تاريخ: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۷ مرداد ساعت ۱۲:۵۱ بازدید: 2053      نظرات: 4      کد مطلب: 1666

تصویب زبان کردی در دانشگاه از دیدگاه یک نماینده مجلس


نماینده کرد مجلس معتقد است راه‌اندازی و آموزش رشته زبان و ادبیات ترکی و کردی در دانشگاه‌ها زمینه وحدت بیشتر اقوام مختلف را فراهم می‌کند و نشان‌دهنده حفاظت از میراث فرهنگی کشور است. رسول خضری ضمن ابراز خرسندی از راه‌اندازی و آموزش رشته زبان و ادبیات ترکی و کردی در دانشگاه‌ها همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: این اقدام نشان‌دهنده احترام گذاشتن به تمام زبان‌ها و لهجه‌های موجود در کشور است و خوشبختانه با اعلام رسمی این خبر، شاهد بازخوردهای مثبتی از سوی مردم مشاهده کرده‌ام.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه گویش و زبان‌های مختلف مردم به نوعی میراث فرهنگی تلقی می‌شود و حفاظت از زنده نگه داشتن آنها امری ضروری است، اظهار کرد: امروزه زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، عربی و غیره در دانشگاه‌های سراسر کشور تدریس می‌شود و جای تدریس تخصصی زبان ترکی و کردی خالی بود.

وی با بیان اینکه آموزش رشته زبان و ادبیات ترکی و کردی در دانشگاه‌ها، دلگرمی و خوشحالی کرد و ترک را به همراه دارد، تصریح کرد: عده زیادی از مردم علاقه‌مند به آشنایی با زبان و فرهنگ اقوام کرد و ترک هستند و امروز فرصت مناسبی برای تحقق این علاقه‌مندی‌شان فراهم شده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اینکه این اقدام زمینه وحدت بیشتر را فراهم می‌کند، ادامه داد: راه‌اندازی رشته زبان و ادبیات ترکی و کردی نشان‌دهنده وجود فرهنگ غنی در بین ایرانیان است که می‌توان آن را در مجامع علمی مانند دانشگاه تدریس کرد.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آموزش رشته زبان و ادبیات ترکی و کردی در دانشگاه‌ها برای اولین بار در تاریخ آموزش عالی کشورمان انجام شده است، خاطرنشان کرد: همکاری و همیاری مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اعضا کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در راستای تحقق این موضوع قابل تقدیر است.

 منبع: خانه ملت




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

Bs ۱۳۹۵/۵/۲۸
اگه یکی درسشو( ادبیات کردی) بخونه ممکنه درآینده کاری داشته باشه
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

Bs ۱۳۹۵/۵/۲۸
به شدت موافقم
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

جعفرامینی ۱۳۹۵/۵/۲۷
تدریس زبانهای ترکی وکردی ٬نشان دهنده این مهم است که ما در کشور به جای همرنگی و هم زبانی داریم به همدلی فکر مبکنیم . بعنی همه اقوام را همانطور که هستند قبول داریم .و هدفمان حل کردن اقوام نیست .بلکه ما ایران را با تعدد اقوام و تنوع فرهنگها میخواهیم. هرچقدر فرهنگ اقوام برجسته تر باشد بی شک به سمت احترام متقابل اقوام و سهیم بودن همه در هویت ملی ایرانی پیش خواهیم رفت . ایرانی!با هر قومیت وبا هرزبان و باهر لهجه ای که هستی !به ایرانی بودنت افتخار کن!
3
0
پاسخ به این اظهارنظر

کامبیز ۱۳۹۵/۵/۲۷
من دوست دارم تدریس شود

نظر خود را براي ما ارسال كنيد