تاريخ: ۱۳۹۷ يکشنبه ۱۷ تير ساعت ۱۸:۴۹ بازدید: 1353      نظرات: 0      کد مطلب: 9748

چاقی کودکان بیماری زاست


مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: امروزه چاقی دوران کودکی و نوجوانی به صورت یک مشکل سلامت همگانی درآمده و به سرعت رو به افزایش است.
نیلوفر حیدری روز یکشنبه افزود: چاقی در سنین کودکی می تواند منجر به چاقی در بزرگسالی شود به طوری که 40 تا 90 درصد کودکان چاق در بزرگسالی از چاقی رنج خواهند برد.
او با اشاره به اینکه پیشگیری از چاقی در سنین کودکی و نوجوانی می تواند از چاقی بزرگسالی و پیامدهای ناشی از آن جلوگیری کند، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سکته، اختلال عضلات اسکلتی ( بخصوص آرتروز) ، کبد چرب و انواع سرطان ها را از جمله پیامدهای اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان برشمرد.
وی علت اصلی اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی و نوجوانی را 'عدم تعادل بین کالری دریافتی و کالری مصرف شده' دانست و افزود: تغییر الگوی غذایی و بی تحرکی از جمله عوامل مرتبط با چاقی هستند.
حیدری در خصوص تغییر الگوی غذایی اظهار داشت: متأسفانه امروزه الگوی غذایی کودکان و نوجوانان به سمت افزایش مصرف فست فودها، نوشابه های گازدار، غذاهای پرانرژی و ناسالم که دارای چربی و قند بالا و نیز مصرف کم میوه و سبزی، ویتامین و مواد معدنی تغییر یافته است.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، شهرنشینی و صنعتی شدن زندگی را نیز عامل مهم بی تحرکی در کودکان دانست و گفت: تماشای طولانی تلویزیون، بازی های رایانه ای، استفاده از تبلت و کامپیوتر موجب می شود که میزان تحرک کودکان و نوجوانان به میزان قابل توجهی کاهش یافته و با مصرف انواع تنقلات چرب و شور و شیرین در این مواقع، خطر اضافه وزن و چاقی بیشتر شود.
وی با بیان اینکه کودکان و نوجوانان باید روزانه حداقل 60 دقیقه فعالیت بدنی و تحرک داشته باشند، توصیه کرد: کودکان را با خود به پیاده روی ببرید و برای تشویق آنها به تحرک و ورزش، کفش های مخصوص دویدن به آن ها هدیه کنید.
حیدری کاهش مقدار روغن و شکر موجود در غذاهای مصرفی خانواده، تهیه میان وعده های سالم (میوه و سبزیها، غلات کامل و آجیل ) برای مصرف در مدرسه و در دسترس قرار دادن شیر ساده فاقد قند، آبمیوه های تازه و طبیعی برای رفع تشنگی را از جمله راه های پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان دانست.
وی به حضور والدین در کنار کودک هنگام خوردن صبحانه تأکید داشت و گفت: خودتان هر روز در کنار کودکتان صبحانه بخورید تا به این ترتیب کودک به صبحانه خوردن عادت کند.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه اظهار داشت: می توان با تزیین متنوع میوه ها مانند تهیه چهره خندان یک دلقک با استفاده از یک عدد موز، توت فرنگی و کیوی، کودکان را به خوردن آنها ترغیب کرد. 
حیدری تهیه یک سس خوشمزه برای کودکان را با استفاده از ماست و سبزی های خشک شده معطر، روغن زیتون، آبلیموی تازه همراه چند تکه سبزی و میوه تازه را به جای سس های چرب توصیه کرد و افزود: به هیچ عنوان شیرینی و شکلات ، پیتزا و سایر فست فودها را به عنوان پاداش و جایزه برای کودکان و نوجوانان استفاده نکنید زیرا کودکان گمان می کنند این خوراکی ها بهتر از سایر غذاها هستند.
منبع: ایرنا




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد