تاريخ: ۱۳۹۸ شنبه ۳ فروردين ساعت ۱۹:۵۲ بازدید: 2187      نظرات: 1      کد مطلب: 10807

مهاباد در سالی که گذشت


 به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، مردم مهاباد در سال 1397 شاهد حوداث تلخ و شیرینی بود که هر کدام از آنها به عنوان بخشی از خاطره های این سال برای همیشه در اذهان مردم این مرز و بوم ماندگار خواهد بود.
از رویدادهای سال 1397 در مهاباد می توان به افتتاح طرح ها و پروژه های عمرانی و صنعتی، سفر مسوولان کشوری، انتخاب مهاباد به عنوان شهر خلاق کتاب، سفر وزیر فرهنگ و ارشاد و .... اشاره کرد. 
** افتتاح 47 طرح با 1.2 میلیارد ریال در هفته دولت 
47 طرح عمرانی، بهداشتی و خدماتی با یکهزار و 210 میلیارد ریال هزینه طی هفه دولت در مهاباد به بهره برداری رسید و هشت طرح دیگر نیز با 929 میلیون و 414 ریال اعتبار گلنگ زنی شد که از بین آنها 37 طرح عمرانی شهری و روستایی و 10 طرح تولیدی و خدماتی بود. 
مرکز خدمات جامع سلامت، افتتاح پلی کلینیک مهاباد، فیدر جدید تعدیل بار برق، واحد بذر اصلاح شده، آبرسانی به روستای «پیرمکاییل» و «کهنه ده» از جمله طرح های افتتاحی در هفته دولت در مهاباد بود. 
افتتاح چمن مصنوعی وزشگاه آزادی، کلنگ زنی سالن تیراندازی مهاباد، افتتاح خانه بهداشت روستای کلیجه، افتتاح 2 واحد بوم گردی منطقه سهولان و افتتاح اولین بوستان روستایی «گاپیس» از جمله دیگر طرح هایی بود که در این هفته به بهره برداری رسید. 
** افتتاح 6 طرح در سفر رییس جمهوری 
همزمان با سفر رییس جمهوری و هیات همراه به آذربایجان غربی 6 طرح عمرانی با بیش از 250 میلیارد ریال هزینه در مهاباد افتتاح شد. 
این طرح ها شامل 2 طرح کشاورزی از جمله افتتاح کشتارگاه طیور با ظرفیت چهار تا 6 هزار قطعه در ساعت و تولید سالانه 15 هزار تن گوشت با 180 نفر اشتغال زایی بود که با 200 میلیارد ریال هزینه به بهره برداری رسید. 
افتتاح سردخانه کشاورزی با ظرفیت پنج هزار تن در سال توسط بخش خصوصی و بازدید از طرح 2 هزار هکتاری آبیاری تجمیعی از برنامه های نماینده اعزامی از سوی رییس جمهوری در این شهرستان بود. 
مجموعه ورزشی روستای «قزلقوپی» با یکهزار و 200 مترمربع زیربنا و 10 میلیارد ریال هزینه برای استفاده ورزش های فوتسال، بسکتبال، هندبال و والیبال از دیگر طرح های افتتاحی این سفر بود. 
سه چمن مصنوعی در قالب سالن های روباز و سرپوشیده در منطقه های محروم و حاشیه نشین از جمله «پشت تب» با بیش از 20 میلیارد ریال هزینه توسط بخش خصوصی احداث شده است که در این سفر افتتاح شد. 
در این سفر حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات و محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی به عنوان نماینده رییس جمهوری به مهاباد سفر کردند. 
** بهره برداری از 61 طرح در دهه فجر 
51 طرح روستایی و 10 طرح در مناطق شهری با مجموع بیش از یکهزار میلیارد ریال هزینه در دهه فجر مورد بهره برداری قرار گرفت. 
هفت طرح دیگر نیز به همین مناسبت با مجموع 100 میلیارد ریال کلنگ زنی شد که 2 طرح در روستا و پنج طرح نیز در شهر قرار دارد. 
30 برنامه شاخص فرهنگی در بخش خلیفان، روستاهای بخش مرکزی و داخل شهر برگزار شد که رژه ناوگان حمل و نقل شهری، گلبانگ سراسری مساجد، سرود دانش آموزان به تعداد یکهزار و 357 دانش آموز، نواختن زنگ انقلاب و برگزاری نمایشگاه توانمندسازی و کتاب از جمله آنها بود. 
**سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 
سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به مهاباد چهار طرح بهداشتی و درمانی شامل بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره)، مرکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی فرهنگیان، کلینیک فوق تخصصی و مرکز ثبت و تشخیص سرطان را افتتاح کرد و عملیات احداث بیمارستان 350 تختخوابی این شهرستان نیز کلنگ زنی شد. 
** معرفی امام جمعه جدید مهاباد 
ماموستا ملا قادر سهرابی پس از 34 سال فعالیت به عنوان امام جمعه مهاباد جای خود را طی سسال 1397 به «ماموستا عبدالسلام امامی» داد.
ماموستا امامی ساکن سردشت، دارای تحصیلات سطح 3 حوزوی و دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی از دانشگاه فردوسی مشهد و همچنین استاد دانشگاه و مدرس مدرسه علوم دینی امام شافعی (رض) سردشت است.
ماموستا سهرابی دومین امام جمعه مهاباد پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این شهرستان بود که از سال 1363 به عنوان امام جمعه موقت مهاباد فعالیت خود را شروع کرد و از 1370 تاکنون در سمت امام جمعه این شهرستان حضور داشت.
مرحوم ماموستا ملا رشید قرنی زاده نخستین امام جمعه مهاباد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در این شهرستان بود.
**سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مهاباد 
روز سه شنبه، چهارم دیماه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سفر 2 روزه خود به آذربایجان غربی به مهاباد سفر کرد و در نشستی با اهالی فرهنگ و هنر و رسانه جنوب استان در مهاباد شرکت کرد. 
** کسب رتبه نخست جمع آوری زکات در آذربایجان غربی 
مردم خیر و نیکوکار مهاباد برای چندمین سال پیاپی توانستند در سال 1397 نیز با اهدای 31 میلیارد و 743 میلیون ریال، رتبه نخست آذربایجان غربی را در پرداخت زکات به خود اختصاص دهند.
120 نفر به عنوان عامل به همراه چهار نفر روحانی در امر جمع آوری زکات در روستاها و شهر مهاباد فعالیت می کنند. 
طی سال 1397 در شیوه جمع آوری زکات در مهاباد تغییراتی ایجاد شد که از جمله آنها می توان به پایلوت قرار گرفتن هفت روستا به عنوان مرکز جمع آوری زکات روستاها در این شهرستان اشاره کرد.
میزان توزیع زکات جمع آوری شده بین فقرا و نیازمندان روستاها متناسب با میزان پرداخت میزان زکات روستاها خواهد بود.
** معرفی به عنوان شهر خلاق کشور در زمینه کتاب 
آیین اختتامیه انتخاب و معرفی پنجمین پایتخت کتاب ایران چهارم اسفند با حضور معاون اول رییس جمهوری، جمعی از مسوولان فرهنگی کشوری و اهالی قلم و فرهنگ در سالن همایش های بین المللی کتابخانه ملی ایران برگزار شد و این شهرستان توانست عنوان شهر خلاق کتاب را از آن خود کند. 
مهاباد در سال 1397 نیز در میان پنج نامزد نهایی برای کسب عنوان شهر خلاق کتاب و جزء 20 شهر راه یافته به مرحله نهایی کسب عنوان پایتخت کتاب قرار گرفت. 
به همین مناسبت لوح افتخار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو به همراه جوایز حمایتی مالی و معنوی به منظور توسعه زیرساخت‌های کتابخوانی به شهرستان مهاباد تعلق گرفت. 
** شناگر معلول مهابادی در چند قدمی «گینس»
«شاهو محمدی» شناگر معلول مهابادی که توانست توانایی خود در شنای استقامت را در کتاب رکوردهای ملی ایران ثبت کند و تنها چند گام دیگر با ثبت جهانی این قابلیت در «گینس» فاصله دارد.
شاهو محمدی نوجوان ۱۳ ساله مهابادی با یک کروموزوم اضافه، روز 13 آذر رکورد شنای استقامت ایران را در ارومیه و در حضور نمایندگان کمیته ثبت رکورد فدراسیون ورزش های همگانی شکست و توانایی خود را در رشته شنای استقامت در کتاب رکورد ملی ایران ثبت کرد.
این شناگر نونهال که به بیماری سندروم داون مبتلاست با شعار «من فقط یک کروموزوم اضافه دارم» در استخر مخابرات ارومیه توانست در بخش شنای استقامت با طی مسافت 2 هزار و 483 متر و 20 سانتی متری در مدت زمان یک ساعت رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کند.
یکی از نخستین کسانی است که با وجود داشتن معلولیت «سندروم داون» تمرین های شنای خود را با شناگران سالم انجام می دهد و از این لحاظ مشکلی ندارد و نخستین سندروم داون ایران است که علاوه بر شنا در رشته قایقرانی کایاک نیز فعالیت می کند.
شاهو با حضور ناظران ورزشی و رییس کمیته ثبت رکوردهای ورزشی فدراسیون ورزش های همگانی با طی مسافت 2 هزار و 483 متر و 20 سانتی متر در مدت زمان یک ساعت رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد.
** پتروشیمی مهاباد جزء 13 صنعت سبز کشور برگزیده شد
مجتمع شرکت پتروشیمی مهاباد در بیستمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز توانست با دریافت لوح زرین در لیست 13 صنعت سبز برگزیده کشور قرار گیرد.
این شرکت که از بدو تاسیس بر رعایت استانداردهای زیست محیطی در بخش تولید، ارتقا و گسترش فرهنگ زیست محیطی متمرکز شده است با رعایت کلیه دستورالعمل های لازم جهت برخورداری و ارتقای مجموعه پتروشیمی مهاباد به واحد سبز صنعتی توانسته این عنوان را در سال 1396 به خود اختصاص دهد.
پتروشیمی مهاباد با بهبود سیستم های پالایش، پایش و کنترل آلاینده ها، مدیریت بازیافت مواد زاید و تصفیه پساب صنعتی و انسانی بر اساس استانداردهای زیست محیطی، استفاده مجدد از آب های تصفیه شده و توسعه فضای سبز توانسته است بالاتر از استانداردهای ابلاغی را کسب کند.
مصرف بهینه حامل های انرژی و افزایش بهره وری در مصرف آنها از طریق ایجاد سیستم بازچرخانی آب و راه اندازی سیستم «off gas» و حذف فلر برای تولید بخار، استقرار سیستم پایش لحظه ای در واحد تولید بخار، حفرچاه های پیزومتریک برای پایش آبهای زیرزمینی و آموزش و ارتقا سطح دانش و فرهنگ زیست محیطی کارکنان و عموم بازدید کنندگان از مجتمع از دیگر علت های دریافت این جایزه بود.
** رونمایی از کتاب برنامه مدیریت جامع تالاب کانی برازان 
آیین رونمایی از این کتاب 20 اسفند با حضور مسوولان مهاباد، اعضای انجمن های زیست محیطی این شهرستان و جوامع محلی پیرامون تالاب کانی برازان مهاباد برگزار شد. 
این کتاب در هشت فصل و 148 صفحه رنگی در انتشارات نشر طلایی به چاب رسید و افق 20 سال آینده تالاب بین المللی کانی برازان و مسوولیت هر یک از دستگاه های اجرایی و جوامع محلی پیرامون این تالاب را ترسیم می کند. 
برنامه مدیریت جامع تالاب ها به عنوان یک فرآیند مشارکتی با رویکرد زیست‌ بومی و با حضور جوامع محلی اطراف این تالاب تهیه و تدوین شده و به صورت یک کتاب و سند عملیاتی درآمده است. 
در فرایند تدوین این سند نظرات کارشناسی و دانش بومی ذینفعان تالاب با برگزاری چهار کارگاه های فنی، بررسی شده و به تایید و تصویب به مسوولان شهرستان رسیده است. 
در برنامه مدیریت جامع تالاب کانی برازان مهاباد سه هدف راهبردی شامل مدیریت آب و خاک، حفاظت از تنوع زیستی و افزایش آگاهی مردم از وجود تالاب پیگیری شده است. 
** مهاباد گرم ترین سال خود را سپری کرد 
میانگین دمای هوای این شهرستان در سال آبی گذشته 14.6 درجه سانتیگراد بود که در مقایسه با 12.8 درجه سانتیگراد سال قبل از آن 1.8 درجه و در مقایسه با میانگین بلند مدت 1.6 درجه افزایش یافت. 
دمای هوای این شهرستان در روز پنجم مرداد 1397به 43 درجه سانتی گراد رسید که این دما نیز در 30 سال اخیر بی سابقه بود. 
سال آبی گذشته در مجموع 471 میلی متر بارندگی در این شهرستان ثبت شد که این مقدار در مقایسه با 324 میلی متر سال قبل 45 درصد و در مقایسه با 410 میلی متر میانگین بلند مدت 15 درصد افزایش یافت. 
در سال آبی گذشته سردشت با ثبت بارش 872 میلی متر، بارانی ترین شهرستان جنوب آذربایجان غربی بود که میزان بارندگی در آن در مقایسه با 602 میلیمتر سال قبل 45 درصد و در مقایسه با 701 میلی متر میانگین بلند مدت 24 درصد افزایش نشان می دهد. 
در این مدت در بین شهرستان های جنوب استان کمترین میزان بارندگی در تکاب به مقدار 354 میلی متر ثبت شد که این مقدار بارش در مقایسه با 266 میلی متر بارندگی سال قبل از آن 33 درصد و در مقایسه با 341 میلی متر میانگین بلند مدت چهار درصد افزایش یافت. 
منبع: ایرنا 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

فرانک علوی ۱۳۹۸/۱/۳
بژی شارکم

نظر خود را براي ما ارسال كنيد