تاريخ: ۱۳۹۷ جمعه ۱۶ آذر ساعت ۹:۳۰ بازدید: 1048      نظرات: 1      کد مطلب: 10364

مطالعه جدید، ارتباط بین آلودگی هوا و خطر بالای اوتیسم


 

ترجمه: میلاد آذرگون ــ دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
 
چینی‌ها در مطالعات جدیدی، ارتباط طولانی مدت بین در معرض قرار گرفتن هوای آلوده در وسیله اگزوز دار، ضایعات صنعتی و دیگر منابع را پیدا کرده‌اند که باعث افزایش خطر و رشد کودکان اوتیسم می‌شود.

تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه و آکادمی علوم چین همراه با دانشگاه بیرمنگام انگلستان و دانشگاه مک گیل کانادا در اولین مطالعات خود، رابطەی بین در معرض قرار گرفتن طولانی مدت هوای آلوده و اختلال طیف اوتیسم در اوایل کودکی در کشورهای در حال توسعه، تحقیق و بررسی کرده‌اند.

محققان ۱۲۴ کودک با اختلال­ طیف ­اوتیسم و ۱۲۴۰ کودک سالم که به عنوان گروه کنترل عمل می‌کردند را مورد بررسی قرار دادند و آنها را در طی مراحل و یک دوره ۹ ساله بررسی کرده­‌اند.

در این مطالعه بر روی سه ماده پی ام یک، پی­ام­دوُنیم و پی­ام­ده تمرکز شد که بر سلامتی تاثیر گذار می باشند، که همه آنها در ضایعات کارخانه­‌ها و وسایل اگزوز دار، کارهای ساختمانی و گردوغبار حاصل از آنها و جاده­‌ها پیدا می شوند.

ذرات مشابه دیگر در هوا که آنها سریعتر می توانند به ریه ها نفوذ کنند و وارد جریان خون شوند که می‌توانند باعث دامنه‌ای از شرایط جدی سلامتی گردند.

پی­ام­یک کوچکترین اندازه این ذره هاست و به  دنبال آن پی­ام­دوُنیم و پی­ام­ده که تعدادی  مطالعات  انجام  شده  بروی   پی­ام­یک در سطح جهانی نشان داده که هیچ استاندارد ایمنی در حال حاضر برایشان وجود ندارد.

این یافته ها در محیط ­زیست­ بین­ المللی انتشار یافت و نشان داد که ذرات (پی­ام­دوُنیم) که در وسایل نقلیه اگزوز دار، ضایعات صنعتی و دیگر منابع آلودگی در فضای باز در سه سال اول تولد خطر افزایش و مبتلا شدن به اختلالات طیف اتیسم را ۷۸ درصد افزایش می دهند.

این نتایج با مطالعات گذشته که قبل از این انجام شده بودند نشان داده اند که ارتباط بین در معرض قرار گرفتن هوای آلوده و اوتیسم تطابق دارند.

علل طیف اوتیسم پیچیده است که نمی‌توان همه آنها را دریافت اما فاکتورهای محیطی شناسایی شده اند که آن را افزایش می‌دهند، ژنتیک و دیگر فاکتورها هم باعث این پیچیدگی می‌شوند.

مطالعات نام برده بالا با تحقیقات پروفسور ژیانگ مرتبط هستند.

و دیگر مطالعات پیشنهاد کرده‌­اند که مغز در حال رشد در کودکان آسیب پذیرتر است و با در معرض قرار گرفتن مواد سمی در محیط می‌تواند به عملکردهای مغز و سیستم ایمنی آسیب وارد کند.

این یافته‌ها می توانند ارتباط قوی که بین در معرض قرار گرفتن هوای آلوده و اختلال طیف اوتیسم که وجود دارد را بیان کنند، اما در تحقیقات آینده لازم است که انجمن ها به طور گسترده تری ارتباط بین هوای آلوده و سلامتی روان را مطالعه کنند.

در همین ارتباط پروفسور یومینگ از دانشگاه ­موناش ­استرالیا در مورد این یافته‌ها چنین می‌گوید: تاثیرات هوای آلوده بر روی سلامتی جدی است و به صورت مستند پیشنهاد می‌کند که ما وقتی در معرض این ذرات قرار می‌گیریم هیچ امنیتی نداریم. در معرض قرار گرفتن ذرات خیلی کوچکتر هم با تولد زودرس، تاخیر در یادگیری و دامنه‌ای از شرایط جدی سلامتی از قبیل بیماری قلبی ارتباط دارد.

 

 



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

دکتر احمدی ۱۳۹۷/۹/۱۷
خیلی جالب بود، تشکر

نظر خود را براي ما ارسال كنيد