تاريخ: ۱۳۹۷ دوشنبه ۳ ارديبهشت ساعت ۱۲:۳۷ بازدید: 2142      نظرات: 0      کد مطلب: 6443

کیفیت آرد مهاباد از واقعیت تا انکار


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه برخی از نانوایی ها از پایین بودن کیفیت آرد مهاباد گلایه دارند مسئولان شهرستان آرد مهاباد را جزو بهترین آردهای منطقه معرفی می کنند.

صاحب یکی از نانوایی های پخت سنگک در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: مشکلات بخش نانوایی ها به چند دسته  از جمله نوع کار نانوایی ها، انتظار مشتریان، تعامل مسئولان با واحدهای نانوایی و از همه مهمتر کیفیت آرد تقسیم می شود.

وی افزود: متاسفانه مشکل کیفیت آرد سهمیه ای بر دوش واحدهای نانوایی سنگینی می کند به نحوی که افزایش رقابت، انتظار بالای مشتریان و عدم کیفیت مناسب آرد به مشکلی چندین ساله تبدیل شده که تاکنون اقدامی جدی و کارآمد برای حل آن صورت نگرفته است.

این واحد نانوایی مدعی شد اگرچه در مراحل ساخت آرد انواع آزمایشات فنی برای تست کیفیت آرد مهاباد صورت می گیرد اما در حین تقسیم سهمیه، آردهای بی کیفیت تحویل واحدهای نانوایی سهمیه ای داده می شوند و این درحالیست که نانوایی ها از مصرف آردهای بیش از 12 درصد منع شده و کیفیت آردهای 12 درصدی نیز فاقد کیفیت لازم می باشد.

وی تصریح کرد: متاسفانه همیشه باید نانوایی ها پاسخگو باشند و مسئولان با پیدا کردن کوچکترین خللی اقدام به جریمه واحدهای نانوایی در این شرایط سخت بازار می کنند ولی عملا برای بالابردن کیفیت آرد مهاباد و رفاه حال واحدهای نانوایی اقدامی مناسب صورت نمی گیرد.

یکی دیگر از صاحبان نانوایی مرکز شهر (نان لواش) در همین رابطه در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: در این نانوایی هر روز نزدیک به 20 گونی آرد استفاده می شود که تنها از 5 گونی آرد مهاباد بدلیل قیمت پایینتر استفاده می شود و مابقی آرد از شهرهای مجاور و حتی استانهای مجاور تهیه می شود.

وی افزود: در این نانوایی از آرد 12 درصد شهرهای دیگر استفاده می شود. از نظر آمار و ارقام همه آنها آرد 12 درصد بوده اما کیفیت آرد مهاباد در مقایسه با سایر آردهای دیگر پایین تر است.

این صاحب نانوایی در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار کرد: متاسفانه سند و مدرکی آزمایشگاهی و یا علمی که بتوانیم میزان کیفیت را بسنجیم در دسترس نداریم و تنها می توانیم به اتحادیه و یا بازرس ها گزارش دهیم که تاکنون جوابی دریافت نکرده و یا تغییری در میزان کیفیت صورت نگرفته است.

مدیر یکی از واحدهای نانوایی فانتزی نیز در گفتگو با هاژه ضمن تایید پایین بودن کیفیت آرد مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: متاسفانه 3 سال است که سهمیه آرد نان فانتزی قطع شده و تهیه این آرد باید از شهرهای مجاور و یا استانهای مجاور تامین گردد.

وی افزود: در ادوار گذشته مقداری از آرد مهاباد را می توانستیم با آرد مخصوص نان فانتزی مخلوط کنیم اما بدلیل پایین آمدن کیفیت مجبوریم تمامی آرد از یک نوع غیر از آرد شهر مهاباد استفاده نمائیم.

خبرنگار هاژه در رابطه با کیفیت آرد مهاباد با چندین واحد نانوایی سهمیه ای و آزاد پز در نقاط مختلف شهر گفتگو کرده و بیشتر آنها از کیفیت آرد مهاباد گلایه های مشترکی داشتند. برای پیگیری مشکلات واحدهای نانوایی  خبرنگار هاژه این مشکلات را با رئیس اداره استاندارد شهرستان مهاباد درمیان گذاشته است.

رئیس اداره استاندارد مهاباد در رابطه با کیفیت آرد مهاباد و گلایه های برخی واحدهای نانوایی گفت: با توجه به حساسیت موضوع آرد و نان و نحوه تهیه و سلامت آن استاندارد سازی دستگاههای تولید نان و آزمون های مختلفی بر روی آرد مهاباد صورت گرفته و نشان می دهد همه آنها بر اساس استاندارد بوده است.

محمد تقی خیری در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: مشخصات کیفی آرد موضوع مهمی در کیفیت هر نوع آرد ازجمله سنگک، بربری، لواش و تافتون محسوب می گردد که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند و با آزمون مختص به نوع آرد آزمایش می شوند.

وی افزود: در طول بازرسی های صورت گرفته در سال گذشته و بررسی و آزمایش های صورت گرفته از واحدهای تولید آرد شهرستان مهاباد هیچکدام از تولیدات این کارخانجات از نظر شیمیایی، فیزیکی مشکل خاصی نداشته و حتی باقی مانده سموم هم اندازه گیری شده و نتیجه آنهم مطابق با استاندارد بوده است.

خیری در رابطه با گلایه برخی واحدهای نانوایی اظهار کرد: متاسفانه تاکنون هیچ واحد نانوایی به اداره استاندارد برای بررسی و آزمایش کیفیت آرد مهاباد مراجعه نکرده است. وی از واحدهای نانوایی شهرستان مهاباد خواست در صورت مشاهده عدم کیفیت آرد و یا هر گونه مشکلی در آرد مهاباد و یا دستگاههای پخت نان گزارشی از آنرا بصورت مکتوب به اداره استاندارد بصورت مستدل تحویل دهند تا جهت بررسی و آزمایش به آزمایشگاههای مخصوص فرستاده شود.

وی تصریح کرد: در صورت محرز شدن عدم کیفیت نان با حضور بازرسان نمونه گیری صورت گرفته و حتی می توانیم کارشناسان خود را برای اطلاع از کیفیت آرد برای بررسی به واحدهای نانوایی بفرستیم و نتیجه شاهدات میدانی را با آزمایشات سنجش نمائیم.

خیری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: مصرف کنندگان واحدهای تولید نان حق دارند که در رابطه با کیفیت آرد سوال کنند و جواب بگیرند. نانوایی ها می توانند کد 10 رقمی که زیر علامت استاندارد نوشته شده به سامانه پیامکی 10001517 ارسال نمایند و از وضعیت پروانه و استاندرد محصول اطلاع داشته باشند.

وی در پایان اظهار کرد: 10 نوع آرد برای پخت انواع نان با ویژگی های مختلف استفاده می شود و واحدهای نانوایی نیز باید مطلع باشند که آرد مخصوص به نوع پخت نان خود را استفاده کنند، همچنین برای بالابردن سطح آگاهی از پخت انواع نان و طرز تهیه مناسب خمیر لازم است همایش و کارگاههای آموزشی در طول سال برای واحدهای تولیدی آرد و نان، پخش و نگهداری آرد با حضور کارشناسان برگزار گردد.





ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد