تاريخ: ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ اسفند ساعت ۱۵:۳۸ بازدید: 2779      نظرات: 1      کد مطلب: 10795
تجاوز به حریم یک ابنیه تاریخی

میراث فرهنگی مهاباد توقف عملیات را اعلام کرد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان مهاباد گفت: در پی تجاوز به حریم ابنیه تاریخی حوضخانه مسجد شاه درویش و قطع چند درخت دستور توقف عملیات صادر شد.

غلامرضا عبده در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: عملیات عمرانی در جوار آرمگاه شاه درویش و قاضی فتاح بدون استعلام از این اداره و بصورت خودسرانه صورت گرفته است.

وی افزود: با آگاه یاقتن این اداره از موضوع بلافاصله دستور توقف عملیات صادر شده و با معرفی مشاور حقوقی، پرونده در دادگاه پیگیری میشود.

عبده تصریح کرد: این فرد بصورت خودسرانه اقدام به دیوار چینی در جوار مزار شهدای دفن شده در این محل کرده و با قطع چندین درخت در محوطه این ابنیه تاریخی اقدام به ساخت و ساز بصورت غیر مجاز نموده است.

وی با اشاره به پیگیری این موضوع در مراجع قضایی اظهار کرد: روز گذشته بازرسین نهاد مربوطه در محل حاضر شده‌اند، ولی قطع کردن درختان در این محوطه باید توسط سازمان شهرداری و شورای شهر در مراجع قضایی همگام با پرونده میراث فرهنگی  پیگیری شود.

رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان مهاباد در پایان اظهار کرد: خوشبختانه به ابنیه و مزار افراد دفن شده در این مکان تاریخی آسیبی نرسیده است.

مشاهدات میدانی خبرنگار هاژه در محل نشان می دهد نزدیک به 10 اصله درخت کهنسال و نهال چند ساله در این محوطه قطع شده و همزمان به فاصله کمتر از نیم متر در جوار مزار شهدا این ساخت و ساز صورت گرفته است.

 حوضخانه مسجد شاه‌درویش مهاباد در داخل صحن این شاه‌درویش قرار گرفته است. قدمت بنا به 1224 هجری قمری برمیگردد. بنای حوضخانه از آجر و زیربنای آن از سنگهای متراکمی است که صاف و صیقلی شده‌اند. گنبد بنای آجری و مدور است و طاقهای سه قسمتی (جناغی) آجری می باشد. آجرهای بنا از نوع چهارگوش قرمز می باشد و ملات بکار رفته در بنا گچ و خاک است. این اثر  تاریخی به همراه چند حوضخانه دیگر جزو آثار تاریخی شهرستان مهاباد هستند که از سبک معماری قاجاری و صفوی برای ساخت آنها استفاده شده است.













ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

2
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۷/۱۲/۲۶
کثيف ترين دست شوئي را در بين تمام مساجد شهر دارد و هر گز رغبتي براي ديدن آن نيست و فقط مکاني براي زندگي سرايدار آن است

نظر خود را براي ما ارسال كنيد