انجمن فرهنگ ساز و تمدن ساز معطوف کرد چراکه اگر تمدنی و موفقیتی وجود دارد مال همه است و اگر وجود ندارد شکستی برای کل جامعه است.

این استاد برجسته تئاتر در بخشی از سخنان خود به ضعف و مشکلات تئاتر در منطقه پرداخت و اظهار کرد: در خلق یک نمایش و یا یک تئاتر چند اصل مشخص و پنهانی وجود دارد و خالقان هر نمایش نیز باید بخوبی آنرا سرلوحه خود قرار دهند که مهمترین آن مردمی بودن، سرگرم کردن به معنای رهایی از زندگی روزمره و برانگیخته شدن احساسات و افکار مخاطبان است، بنابراین نمایشی موفق است که این اصل‌های بنیادین  در خلق آن مد نظر باشند.

دکتر خسرو سینا از دیگر اساتید برجسته هنر سینما و تئاتر نیز که در این مراسم حضور داشت به بررسی و آسیب شناسی آثار تولید شده در مراکز استانها و شهرستانها اشاره کرد و گفت: تقلید صرف و کورکورانه برای خلق آثار بدون توجه به ماهیت تجاری و یا هنری بودن آن یکی از مشکلاتی است که گریبانگیر برخی آثار تولید شده در این مناطق می باشد.

وی افزود: اگرچه کمبود منابع یکی از مشکلات است اما انتخاب یک نمایشنامه بر اساس تعداد هنرپیشه‌گان از دیگر مشکلاتی است که در مراکز شهرستان و استانهای غرب کشور وجود دارد که بشدت بر کیفیت آثار تأثیر می‌گذارد.

دکتر سینا تصریح کرد: خلق آثار با عقبه فرهنگ و هویت اصیل منطقه یکی از راهکارهای تولید آثار فاخر و ماندگار در عرصه هنر نمایش و تئاتر است.

وی در ادامه ضمن تقدیر از حمایت مسئولان برای برگزاری همایش ها و جشنواره‌های فرهنگی و هنری اظهار کرد: مهاباد در سالیان گذشته یکی از قطب‌های هنری بوده و نیازمند توجه بیشتر برای اجرای برنامه های فرهنگی و هنری است.

خسرو سینا در پایان ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این مراسم اظهار کرد: پیشکسوتان تئاتر در شهرستان یکی از سرمایه‎های با ارزش برای پیشرفت می باشد. وی ابراز امیدواری کرد در سال آینده از اولین تحصیل کرده تئاتر در شهرستان مهاباد در این مراسم تقدیر به عمل آید و آثار ماندگار و تجربیات وی برای پیشرفت هرچه بیشتر مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.

ادامه مراسم با اجرای موسیقی توسط هنرمند مهابادی شورش محمودی همراه بود و پیام ویژه روز جهانی تئاتر که از سوی کارلوس سلدرن نویسنده، کارگردان و‌ معلم تئاتر اهل کشور کوبا تهیه شده است توسط پروین ملک زاده قرائت شد.

در ادامه گواهی پایان دوره هنرجویان دوره کلاسهای آموزش بازیگری به هنرجویان انجمن هنرهای نمایش مهاباد اعطا شد و از عوامل برگزار کننده و اسپانسرهای برنامه تقدیر به عمل آید.

در پایان مراسم با اهدای لوح و تندیس مراسم از دکتر قطب الدین صادقی، دکتر خسرو سینا، مناف ایرانپناه، صلاح الدین شیخ محمدی، ابراهیم سعیدی، محمود حمیدی، ابراهیم عسکری، کامران علیزاده آذر شهردار مهاباد و حامد حیدری به نمایندگی از اعضای شورای اسلامی شهر مهاباد در دوره پنجم تقدیر به عمل آمد.



















ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد