تاريخ: ۱۳۹۷ دوشنبه ۱۳ اسفند ساعت ۲۰:۳۷ بازدید: 2856      نظرات: 5      کد مطلب: 10735

افتخاری دیگر از شورای روحانیت و جامعه روحانیت شهرستان مهاباد

اسمعیل نبی زاده (عضو هیات علمی دانشگاه)


 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

بیانیه ی شورای روحانیت و جامعه روحانیت شهرستان مهاباد در توجه به آیه شریفه 185 سوره بقره مبنی بر خواست آسایش خداوند برای بندگانش، موجب تسکین و تسلی خاطر اقشار مختلف مردم شد. فهم و درک قرآن کریم و انتقال آن به نسل های آتی از خصوصیات درخشان روحانیون عزیز می باشد (وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ وَمَا یَعْقِلُهَا إِلَّا الْعَالِمُونَ»؛ عنکبوت ،43)؛ درحدیثی که از پیامبر (ص)آمده است :سه گروه در قیامت شفاعت می کنند :پیامبران ،علماء و شهیدان. البته اینکه علماء و روحانیون مسلمان مبرز در طول تاریخ در کنار مردم بوده اند خود افتخاری بزرگ است؛ سینه سپر کردن و مبارزه آنها با  ظهور پدیده های شوم و استعماری و مرتجعانه نیز همیشه مایه ی فخر و مباهات بوده وهست. در شرایط فعلی که تحریم های ظالمانه استکبار جهانی سعی در خم کردن کمر و زانوی ملت های مستقل و ضد سلطه همچون ایران اسلامی دارد چنین بیانه ای می تواند سبب گشایش در زندگی پر از درد و رنج خانواده های مستضعف ، بی بضاعت و حادثه دیده شود.یادآوری بجا آوردن ارکان اساسی اسلام و سفارشات پیامبر اسلام (ص)قبل و بعد از تدفین ، خودداری از اعمال غیرشرعی بانوان مومن، پرهیز از اتلاف وقت و ثروت،سفارش به رعایت بهداشت و کاهش تلفات جاده ای ناشی از تصادفات، همگی دستورات مغفول مانده از توصیه  های صریح قرانی می باشند. استفاده از تکنیک ها و ابزالات جدید الکترونیکی مانند  تلفن ، موبایل، تلگرام ، ایمو .... خود عامل سریع کاهش تلفات رانندگی و ارزش گذاری به وقت مردم می باشد. در کنار این همه فایده بیانیه ی فوق ، موارد ذیل را نیز لازم می دانم که پیشنهاد و یادآوری نمایم شاید در صورت صلاحدید مورد توجه بزرگواران قرار گیرد. البته مردم ما همیشه به دیده احترام به علماء و روحانیون نگریسته و موفقیت خود را در دور زمان تا کنون ، مرهون مجاهدت های آنها ، از روستاهای دور افتاده و محروم گرفته تا شهرهای بزرگ و متمکن ، می دانند.

1-روحانیون عزیز، مجالس افراد غنی و فقیر را یکسان بنگرند و از رفتن به منازل متوفیان در صورت غیر ضرور، خصوصا صرف غذا پرهیز نمایند(شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ وَالْمَلاَئِكَةُ وَأُوْلُواْ الْعِلْمِ قَآئِمَاً بِالْقِسْطِ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَكِیمُ » (آل عمران ،18(.

2-روحانی محترم محله در طی دو روز بعداز ظهر سعی بر حضور با حداقل وقت در مسجد نماید تا اهمیت بیانیه ی فوق بر همگان اثبات گردد و با استفاده از حداقل وقت(ده دقیقه) در صدد ارایه ی سخنرانی مرتبط با یک معضل اجتماعی روز، با تکیه بر دانش نوین ، نگرش اسلام ناب محمدی(ص) را ترویج نماید(مردم از سخنرانی طویل گریزانند).

3- مردم منتظر بیانیه های دیگری در مورد کف و سقف مهریه ها و دیگر قبح های اجتماعی از جمله سونامی طلاق، خیانت های قبل و بعد از ازدواج، ازطرف علماء و روحانیون جلیل الشان می باشند و آرزوی سعادت و آرامش را ضمن بازگشت به دستورات کامل اسلامی از ناطقان منبرها خواستارند.

4-برای اعلام تعطیلی درست و به موقع اعیاد و حفظ وحدت در سراسر کشور تعامل لازم ایجاد شود، مثلا می توان پیشنهاد نمود برای آسایش و آرامش مردم سه روز در ماه مبارک رمضان (یک روز قبل ، روز عید و یک روز بعد از آن) با ارایه طرح در مجلس و تصویب آن تعطیل اعلام گردد .

باشد که خداوند طول عمر ، عزت و شرف شما بزگواران آشنا به علم خود ، در روزگار نابسامان ریا و تزویر را مستدام دارد.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

شهروند ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
سلام عرض ادب و احترام خدمت تمامي شهروندان و دست اندركاران زحمت كش هاژه
سوالي از دكتر داشتم مدرك تحصيلي ايشان چيه بهتر نيست هر كسي بنا به تخصص و مدرك و تجربه آرائه راهكار و بيانه صادر بفرمايند
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سه لاحه دین ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
بژی بژی بژی
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

احمدزاده ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
عالی
جناب دکتر به مطالب ارزنده ای اشاره نموده اند.
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

احمدزاده ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
عالی
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

رضا کامروایی ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
سلام بر دوست عزیز.از حسن توجە و پیگیری مسائل شرعی و شهری و روزمرە توسط شما نهایت تشکر را دارم.بندە از تقویم سالهای قبل از سال۷۷ بیاد دارم کە کل تعطیلی های سال بە هفدە روز نمیرسید ولی سال۹٨ تعداد روزهای تعطیلی بە ۲۵ روز رسیدە است.خوب یا بد بودنش را نمیدانم ولی با افزایش روزهی تعطیلی و عدم همخوانی روزهای تعطیلی اداری ایران کە پنجشنبە و جمعە بودە ولی اغلب کشورهای دنیا یکشنبە و دوشنبە میباشد،عملا ارتباط ما با دنیای اقتصادی خارج، در هفتە چهار روز بودە و د سال هم کە ۲۵ روز جدای از جمعە و پنجشنبە اضافە میشود ،با یک حساب سرانگشتی بیشتر از این نباید از دنیای خارج دور شویم و تعطیلات اضافە کنیم.با تمام احترامی کە برای نظرتان قائلم اما با اضافە شدن تعطیلی بخاطر اعیاد مخالفم.

نظر خود را براي ما ارسال كنيد