تاريخ: ۱۳۹۷ شنبه ۱۲ خرداد ساعت ۱۲:۳۲ بازدید: 1960      نظرات: 1      کد مطلب: 8590

آغاز عملیات عمرانی ساماندهی راه دسترسی دخمه سنگی فقرقا


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه روز شنبه 12 خردادماه رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد از آغاز عملیات عمرانی ساماندهی راه دسترسی به فقرقا پس از سالها انتظار خبر داد.
دکتر شهابی اظهار کرد: با پیگیری اداره میراث فرهنگی مهاباد و به همت اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی و حمایت مسئولین شهرستانی و استانی از محل اعتبار قانون استفاده متوازن از امکانات کشور عملیات عمرانی ساماندهی راه دسترسی به منطقه نمونه گردشگری و اثر فاخر و ارزشمند گور دخمه فقرقا  آغاز شد.
وی افزود: این طرح در قالب تعریض و زیرسازی مسیر یک هزار متری آن با دستور کار پخش، آب پاشی، تسطیح، پروفیله کردن، رگلاژ و کوبیدن قشرهای خاکریزی و توونان با 100 درصد کوبیدگی به روش آشو اصلاحی وقتی که ضامت قشرهای خاکریزی پس از کوبیده شدن حداکثر 15 سانتی متر باشد و در ادامه آن فرش کف با سنگ لاشه با ضخامت متوسط 10 سانتی متر با ملات ماسه و سیمان و بند کشی نمای سنگی می باشد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: همچنین ایجاد دو سکوی استراحتگاهی و پی ریزی فنداسیون تابلوی اطلاع رسانی بزرگ برای معرفی اثر با تخصیص دو میلیارد ریال اعتبار تحت نظارت معاونت سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: در سال 94 نیز با پیگیری اداره میراث فرهنگی شهرستان و به همت و مشارکت مردم با تهیه مواد و مصالح مورد نیاز و بهره مندی از دستگاهها و ماشین آلات اداره راه و شهرسازی و شهرداری مهاباد زیرسازی این مسیر انجام شد ولی با توجه به اینکه مسیر مربوطه بسیار پرتردد می باشد مجددا در شرایط نامناسب قرارگرفته است و بر این اساس نیاز به عزم جدی مسئولین برای انجام آسفالت آن وجود داد.
دکتر شهابی خاطرنشان کرد: همچنین در صورت تصویب و تخصیص اعتبار بیشتر در سال 97 ساماندهی و مرمت این اثر فاخر ارزشمند نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت . همچنین تعیین حریم این اثر تاریخی با توجه به اینکه اراضی پیرامون آن در خطر تصرف و تجاوز باغداران پیرامون قرار دارد در دستور کار قرار گرفته و در سنوات گذشته نیز با تشکیل جلسه جمعی و دعوت از ارگانهای مرتبط تخلف چندین باغدار منطقه بر اساس نقشه های سالهای قبل محرز و از طرف اداره منابع طبیعی در این خصوص طرح شکایت شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه این اراضی متعلق به یک منطقه نمونه گردشگری می باشد و سرمایه گذاری و بهره مندی مردم از امکانات رفاهی در این منطقه وقتی امکان پذیر است که زمینهای مربوطه رها سازی گردد لذا از اداره منابع طبیعی و دستگاه قضایی قاطعیت در تصمیم سازی برای رها سازی اراضی تصرف شده مورد مطالبه می باشد .
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد اظهار کرد: یکی دیگر از خواسته های مردم مهاباد و گردشگران فراهم کردن امکانات لازمه برای بازدید از داخل گور دخمه می باشد که این امر نیازمند امکان سنجی و چاره اندیشی از سوی معاونت میراث فرهنگی و همچنین پیگیری حوزه معاونت سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی استان می باشد و این مطالبه از حوزه های مربوطه درخواست شده است . 
وی افزود: مشکل دیگری که وجود دارد و ساماندهی آن در شرایط تخصیص اعتبار در دستور کار اداره کل قرار گرفته است نصب تابلوهای راهنمایی مسیرها برای مناطق نمونه گردشگری مهاباد همچون تالاب بین المللی کانی برازان بزرگترین سایت پرنده نگاری کشور، غار آبی تاریخی سهولان، گور دخمه مادی فقرقا و سد مهاباد که تنها سد چسپیده به شهر در کشور می باشد و از مهمترین مناطق نمونه گردشگری استان هستند. 
دکتر شهابی ادامه داد: در چند سال اخیر گردشگری در اقتصاد و اشتغالزایی این منطقه تاثیرات قابل ملاحظه ای داشته است بظوریکه تعداد اماکن اقامتی این شهرستان از 4 واحد به 9 واحد و همچنین تعداد دفاتر خدماتی مسافرتی آن از 2 دفترخدماتی مسافرتی گردشگری به 9 دفتر افزایش یافته است و در کنار آن شاهد طرح چندین تقاضای احداث و ایجاد مجتمع های گردشگری، هتل، هتل آپارتمان و اقامتگاههای بوم گرددی هستیم .
شایان ذکر است شهرستان مهاباد یکی از شهرهای گردشگر پذیر شمالغرب کشور و استان آذربایجان غربی می باشد که هر ساله پذیرای گردشگران فراوانی است و محورهای مواصلاتی آن مملو از جاذبه های طبیعی و تاریخی است که در دوره مدیریت دولت تدبیر و امید ساماندهی برخی از این جاذبه ها مانند غار آبی تاریخی سهولان و گورد دخمه مادی فخریگاه ، مرمت اضطراری حمام لج ، حوضخانه های شاه درویش و رستم بیگ مورد توجه واقع شده اند و اگر این امر برای بهره برداری و ساماندهی از سایر جاذبه های طبیعی و تاریخی همچون غار توره، رفته، هه وشنینان، تفرجگاههای کوران، بیطاس و سیاه قول، کاروانسرای کوخ کورتک، سنگ نگاره های خره هنجیران و سایر جاذبه های بی نظیر محورهای مهاباد- پسوه، مهاباد- سردشت و مهاباد - بوکان در کنار آن تعریض جاده های محورهای فوق الذکر، اگر انجام پذیرد شاهد رونق شگرفی در گردشگری و در ادامه آن اشتغالزایی در این منطقه خواهیم بود و این امر یک همت ملی ، استانی و شهرستانی می خواهد . 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

مامندبابایی ۱۳۹۷/۳/۱۲
فقرقا همیشه به مربوط به روستای اگریقاش بوده و از شما تقاضا داریم که راه ان از ورودی اگریقاش باشد بلکه یک درامد زایی برای مردم اگریقاش باشد

نظر خود را براي ما ارسال كنيد