تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۶ مهر ساعت ۱۰:۵۱ | بازدید: 1701 نظرات: 0 کد مطلب: 2071 |
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با ابراز تاسف از ورود ۹۸درصد کالای قاچاق از مبادی رسمی، گفت: جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور مستلزم نظارت قوی و مدیریت یکپارچه است. به گزارش هاژه به نقل از خانه ملت، رسول خضری با انتقاد از اینکه 98 درصد کالاهای قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور میشود، افزود: در معابر مرزی حجم کالایی که با نظارت وزارت کشور وارد می شود شاید کمتر از نیم درصد باشد در حالی که عمده واردات ما از گمرکات و مبادی رسمی است و این آمار قاچاق از طریق مبادی رسمی به کشور وارد می شود.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به صورت جدی می طلبد دستگاه هایی مانند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گمرکات، سازمان بازرسی و وزارت کشور موضوع قاچاق کالا از مبادی رسمی را با جدیت بیشتری پیگیری و دنبال کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، بر لزوم تشدید نظارت ها بر مبادی رسمی و غیررسمی برای مقابله با قاچاق کالا تاکید کرد و یادآور شد: البته اگر بتوان حقوق کارکنان گمرک و افرادی که وظیفه حفاظت از مرزها را بر عهده دارند را افزایش داد و در کنار این تعهد و تخصص را همزمان در این قشر ارتقا دهیم می توان گامی اساسی در جهت جلوگیری از ورود کالای قاچاق از مبادی رسمی برداشت زیرا حقوق پرسنل گمرک بسیار اندک است و تکافوی هزینه های آنها را نمیدهد.
وی کمبود پرنسل متعهد و متخصص را در افزایش ورود کالای قاچاق به کشور موثر دانست و بر لزوم بکارگیری نیروی متعهد و متخصص با حقوق مکفی در گمرکات و مرزبانی برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق از مبادی رسمی تاکید کرد و ادامه داد: کارمند گمرکی که با حقوق زیر یک میلیون از زیر دست آنها بارهای بسیار کلانی رد می شود اگر از نظر اقتصادی تامین نباشد ممکن است به تخلفاتی در این زمینه روی بیاورد.
نماینده سردشت وپیرانشهر در مجلس دهم جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور را مستلزم توجه به نظارت قوی و مدیریت یکپارچه و واحد دانست و ادامه داد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید در مبادی ورودی نظارت بیشتری داشته و در کنار این دیگر دستگاه های ذی ربط دقت نظر و نظارت شفاف تر و سالم تری داشته باشند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عمده بارهایی که به صورت قاچاق از مبادی رسمی به کشور وارد می شود به صورت صدها کانتینر است، تصریح کرد: به این شکل نیست که با کول و یا از طریق مسیر کوهستان این کالاها به کشور وارد شود؛ تمامی مسیرهای غیررسمی قاچاق در کشور را اگر به حساب بیاوریم نمی توان یک درصد کل قاچاقی که از مبادی رسمی به کشور وارد می شود را به خود اختصاص دهد، پس مشخص است که اکثر این کالاها از طریق مبادی رسمی وارد کشور می شود که این موضوع نظارت دقیق دستگاه های ذی را می طلبد که در راس آن گمرک، سازمان بازرسی کل کشور و دستگاه های ذیربط دیگر قرار دارند.
|