تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۹ شهريور ساعت ۱۲:۵۰ بازدید: 2348      نظرات: 2      کد مطلب: 1903

تب احیای دریاچه ارومیه و نابودی کشاورزی در مهاباد از زبان نماینده


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، روز یکشنبه مورخه 28 شهریور ماه 1395 جلسه شورای حفاظت منابع آب در سالن جلسات امور منابع آب شهرستان مهاباد با حضور نماینده مردم مهاباد برگزار گردید.

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد ضمن انتقاد از رفتار دوگانه و غیر کارشناسی ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: تب احیای دریاچه نباید به قیمت نابودی کشاورزی و تولیدات کشاورزی منطقه علی الخصوص مهاباد تمام شود.

وی در ادامه افزود: اقتصاد استان آذربایجان غربی بر پایه کشاورزی است و همواره باید اصولی رعایت شود که کشاورزان صدمه نبینند، در غیر اینصورت باید در انتظار مهاجرتهای گسترده روستائیان به شهر و مشکلات مرتبط با آن بود.

محمودزاده با بیان اینکه ستاد دریاچه بدون توجه به افزایش بهره وری و افزایش تولید سهم آب کشاورزان را که حق آنها بوده قطع می کند اظهار کرد: بدون ایجاد زیر ساختهای لازم جهت صرفه جویی در مصرف آب کم کردن سهم آب کشاورزان نشانگر ظلمی است که به آنها می شود، این درحالی است که این عملکرد کشاورز را ناچار می کند برای تامین آب لازم به حفر چاه غیر مجاز روی بیاورند و این عمل خود مشکلات و مسائلی دیگر را به وجود می آورد.

محمودزاده در بخشی دیگر از سخنان خود به رفتار دوگانه برخی سیاست ها در قبال کشاورزان اشاره کرد و گفت از سویی مقرر گردیده که افزایش بهره وری وجود داشته باشد و از سویی دیگر سرمایه گذاری جهت ایجاد زیر ساختها صورت نمی گیرد، همچنین از طرفی هر سال با افزایش قیمت چغندر قند که جزو محصولاتی است که به آب زیاد نیاز دارد روبه رو هستیم و از طرفی دیگر دولت از تولید محصولاتی که به آب کمتر نیاز دارند حمایت کافی نمی کند به عنوان مثال در کشت های پاییزه هیچ میزان آبی برای کشاورز تخصیص داده نمی شود.

محمودزاده در پایان گفت: در حال حاضر 2500 هکتار از اراضی دشت مهاباد مقرر گردیده تحت پوشش آبیاری مدرن قرار دهند ولی تاکنون 1 هکتار آن به بهره برداری نرسیده است و دولت باید متناسب با تحت پوشش قرار دادن زمینهای کشاورزی به آبیاری مدرن سهم آب کشاورزان را از آب کمتر کند. با توجه به مصوبه وزیر کشاورزی که مقرر گردیده 9000 هکتار دیگر تحت پوشش آبیاری پیشرفته قرار گیرد سالیانه می توان 70 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی کرد و طبیعتا می توان برای احیاء دریاچه از آن استفاده کرد ولی دولت باید در این روند سرعت عمل داشته باشد و سرمایه گذاری کند.






ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

4
0
پاسخ به این اظهارنظر

حسینی ۱۳۹۵/۶/۲۹
ضمن عرض سلام وحترام خدمت نماینده محترم اقای محمود زاده.من بعنوان کشاورز نهایت تشکر را دارم که زبان گویای مشکلات کشاورزان شده اید و مشکلات ما را کاملا دیده و
بیان میکنید.
با کمال تشکر و احترام حسینی
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۵/۶/۲۹
درشوش خطا کرد آهنگری در بلخ زدندسری مسگری وضعیت دریاچه ارومیه در اثربی مدیریتی وندانم کاریهای مسئولینی که بدون مطالعه وکارشناسی شده اقدام به زدن سدهای قارچی گونه زدند بطوریکه درمقابل هر اینج آب جاری منطقه بدون مطالعه پروژه ای تقدیم دولت نمودند ودولت هم بدون کوچکترین تحقیق وتفحسی باچنیین پروژه‌ها موافقت میکرد .تاجای که کار ازکار گذشتو وداروی بعداز مرگ سهراب دیگر اثری نخواهد داشت لذا خواهشمندیم کشاورزی منطقه را بدون مطالعه زیر نظر کارشناسان زبده ومتعهد همراه دریاچه دریک گور دفن نفرمایید چون کشاورزی منطقه بدون دریاچه هم فعلا میتواند به حیات خود تا چند صبایی ادامه دهد مردم منطقه را با دریاچه دفن نکنید. ازطرف دیگر کشورهای دیگری هم چون آمریکا وروسیه گرفتار چنیین مصیبتی بادریاچه های خودشان شدند ودیگر هرگز نتوانستند برای احیای ثروت ازدست رفته یشان کاری کنند. حسین گلابی

نظر خود را براي ما ارسال كنيد