تاريخ: ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۲ مرداد ساعت ۱۱:۳ | بازدید: 1736 نظرات: 0 کد مطلب: 9961 |
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، در نشستی که با حضور دهیاران، شوراهای اسلامی روستاها، مسئولان بخش کشاورزی و هواشناسی راهکارهای پیشگیری ازسرمازدگی بهاره در باغات شهرستان مهاباد بررسی شد.
در اولین جلسه پروتکل هواشناسی استان آذربایجان غربی که در شهرستان مهاباد برای کاهش خسارت بلاهای طبیعی با موضوع سرمازدگی به بخش کشاورزی برگزار شد، کارشناس مسئول هواشناسی آذربایجان غربی ضمن اشاره به اینکه 70 درصد اقتصاد شهرستان مهاباد بر کشاورزی استوار است گفت: تغییرات ناگهانی جوی کشاورزان را متحمل خسارت های زیادی می کند ولی می توان با اطلاع رسانی به موقع و بروز رسانی تجهیزات و امکانات هواشناسی به کاهش خسارات کمک کرد.
عباسعلی سلیمانی گفت: با برگزاری جلسات آموزشی در اسرع وقت و توجه به حساسیت موضوع میتوان اقدامات لازم و پیشگیرانه انجام دهند.
رییس اداره هواشناسی مهاباد در این جلسه اظهار کرد: اداره هواشناسی هر روز در پنج نوبت گزارش وضعیت هوا را از طریق رسانه ها و صدا و سیمای مرکز مهاباد اطلاع رسانی می کند.
اردلان محمدپور با بیان اینکه امسال 80 تا 100 میلی متر بخار آب های سطحی بیشتر از سال گذشته است، گفت: در سال جاری دمای هوا بین پنج تا هفت درجه نسبت به سال گذشته افزایش یافته بطوری که در روز 5 مرداد به 43 درجه سانتی گراد رسید که در 35 سال گذشته بی سابقه بوده است.
علی بیژن فر بخشدار بخش خلیفان مهاباد با تاکید بر تداوم جلسات مقابله با سرمازدگی و حوادث طبیعی گفت: اطلاع رسانی تنها راه حل نیست بلکه باید برای جلوگیری از خسارت های احتمالی راهکار علمی و مناسب ارائه داد و مبنا را بر آموزش قرار داد.
انور ابراهیم آذر مسئول دفتر نماینده نیز تشکیل کمیتههای مشترک بین جهاد کشاورزی و هواشناسی را به منظور جلوگیری از خسارتها ضروری و تاثیر گذار خواند.
سرمازدگی بهاره در استان آذربایجان غربی 758 میلیارد تومان خسارت وارد کرد که سهم باغات مهاباد از این میزان 130 میلیاردتومان برآورد شده است.
سرما، افت شدید دما، یخبندان، سیل و تگرگ از آسیبهای ناشناخته در اقلیم آبوهوایی منطقه نیست، موضوعاتی که با شناخت و درک صحیح، آموزش، هماهنگی و همکاری بین جهاد کشاورزی، هواشناسی، شورای بحران، دهیاران و شوراها، کشاورزان باغداران و... قابل مدیریت و مهار می باشد.
|