تاريخ: ۱۳۹۷ جمعه ۱ تير ساعت ۱۶:۵۵ بازدید: 3433      نظرات: 0      کد مطلب: 8651

بهشتی در کوه برده زرد بوکان


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، اهمیت حفظ محیط زیست و نقش آن در زندگی بشر بر کسی پوشیده نیست و مناسبت های مختلف زیست محیطی همچون روز درختکاری، روز هوای پاک، روز انس با طبیعت و ...نشان از حساسیت و اهمیت بالای آن دارد.
درک این مهم توجه بسیاری از دوستداران محیط زیست بوکان را معطوف خود کرده که نمونه آن سید محی الدین حسینی یکی از فعالان محیط زیست این شهرستان است که به تنهایی و با اراده پولادین خود توانسته است با کاشت نهال و چیدمان هزاران تخته سنگ به دور آن، بهشتی زیبا را در کوه برده زرد بوکان برای شهروندان و نسل های بعدی به یادگار بگذارد.
حسینی بازنشسته آموزش و پرورش است که ۱۲ سال از عمرش را بی مزد و مواجب صرف درختکاری در کوه برده زرد این شهرستان کرده است.
این فعال محیط زیست در اسفند ماه ۸۵ شروع به نهال کاری در کوه برده زرد بوکان می کند که ابتدا حدود ۴۰ نهال سرو نقره ای، نارون، زبان گنجشک و اقاقیا می کارد که متاسفانه تعدادی از این نهال ها از بین می رود و وی مجبور می شود به تدریج این نوع نهال ها را حذف کند و تنها به سرو نقره ای اتکا کند که در حال حاضر حدود ۱۶۳ اصل نهال از این نوع در وسعت هزار و ۵۰۰ متر مربع، باغچه وی را در بر گرفته است.
وی به منظور حفاظت باغچه از نظر رفت و آمد دام های روستاهای اطراف و هم اینکه مردم به عنوان راهرو و یا گذر از داخل این درختان عبور نکنند در دورادور باغچه دیوار کشیده و نیز به خاطر جلوگیری از رانش خاک و ذخیره رطوبت دیوارهای افقی چیده و برای اینکه آب کمتر مصرف بشه در پای هر کدام از نهال ها یک کوزه سفالی رو داخل خاک قرار داده است.
این دوستدار محیط زیست از همان ابتدای کار تعدادی از دوستان در آوردن نهال وی را همراهی کرده که رفته رفته این افراد دنبال کار و زندگی خودشان می روند و او نیز تصمیم می گیرد به تنهایی تمام سختی های این کار را به دوش بگیرد و تا به حال از هیچ نهاد دولتی و خصوصی کمک مادی دریافت نکرده است.
گزارش: کیوان یاری




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد