تاريخ: ۱۳۹۷ پنج شنبه ۲۸ تير ساعت ۱۸:۲۰ بازدید: 4343      نظرات: 27      کد مطلب: 9826
تیری بر قلب گردشگری مهاباد

فنس‌کشی پنج میلیاردی با کدامین توجیە؟


هاژە- سد مهاباد یکی از سدهای پرآب کشور محسوب می‌شود کە در سال ١٣٤٨ بە منظور تامین آب آشامیدنی و آبیاری زمین‌های کشاورزی دشت شهرویران بە دست مهندسین یوگسلاوی ساختە شد.

در سالیانی متمادی، سد مهاباد علاوە بر تامین آب آشامیدنی، سیراب‌کردن زمین‌های کشاورزی و تامین معیشت کشاورزان و دامداران منطقە، منافع اقتصادی زیادی برای شهرستان مهاباد بە ارمغان آوردە است. تولید برق حدود 5 هزار و 250 مگاوات در امسال (97)، جذب گردشگر بە میزان ٢٣هزار بازدیدکنندە در نوروز سال ٩٦ و اشتغالزایی برای ٢٥٠ نفر بە طور مستقیم و غیر مستقیم از طریق صید، همه و همە از منافع وجود این سد برای مردم این دیار بودە است.

بە درازای حیات ٥٠ سالە سد مهاباد همیشە مشکلاتی گریبانگیر این سد بودە است کە در چند سال اخیر برخی از این مشکلات بە تهدیدی برای موجودیت سد و سلامت مردم شهرستان بدل شدەاند. تغییر کاربری زمین‌های بستر دریاچە و تعرض بە آن، فرسایش خاک و نابودی پوشش گیاهی منطقە، ورود فاضلاب هشت روستا از مناطق بالادست، ورود کودهای حیوانی دارای میکروب‌های غیرقابل تصفیە ناشی از سم‌پاشی باغات منطقە، ورود فضولات حیوانی، آبزی‌پروری، ورود مواد آلایندە ناشی از استحمام، شست‌وشوی فرش، پشم دام، ماشین‌آلات و... از تهدیداتی بس جدی برای سد مهاباد و سلامت مردم منطقە محسوب می‌شوند.

آنچە اخیرا در رسانەهای منطقە بە سرتیتر اخبار بدل شدە و در فضای مجازی بازار مباحث را داغ کردە است، فنس‌کشی حریم سد مهاباد بە عنوان راهکار دولت (پیرو درخواست مدیریت امور آب مهاباد) برای کاهش اثرات این تهدیدها است.

فرماندار شهرستان مهاباد می‌گوید: در حدود ٥٠ میلیارد ریال اعتبار جهت فنس‌کشی اطراف سد مهاباد برای جلوگیری از آلودگی آب سد تخصیص دادە شدە است.

رضا جهینی، مدیر امور آب شهرستان مهاباد در گفتگو با هاژە از این طرح دفاع می‌کند و می‌گوید: این طرح بە منظور حفظ حریم دریاچە، حفظ محیط زیست، جلوگیری از ورود احشام، جلوگیری از شست‌وشوی فرش، پشم دام و ماشین‌آلات و همچنین جلوگیری از برداشت ماسە اجرا خواهد شد کە بە میزان زیادی از آلودگی آب دریاچە سد خواهد کاست.

 علی‌الظاهر اجرای این طرح می‌تواند بە کاستن از میزان ورود آلودگی بە آب سد مهاباد کمک کند، اما آنچە روشن است این است کە، اجرای این طرح کمکی بە حل ریشەای این معضلات و رفع این تهدیدات نخواهد کرد. آیا مگر تمام اهداف این طرح را نمی‌توان با ایجاد و استفادە از چند گشت آب محقق نمود؟ آیا با صرف همین بودجە نمی‌توان شبکە فاضلاب هشت روستای بالادست کە سهم بالایی در آلوده کردن آب سد دارند را ساماندهی کرد و برای همیشه این معضل را ریشەکن کرد؟ آیا تبعات حذف ظرفیت گردشگری سد مهاباد و لطمە آن بە اقتصاد شهرستان در نظر گرفتە شدە است؟ آیا نمی‌توان با فرهنگ‌سازی صحیح، کشاورزان را از وجود میکروب‌های خطرناک در سم‌هایشان آگاه کرد؟ پاسخ این سوالات با اهل فن و مسئولین امر... 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

2
1
پاسخ به این اظهارنظر

فرهاد ۱۳۹۷/۴/۳۰
هر سری مدیر امور اب عوض میشه و بصورت غیر کارشناسی و کاملا دل بخواهی طرح هایی را ارایه میکنه که با ارایشون به نحوی اعلام وجود بکنه،وگرنه این کار کمکی به حل مشکل الودگی سد نمیکنه،همین بودجه را به ساماندهی فاضلاب روستاهای بالا دست بکنند و با کمک جهاد کشاورزی برنامه دقیقی جهت کنترل استفاده باغات نزدیک و بالادست سد بکنند تا از سموم و کودهایی استفاده شود که کمترین اثرات زیست محیطی با بالا ترین بهره وری را داشته باشند،در ضمن اماکنی جهت تفریح و شنا با امکان دفع فاضلاب و دفع زباله ها ایجاد شود تا از پراکندگی گردشگران و پراکندگی زباله و فاضلاب ایجاد شده توسط گردشگران کنترل و مدیریت شود.با مجاب کردن شیلات منطقه به کم کردن ماهی های گوشت خوار و زیاد کردن ماهی های لجن خوار میشود تا حدی به کم کردن الودگی و تمیز کردن سد کمک کرد.در کل با صرف کمترین هزینه ها نسبت به هزینه های میلیاردی میشه این وضعیت را ساماندهی کرد،از مدیران خواهش میکنم شتاب زده تصمیماتی نگیرند که چند صباحی دیگر راه برگشتی وجود نداشته باشد،لطفا کمی تامل و اندیشه،
از قدیم گفتن ده بار بگیر یک بار ببر.در کشورهای توسعه یافته برای انجام کاری چندین سال تحقیق میکنند و اثرات تصیماتشون را بررسی میکنند.برای یک بار هم که شده تحقیق کنید و بعد تصمیم بگیرید،
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

کمال آشتی پرور ۱۳۹۷/۴/۳۰
زنده باد هاژه
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

یحیی سرخانی ۱۳۹۷/۴/۲۹
باسلام.
چند روزی است نسبت به فنس کشی سد مهاباد بحثها و نظرات بسیاری از همشهریان و فعالان مدنی و محیط زیستی را شنیدیم و خواندیم .فنس کشی سد مهاباد خیانتی دیگر است به مانند احداث حوض چهای جمع اوری فاضلاب شهری به نام تصفیه خانه فاضلاب در ورودی شهر مهاباد..فنس کشی سد مهاباد بزرگترین ضربه را به مهاباد وارد میکند..
2
1
پاسخ به این اظهارنظر

سیدحسن سیدهادی ۱۳۹۷/۴/۲۹
مرد نادان در شمار چارپاست
مغز خالی کم بهاتر از کدوست
3
0
پاسخ به این اظهارنظر

رامین ۱۳۹۷/۴/۲۹
اول از همه باید آب برگشتی از پتروشیمی رو حل کنن که عامل اصلی اونه وگرنه چن ساله که هیچ مشکلی نداشته آب اون هم شیمیایه و هم سرطان زا.
9
1
پاسخ به این اظهارنظر

Landscaper Man ۱۳۹۷/۴/۲۹
بررسی فنس کشی اطراف سد مهاباد با هزینه چند میلیاردی! از رویا تا واقعیت.

در اینکه سد مهاباد جاذبه گردشگری بی بدیل منطقه است جای هیچ شکی نیست اما در مورد فنس کشی اطراف سد که اخیرا از سوی مدیران شهری مهاباد مطرح شده و اهمیت و علل آن شک و‌ شبهه های علمی و مستدلی فراوانی وارد است که در ذیل چند نکته در این زمینه مطرح می شود:
۱- توسعه پایدار: توسعه ای است که با بررسی و برنامه ریزی دقیق هر سه بعد اقتصادی- اجتماعی - زیست محیطی پروژه را در نظر گرفته و به فراخور موضوع باعث جلوگیری از ابطال یا اتلاف هر کدام از سه جنبه فوق شده، بهترین سینرژی ممکن بین آنها را پیدا کرده و در جهت حفظ منابع و سرمایه های اقتصادی، طبیعی و انسانی برای نسل حاضر و نسل های آینده گام برمی دارد.

۲- سد مهاباد همچون هر جاذبه گردشگری دیگری آمیخته ای از ابعاد عدیده ی انسانی و طبیعی است که دارای جنبه های مختلفی بوده و هر برنامه ریزی ای و با هر هدفی در صورت نیاز به موفقیت لزوما و اجبارا باید تمامی آنها را مد نظر قرار دهد‌. من جمله:
- مالکیت زمین های اطراف سد
- حریم قانونی و حریم زیست محیطی سد
-آلودگی های وارده به سد و منشا تولیدی
-مباحث فرهنگی منطقه و تمایلات مردم منطقه
- جانوران و گیاهان بومی و شیوه حفظ آنها
- اقلیم منطقه
- نوع استفاده و کاربری سد
- دسترسی های شهری و روستایی به سد
- توپوگرافی منطقه حاشیه سد
- مسایل ایمنی و امنیت سد

۳- از حیث روانشناسی محیطی فنس کشی حاشیه سد، دید و منظر طبیعی و بکر سد را تخریب کرده و بجای آن منظری مصنوعی، زندانی و گرفتار در فنس و توری بجا می گذارد.

۴- پایداری و دوام: ایده فنس کشی دوام نخواهد داشت و نیاز به ترمیم مجدد دارد. اقلیم منطقه ایجاب میکند که جهت جلوگیری از زنگ زدگی و اکسید شدن، فنس نیاز به رنگ آمیزی دوره ای دارد (رنگ منبعی غنی از سرب و سرب عنصری سنگین و عناصر سنگین شدیدا سرطان زا هستند). علاوه بر آن، کَنده یا اریب شدن پایه های فنس (که با توجه به بارش های فصلی و اشباع بودن خاک حاشیه سد از آب، دور از انتظار نیست) بازدید و مدیریت روزمره و مرتب را می طلبد.
هزینه رنگ آمیزی و نظارت مدوام باعث تحمیل هزینه دائمی و غیرمعقول جهت حفظ فنس شده که به هیچ وجه اصولی و حرفه ای نیست.
۵- بر خلاف ادعاهای مطرح شده، فنس کشی مشکل آلودگی های سد را نه تنها حل نمیکند بلکه تشدید(به علت رنگ آمیزی و فعالیت های مصنوعی الزامی) هم میکند.

ریشه اصلی آلاینده های سد مهاباد:
- ماهیهای گوشتخوار غیربومی و غیرلجن خوار اضافه شده به سد در چند سال اخیر
- نشت و نفوذ فاضلاب روستاهای بالادست به سد
- ورود گل و لای حاصله از روانابهای زهکشی بارش فصلی به سد(در فصل بارش ورودی های آب به سد کاملا گل آلود است که این خود سندی بصری دال بر این است که یکی از عوامل آلودگی سد همین گل و لای شسته شده از کوهپایه هاست). احداث سدهای گابیونی در بالا دست شدیدا نیاز است تا گل و لای در آنجا تثبیت شده و از حرکت با پایین دست پیشگیری شود.
در این حین رواناب بارش وارده به سد فضولات حیوانی ناشی از دامداری سنتی را هم به آب سد وارد خواهد کرد.
- آبشویی کودهای کشاورزی زمین های بالا دست سد علی الخصوص کود نیتروژن که قابلیت جذب در زمین ها را ندارد، نیز آبشویی سموم مزارع و باغات بالا دست، علی الخصوص که این سموم آب دوست و متمایل به حل شدن در آب باران هستند.

- استفاده های غیر صحیح گردشگران (شستن ماشین، ریختن زباله و ...)
هر چند که در سالهای اخیر فرهنگ سازی زیادی در این زمینه صورت گرفته و روند نزولی پیدا کرده است.

* شایان ذکر است که با توجه به حجم و مقیاس آب، شنا در آب سد هیچ گونه آلاینده ای چه از نظر علمی و چه شرعی به آب اضافه نخواهد کرد*

با توجه به مطالب بیان شده، فنس کشی سد نمی تواند دلیلی منطقی و مستدل بر کنترل ورود آلاینده ها به آب سد باشد.
همچنین نیاز به هزینه نظارت و ترمیم مجدد هم دارد.
از طرفی منظر بکر و طبیعی سد را هم از بین می برد.
لذا به هیچ وجه از نظر اصول توسعه پایدار نمره قابل قبول جهت اجرا را نخواهد گرفت.

جهت کنترل آلاینده های وارده به سد می توان موارد زیر را اعمال کرد:

۱- با اختصاص و هزینه بسیار کم فاضلاب روستاهای بالادست و نزدیک به سد کنترل شود.
۲- با غرس ردیف هایی از درختان توانا به پاک سازی آب و خاک ( فیتورمیدیشن) با اشکوبندی مناسب، در تمام حاشیه سد اقدام به جلوگیری و کنترل ورود گل و لای و آلودگی های حیوانی و مصنوعی به سد شود.
۳- نیازها و ترجیحات فرهنگی و اجتماعی را در نظر گرفته و محل هایی را به شنا و محل هایی را به ماهیگیری اختصاص دهند.
۴- به جای هزینه ی دوره ای ترمیم و نگهداری فنس، هزینه آن به استخدام تیم نجات غریق و پایش محدوده های اختصاص داده شده به شنا و ماهیگیری داده شود.

لازم بذکر است که در صورت موافقت مسئولین بر اجرای پیشنهادات فوق طراحی و بهینه سازی کامل حاشیه سد به صورت رایگان از سوی اینجانب در جهت کمک به محیط زیست و مردم شهر مهاباد، انجام خواهد شد. لذا بودجه ختصاص داده شده به فنس کشی را می توان در پروژه ای برای شهر سرمایه گزاری کرد.
یعقوب محمدپور- دانش آموخته ارشد مهندسی طراحی محیط از دانشگاه تهران
9
0
پاسخ به این اظهارنظر

هیرش خاوری ۱۳۹۷/۴/۲۹
چند مدت قبل اداره راه با ایجاد خاکریز روی جاده به جای نصب گاردریل بزرگترین ضربه رو به محیط زیست و سد مهاباد وارد کردن که بیشتر به سکوی پرتاپ برای سقوط خوردرو ها به داخل سد شباهت داره .حال ضربه دوم رو اداره آب با ایجاد طرحی غیرکارشناسانه به پیکر سد مهاباد وارد کردن . سدی که همیشه زبانزد مردم بوده .
فنس کشی اطراف سد با کدام توجیه؟اصلا سوال اینه در بین طرحهای ارائه شده برای حفظ سد فنس کشی گزینه چندم بود که مسئولین !! بهش رای دادن ؟چرا مسئولین همیشه برای کارهای مخرب و زبانبار به راحتی بودجه تصویب میکنن اما برای طرحهای مفید هزار بهانه میارن که وضعیت بودجه مناسب نیست؟
مسئولین باید اسم کسی که طرح رو ارائه کرده معرفی کنن تا دلایل و توجیهات خودشون رو برای مردم بیان کند که طبق کدام تحقیق و کار کارشناسی به همچین نتیجه مضحکی رسیده اند .
محصور کردن سد یعنی به حداقل رساندن صنعت توریسم و گردشگری مهاباد .
به جای این موارد سری به روستاهای بالا دست بزنین که چگونه فضولات حیوانی و فاضلاب به سد مهاباد روانه میشه .
مسئولین سد رو ملک شخصی قلمداد کردن که هر تصمیمی بخواهند براش در نظز بگیرن. سد متعلق به من و همه ماست پس مطمئن باشین در برابر همچین تصمیماتی تسلیم نخواهیم شد .
2
1
پاسخ به این اظهارنظر

کانی ۱۳۹۷/۴/۲۹
کاش مسئولین بجای منع، فرهنگ سازی رو دراولویت کارقرار دهند،سدمهاباد که جزء نزدیکترین سدها به شهر دردنیاست پتانسیل تبدیل شدن به سد گردشگری رو دارست،جای بس تعجب ست که شعار اکثر نمایندگان هنگام تبلیغات توجه ویژه به گردشگری بودن سدمهابادست ولی به یکباره فنس کشی رو به تبدیل کردن سد مهاباد به سدگردشگری ترجیح داده اند!!!
1
1
پاسخ به این اظهارنظر

عاشق مهاباد ۱۳۹۷/۴/۲۹
سلام. این طرح مثل کارهای پت و مت می مونه. واقعا آدم متاسف می شه. به جای این کارهای ... یه طرح کارشناسی انجام بدید. میدونید اگه این سد تو یه جای دیگه مثلا تبریز بود الان چه وضعیتی داشت و به چه منطقه گردشگری زیبایی تبدیل میشد و همچنین چقدر فرصت شغلی ایجاد میشد؟ اگه کاری از دستتان بر نمی آید حداقل این کارها رو نکنید. کثیفی آب سد زمانی شروع شد که بدون فکر ماهی گوشتخوار صوف رو تو این دریاچه رها کردید و این کار کارشناسی تون(مثل همین طرحتون )باعث شد که نسل ماهی های کف خوار و لجن خوار از بین برن و این آب تبدیل به لجن بشه...بله.
1
1
پاسخ به این اظهارنظر

وریا کفاشی ۱۳۹۷/۴/۲۹
بحث فنس کشی سد مهابا د بحث گردشگری بودن یا نبودن آن نیست اصلا فرض کنید سد مهاباد گردشگری نیست و صرفا جهت تهیه آب آشامیدنی و کشاورزی است مگر دلیل میشود که دور سد فنس کشیده شود پس چرا هرسال به شیلات کرایه داده میشود تا صیادان جهت سود بیشتر به پرورش ماهی های سوف و میگو روی آ ورند و چون لجن خو ار نیستند تمام سد را لجن فرا گرفته چرا سالهای قبل با جود ماهیهای کپور و .... وضعیت خیلی بهتر بود چرا در هیچ جای دنیا دور سدها را فنس کشی نمی کنند به نظر من که قضیه به این سادگیها نیست ۲ ماه شنا کردن مردم در سد مهاباد هیچ گونه آلودگی در قیاس با فاضلابهای رو ستایی و احشام و لجن موجود در سد به خاطر ماهیهای غیر لجن خوار ایجاد نمی کند آقای جهینی رئیس محترم امور آب به جای فنس کشی شیلات را مجاب کنید که نوع ماهیهای پرورشی راتغییر دهند با استخدام یگان محافظت از سد احشام و هر گونه ماشین شویی و پشم شو یی را کنترل کنید با ارائه سطلهای زباله و تشویق مردم فرهنگ جمع آوری زباله را در بین مردم ترویج نمایید به خدا آلودگی که یکی از همین قایقهای موتوری صیاد ان در آب ایجاد میکند به اندازه یک سال مردم نیست
2
2
پاسخ به این اظهارنظر

اسماعیل ۱۳۹۷/۴/۲۹
نمی دونم چرا همیشه برای طرحهای مخرب و منفی بودجه و نیروی انسانی کافی وجود داره؟!
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

ئارام ۱۳۹۷/۴/۲۹
بە تووندی دژی ئەو تەرحە بێ مانا و موزخرەفم پیسترین و خائینانەترین کارە دەر حەق خەڵکی سابڵاغێ هیوادارم نەیکەن چون بە خاترجەمی دەگەڵ تووندوتیژی و ناڕەزایەتی خەڵک تەڕەف دەبن ، زۆر بەداخەوەم بۆ بەرپرسانی بێ فکری بێ مەنتیق
3
0
پاسخ به این اظهارنظر

.محمد ۱۳۹۷/۴/۲۹
برابر مقررات مربوطه حفاظت از حریم ۱۵۰ متری سد جزو وظایف مدیریت محترم امور منابع اب می باشد وگویا قبلا این حریم توسط سازمان اب منطقه ای خریداری گردیده است سوال اینجا است که چرا امور منابع اب قدرت خلعید حریم تصرفی توسط اشخاص را ندارد ثانیا متولی مشخص حفاظت از حوزه سد مهاباد کدام دستگاههای دولتی هستند با توجه به اینکه سند مالکیت بنام مسکن و شهرسازی است وهمچنین با وجود اراضی مزروعی مربوط به کشاورزان مجاور سد وظیفه مدیریت محترم جهاد کشاورزی چیست ودر این میان اداره محترم منابع طبیعی در کجای موصوع قرار میگیرد پس با این حساب متولی کیست
2
1
پاسخ به این اظهارنظر

مهابادیم ۱۳۹۷/۴/۲۹
لطفا قبل از هرگونه اعتراضی به رفتار خودمون با طبیعت به صورت عام و این سد به صورت خاص، نگاهی بی طرفانه داشته باشید.
4
4
پاسخ به این اظهارنظر

مهابادیم ۱۳۹۷/۴/۲۹
وقتی سطح فرهنگ جامعه در سطحی قرار داره که به هیچ طریقی دست از تخریب و آلوده کردن این سد برنمیدارن و استحمام و شستشوی فرش و ماشین آلات رو حق مسلم خودشون میدونن، این طرح آخرین راه چاره خواهد بود.
یقین بدونید این کار از سر دلسوزی و در عین حال ناامیدی از فرهنگ ماست.
2
4
پاسخ به این اظهارنظر

سالار ۱۳۹۷/۴/۲۹
هیچ تاثیری ندارد به جز نفرت مردم
... ۱۳۹۷/۴/۲۹
و طرحی عاقلانه! ها؟ آفرین بر شما با این طرز فکرتان.
real match ۱۳۹۷/۴/۲۹
خیر اینگوه،نیست و تعدادی معدودی از افراد ادام به این نوع کارها میکنند ، که این کار هم با فرهنگسازی حل خواهد شد، اما فنس کشی دریاچه این سد اصلا و ابدا با این بهانه ها قابل قبول نیست. کدامیک از ارگانها بطور مکرر تلاشی برای فرهنکسازی کرده اند و یا اینکه سیستم فاضلاب روستایی روستاهای بالادست رودخانه های منتهی به سد را ساماندهی کرده اند. این سد مختص به چند نفر نیست بلکه مربوط به تمام مردم این شهر است و هیچ کس ، هیچ کس حق ندارد مردم این شهر را از تنها مکان گردشگری محروم کند
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

سیامەک ۱۳۹۷/۴/۲۹

🖊دن: شنیدم در این کوه معدن هست
بونی: خدا نکند معدن باشد!
دن: نمی فهمم! برای چی؟!

بونی: مادام که کوه فقیر است، از آن ماست
اما همین که معلوم شد غنی است،
حکومت آن را تصاحب خواهد کرد.

حکومت یک دست دراز دارد
و یک دست کوتاه.
دست دراز به همه جا می‌ رسد
و برای گرفتن است،
و دست کوتاه برای دادن است،
و فقط به کسانی می ‌رسد که خیلی نزدیکند...

📚 نان و شراب
👤 اینیا تسیو سیلونه

برالە لە چەوەندەری پیرانشاری وئیستیزاحی سەرۆک کۆمارو پرسیاری وەزیران گەڕێ ، ئەگەر دەتوانی پێشی ئەو کارەساتە بگرە!
5
0
پاسخ به این اظهارنظر

سياوش ۱۳۹۷/۴/۲۹
اين طرح من بود بقيش رو هم بالا شرح دادم عالى👇
به نظر من درخصوص فنس كشى بجاى ان بهتره دور تا دور سدرو مين گذارى كنن وجاهابى كه نقطه هاى استراژيكتره رو هم سنگربندى كنن يه تيربارم روش بزارن اينجورى امكان نفوذ به صفر ميرسه وكاملاً ميشه تمام مشكلات رو حل كرد به هرحال مسئله اصلى جلوگيرى از شادى مردم حالا به هر روشى كه شده اصلاًچه معنى داره ٥٠ساله مردم تابستاناميرن اونجا شنا كنن و تبديل به فرهنگشون كنن و يه چندوقتى خوش باشن البته يه طرح ديگه هست هزينه زياد داره اونم منفجر كردن سد اينجورى ديگه خيال همه راحت ميشه و قشنگ ميشه صورت مسئله روپاك كرد اخه ما هىيشه استاديم توپاك كردن صورت مسئله درهرحال اميدوارم مسئولين از اين مطالب استفاده لازم روببرن
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

ئەوین ۱۳۹۷/۴/۲۹
جارێکی تر بەرپرسان خەریکن شار ئاوەدانتر دەکەن
هەر ماندوو نەبنەوە بۆ هەموو زەحمەتەکانتان بەرپرسە نوخبە و دڵسۆزەکان و...
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

رحمت ملا ۱۳۹۷/۴/۲۹
این پنچ ملیارد روخیلی راحت میخورن وگرنه سد مهاباد فنس میخوادبرای چی این همه اب رو پتروشیمی مصرف میکنه کسی صداش درنمیاد
5
0
پاسخ به این اظهارنظر

real match ۱۳۹۷/۴/۲۹
خب بودجه مصوب شده، آفرین به این سرعت عمل....
اما لطفا آقایان مسئول ابتدا اوراق و اسناد کارشناسی در این مورد را رسانه ای کنند که چه کسانی کارشناسی این طرح را انجام داده اند و با توجه به مشکلات موجود چرا فنس کشی را بهترین راه برای مقابله با آلودگی آب دریاچه پشت سد مهاباد پیشنهاد داده اند و غیر از فنس کشی چه راهکارهای دیگری را مطرح بوده ، البته نظر کارشناسی باید با رفرنسهای علمی باشد و نمونه های موفق از این راهکار"فنس کشی" را هم بدهند.
پنج میلیارد بودجه کمی نیست که به این مورد اختصاص داده شده پس روش آزمون خطا به هیچ وجه جایز نیست و اگر این ایده غیرعلمی و ناموفق باشد چه کسی پاسخگوی صرف این پول از بیت المال خواهد بود.

پس تکرار میکنم اسامی کارشناسان پیشنهاد دهنده این طرح و دلایل علمی و منطقی تصویب این طرح و نمونه های موفق از جلوگیری آلودگی به وسیله فنس کشی را اعلام کنند.
منتظر پاسخ مسئولین هستم ، خواهم بود و تا جواب درستی ندهند باز هم این سوال را مطرح خواهم کرد
5
0
پاسخ به این اظهارنظر

محمد حمزه ای ۱۳۹۷/۴/۲۸
با سلام و ادب
طرحی بسیار نا کارآمد و در جهت پس رفت مهاباد می باشد.
5
0
پاسخ به این اظهارنظر

جعفر ۱۳۹۷/۴/۲۸
بنده شدیدا مخالف این طرح هستم و متاسفانه مسئولین گرامی به دلیل شانه خالی کردن از کارهای که باید انجام دهن ساده ترین روش را انتخاب میکنند بجای اینکه فنس کشی بشه با پتانسیل بالای دریاچه سد مهاباد برای تبدیل شدن به یک مکان گردشگری و کار روی کردن روی جاذبه های گردشگری این مکان کار کنن که خود میتکاند منبع درآمد خوبی برای شهر و شهروندان باشد
2
1
پاسخ به این اظهارنظر

سلام منصوری ۱۳۹۷/۴/۲۸
بسیار عالی بود و مختصر مفید بیان فرموده اند
5
1
پاسخ به این اظهارنظر

سیدحسن سیدهادی ۱۳۹۷/۴/۲۸
سلام و خسته نباشید
بدترین رفتار با ید مهاباد و مردم مهاباد فنس کشی دور سد است
ظاهرا تعدادی از مسؤلین دشمن آشکار مردم و طبیعت مهاباد هستند
از فرماندار محترم تقاضا داریم با این افراد برخورد کنند
7
1
پاسخ به این اظهارنظر

ده نگی‌ هاوشاری ۱۳۹۷/۴/۲۸
بدون شک این طرح با هزینه زیاد نه تنها دردی از دردهای این سد را حل نخواهد کرد بلکه از هم اکنون باعث درگیر شدن ذهن مردم و وجود تنفری شدید از تصمیم گیرندگان این طرح کم مایه شده است!
مدیر محترم آب چرا هر تصمیمی باید شادی و لذت را از مردم بگیرد و تنفر جای آن را بگیرد.
نویسنده متن زیبا و با استدلال آلام این سد زیبا را به شما یادآوری کرد! به خود آیید و اگر مرد عمل هستید به فکر حل مشکل به صورت اساسی باشید!
با ایجاد یک گشت سیار و مجازات عاملین آلودگی(ماشین شورها، چوپان های پشم شور ، باغداران سمپاش و متجاوز و ...)از طریق قانون شفاف با ضمانت اجراهای خوب، این آلودگی ها و تعرضات بر سد را برای همیشه حل کنید! مدیران غیر بومی ، تریو و بی لیاقت قبل از شما عامل این وضعیت نابهنجار در طول دو دهه اخیر هستند! اگر مرد عملید از این آلودگی ها جلوگیری کنید! این شادی چند ماهه را از مردم نگیرید! مطمئن باشید مردم با قدرت و قاطعیت جلو اجرای چنین تصمیمات بی ارزش و ناخوشایندی را خواهند گرفت.
كريمي ۱۳۹۷/۴/۲۹
واقعا ممنون از اينكه تنها منطقه گردشكري مهاباد رو كه ساليانه پذيراي هزاران مسافر در سطح كشور است با اين طرح فنس كشي تبديل به يك زندان ميكنيد دقيقا مثل همان طرحي كه شهرداري محترم براي زيبا سازي و ايجاد فضاي سبز رودخانه يرغو كه حد فاصل پل يرغو تا پل فلزي جنب بهداري شافعي كه مردم اهالي محله ٢٠ سال جهت ايجاد باغچه و فضاي سبز كوشش كردند ولي شهرداري آن را غير قانوني دانست و تخريب كرد از سال ٩١ شهرداري بعد از تخريب آن را به يك زباله داني تبديل كرده و هيچ اقدامي هم صورت نگرفته مسوولين محترم واقعا دست مريزاد
11
6
پاسخ به این اظهارنظر

فرزین ۱۳۹۷/۴/۲۸
بسیار عالی
تقاضا دارم مورد بحث از طرف خبرگزاریها از جمله هاژه پیگیری شود
مسعود ۱۳۹۷/۴/۳۱
چه دشمنی داری برادر
ناشناس ۱۳۹۷/۴/۳۰
این کار،تنها جلوی دو چیز رو می گیره،ماهی گیری و شنا.پس،فاضلاب های روستاها و پس مانده‌ای شیمیایی چی؟آیا با این کار جلوی اینها گرفته میشه؟

نظر خود را براي ما ارسال كنيد