تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۱ شهريور ساعت ۱۸:۴۱ | بازدید: 6701 نظرات: 28 کد مطلب: 1703 |
هاژه_ برنامه شب گذشته خندوانه که از هفته ی قبل مردم منتظر پخش آن بودند حاوی پیام های زیادی بود که ضروری می نماید مسئولین امر هنگام سیاست گذاری و تصمیم گیری در مورد مسایل کلان سیاسی و فرهنگی مربوط به کوردستان این نکات را مدنظر قرار دهند. با توجه به فاصلهی بین مردم و رسانه های تصویری کشور به خاطر رشد شبکه های اجتماعی این استقبال پر شور از برنامه اخیر خندوانه که از شبکه نسیم پخش شد ممکن است بسیاری را به فکر وا دارد که علت این استقبال گرم مردم کورد از این برنامه چه بود. مسایل و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و... کوردستان ایران که ریشه ای تاریخی دارد برکسی پوشیده نیست، مشکلاتی که در مقاطعی واگرایی مردم کورد را نیز به دنبال داشته و بسیاری از کارشناسان راه چاره مقابله با واگرایی و به فراموشی سپردن بسیاری از حوادث ناگوار تاریخی را در ایجاد حس اعتماد می بینند. اعتمادی که در تمام زمینه ها بوجود آمدنش ضروری به نظر می رسد، از جمله سپردن پست های مدیریتی، لشکری و کشوری به افراد کارآمد کورد، بازتر گذاشتن فضا برای حضور هنرمندان و ورزشکاران کورد برای حضور در صحنه های جهانی و عدم حذف آنها در این صحنه ها (آنچه در المپیک تا حدودی شاهد آن بودیم و برخی از قهرمانان ما برای کشورهای دیگر مدال آور بودند!)، سرمایه گذاری اقتصادی جهت توسعه ی کوردستان ایران و رفع تبعیض و...
برنامه دیشب خندوانه نشان داد که اعتماد نه تنها امنیت ملی را به خطر نمی اندازد بلکه به همین سادگی می تواند حس همگرایی را تقویت کرده و به مردمی که دیدند به لباس، فرهنگ، تاریخ و زبانشان احترام گذاشته می شود حس امنیت، قوت قلب و با ارزش بودن ببخشد، طنین انداز شدن صدای بژی کورد و کوردستان از رسانه ملی نه تنها تجزیه طلبی را تبلیغ نکرد بلکه حس لذت باهم بودن را در بسیاری بوجود آورد. این را از هزاران پست و کامنت تشکر آمیزی که پس از پخش این برنامه در فضای مجازی منتشر شد می توان فهمید. دیشب بسیاری از ما یاد گرفتیم که نفی هویت یک مردم تنها باعث واگرایی و انجام عکس العمل های رادیکال در برابر این نفی و انکار خواهد شد در حالی که احترام گذاشتن به همین هویت نیروهای همگرایی و درکنار همدیگر زندگی کردن را چند برابر خواهد کرد.
این تجربه می تواند نقطه عطفی برای تغییر بسیاری از نگرش ها و پایانی بر سالها عدم اعتماد باشد که عامل بسیاری از محرومیت ها و عدم توسعه یافتگی های کوردستان ایران است. اما این برنامه درسی برای آقای مهران مدیری نیز می تواند باشد، ایشان که در قالب برنامه "دور همی" بدون هیچ گونه مطالعه ی تاریخی و عدم هرگونه آشنایی با تاریخ و فرهنگ کورد، برای خندانیدن عده ای قدمت و بزرگی هزاران سالەی شهر اربیل و اصالت مردمش را غیر مستقیم مورد تمسخر قرار دادند، می بایست یاد بگیرند کە همە با هم بخندیم نە اینکە برای خندانیدن عدە ای باعث رنجش خاطر میلیون ها نفر از مردمی با اصالت هزاران ساله شد که در طول تاریخ همیشه برای صلح، آرامش و زندگی مسالمت آمیز پیش قدم بوده اند.
|