تاريخ: ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۶ دي ساعت ۱۷:۱۵ | بازدید: 2683 نظرات: 0 کد مطلب: 10510 |
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، مدیر امور آب شهرستان مهاباد از افزایش 40 میلیون متر مکعبی حجم آب ذخیره شده در مخزن سد مهاباد خبر داد.
رضا جهینی در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان مهاباد اظهار کرد: حجم آب ذخیره شده در سد مهاباد به 103 میلیون متر مکعب رسیده که در مقایسه با سال گذشته 40 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
وی افزود: از ابتدای سال آبی تاکنون 206 میلیمتر بارندگی داشتهایم که این میزان آن در سال گذشته 118 میلیمتر بوده است.
جهینی با اشاره به صدمات جبران ناپذیر چاههای غیر مجاز به منابع آب شهرستان اظهار کرد: تعداد کل انسدادها در سالجاری 106 حلقه چاه بوده و تاپایان سال 145 مورد دیگر نیز تعیین تکلیف میشود.
مدیر امور آب شهرستان در ادامه با اشاره به اهمیت رودخانه مهاباد و عبور آن از شهر اظهار کرد: متأسفانه در سالیان گذشته حریم و بستر رودخانه همواره مورد تعرض و تصرف قرار گرفته و کار به جایی رسیده که این رودخانه توان عبور ظرفیت رهاسازی دبی آب رهاسازی به میزان سنوات گذشته و یا عبور سیلاب شدید را نخواهد داشت.
وی افزود: درحال حاضر با ساخت و سازهای غیر اصولی و تصرف حریم و بستر بیشترین میزان دبی که می تواند از این رودخانه عبور کند به 100 میلیون نمیرسد درحالیکه ظرفیت قبلی این رودخانه چندین برابر این رقم بود. در سالهای گذشته به علت افزایش بارش، رهاسازی با میزان 70 میلیون متر مکعب آب صورت میگرفت که باعث آبگرفتگی برخی مناطق در این شهر میشد.
میلادی کارشناس امور آب مهاباد نیز در ادامه اظهار کرد: شهرداری مهاباد از 70 حلقه چاه برای آبیاری 110 هکتار فضای سبز استفاده میکند و از سال 1370 هیچ هزینهای از سوی شهرداری به امور آب تحت عنوان حقابه پرداخت نشده است.
وی افزود: میزان ارزش افزوده آب مورد مصرف برای فضای سبز از سال 1387 تاکنون بیش از 12 میلیارد تومان برآورد شده است که باید تعیین تکلیف شود.
میلادی تصریح کرد: شهرداری پرداخت عوارض سالیانه و برخی هزینههای دیگر را به عنوان مطالبه مطرح کرده ولی طبق قانون شرکتهای خدمات رسان از پرداخت عوارض سالیانه ساختمان و تاسیسات داخل سازمان معاف میباشند.
فرماندار مهاباد نیز در ادامه جلسه با تاکید بر استفاده از روشهای نوین آبیاری بجای آبیاری سنتی اظهار کرد: آنچه حائز اهمیت است تغییر شیوه آبیاری فضای سبز شهر از شیوه سنتی به شیوه مدرن و صرفه جویی در مصرف آب است و در این زمینه میتوان مشاوره و نظرات نخبگان نیز استفاده کرد.
ایرج شجاعی افزود: شهرداری سازمانی عمومی و برای مردم است و هر هزینهای که به حساب شهرداری واریز میشود صرف هزینههای عمومی برای شهر میشود، لذا پیگیری مطالبات و بدهیهای سازمان شهرداری نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
*برخی ادارت و سازمانها قبول مسئولیت نمیکنند*
شهردار مهاباد در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان با انتقاد از برخی جو سازیها و شانه خالی کردن ادارات از قبول مسئولیت اظهار کرد: متأسفانه در بسیاری از موارد تمامی اتهامات و اشتباهات را به شهرداری نسبت میدهند درحالیکه این کار تنها برای عدم قبول مسئولیت و انتقاد بدون راهکار صورت میگیرد.
کامران علیزاده آذر افزود: انتقادات زیادی به سیستم آبیاری سنتی فضای سبز صورت گرفته و مجموعه نیز آنرا برحق دانسته و در راستای مکانیزه و مدرن کردن آن گامهایی مؤثر علیرغم محدودیت مالی برداشته است ولی برخی نیز تنها انتقاد میکنند ولی به محض اعلام آمادگی شهرداری برای رفع مشکل منصرف میشوند.
وی تصریح کرد: متأسفانه همتی برای مرمت قناتها و استفاده از آب آنها برای آبیاری فضای سبز وجود ندارد و تاکنون چندین شرکت برای آن اقدام کردهاند و به محض درخواست اصلاح طرح از انجام آن منصرف شدهاند.
شهردار مهاباد در ادامه با انتقاد از برخی ادارات اظهار کرد: شهرداری مهاباد آمادگی دارد تمامی تجهیزات خود را در اختیار سایر ادارات و سازمانهای محیط زیستی بگذارد تا هر نقطه از رودخانه را که احساس میکنند تصرفی صورت گرفته با مسئولیت خود تخریب کنند و شهرداری نیز با تمام وجود با انها همکاری میکند.
علیزاده آذر اظهار کرد: تنها انتقاد کردن و سپردن مسئولیت به شهرداری منطقی نیست چراکه شهرداری نمیتواند بجای تمامی ادارات با افراد متصرف مقابله کند. از سویی دیگر بخش عظیمی از مشکلات، مربوط به منازل و ساختمانهایی است که سند شش دانگ دارند و در حریم و بستر رودخانه ساخته شدهاند.
وی تصریح کرد: تصرف بستر و حریم رودخانه در سالیان گذشته روی داده و اکنون نیز شهرداری تحت فشار است مجوز خدمات رسانی به منازلی را صادر کند که در حریم و بستر رودخانه قرار دارند و فاقد هرگونه مجوز قانونی برای ساخت هستند.