تاريخ: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ اسفند ساعت ۲۳:۷ | بازدید: 1997 نظرات: 0 کد مطلب: 6260 |
به گزارش پایگاه خبری هاژه روز یکشنبه 20 اسفندماه از فعالان فرهنگی که در چهارمین جشنواره پایتخت کتاب ایران افتخار "شهر اول خلاق" را برای مهاباد رقم زدند در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد اظهار کرد: فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی همواره بازوی توانای فرهنگی شهر بوده اند و به جد این حب و دوستی به فرهنگ و تمدن شهرستان مهاباد است که این نیرو و قوت را به فعالان فرهنگی بخشیده است.
قادر مرادی افزود: کتابخانه های روستایی جهت اجرای برنامه های فرهنگی و کتابخانه ای می توانند با همکاری دهیاری و همکاری اداره فرهنگ و ارشاد فعالیت پویا و جدیتری داشته باشند.
دکتر علیزاده آذر شهردار مهاباد در این مراسم گفت: بدست آوردن این جایگاه برای شهر مهاباد بسی جای مباهات است و در این راه شهرداری مهاباد به سهم خود فعالیتهای شایانی برای تعالی شهر ارائه داده و این روند در آینده هم تداوم خواهد داشت.
در ادامه نماینده کتابداران گفت: در کتابخانه های عمومی نشست های معرفی کتاب و تجزیه و تحلیل محتوای آنها برگزار شده است و در سال 95 هر ماه یک نشست در کتابخانه های عمومی برگزار می شد که امسال به دلیل شرایط نامساعد مالی فقط توانستیم 6 جلسه را برگزار کنیم.
حسن سالاری ادامه داد: فعالیتهای فرهنگی نظیر: کتاب خوانی، قصه گویی، فلسفه برای کودکان، جلسات نقد و بررسی کتاب، نمایشگاه کتاب، دعوت از نویسندگان کتب و داستان صورت گرفته است.
در ادامه جلسه میزگردی با شرکت حاضران شهویار گلابی آذر، دکتر اسماعیل مصطفی زاده، سید رسول نبوی، دکتر خالق جلیل نژاد صورت گرفت.
شهویار گلابی آذر گفت: یکی از نکاتی که مهاباد نتوانست عنوان پایتخت کتاب در ایران را به خود اختصاص دهد به عدم شرکت شهرستان در دوره های پیشین برمی گردد. از عواملی که مهاباد روی سکوی اول شهر خلاق ایران ایستاد به برگزاری برنامه هایی به مانند: همایش بداق سلطان، همایش ماموستا هیمن، جشنواره خوشنویسی اشعار ماموستا هیمن، شب شعرها، طرح روستایی (بخوانیم و ببخشیم)، وجود 6 کتابخانه در سطح روستاهای شهرستان برمی گردد.
این نویسنده و فعال فرهنگی ادبی ادامه داد: ما با شعار "آب و کتاب در مرحله بحران قرار دارند" شرکت نمودیم. در طرح عملیاتی امورات کتاب و کتابخوانی باید اهداف، راهبردها، خط مشی و مخاطبان را مد نظر قرار داد تا بتوان عناوین برتر را در این عرصه بدست آورد.
دکتر اسماعیل مصطفی زاده سخنان خود را با محوریت تاریخ و تمدن مهاباد آغاز کرد و گفت: دو عامل آمد و رفت بازرگانی و قرار گرفتن مسجد سرخ "مزگەوتی سوور" به عنوان مدرسه و مکان یادگیری علم موجبات توسعه مهاباد را پدید آورد. امید است نشست های کتابخوانی فعالانه تر برگزار گردند و همچنین امید است که از کیوسکهای تلفن سطح شهر بتوان به عنوان کتابخانه بهره جست.
سید رسول نبوی عضو پیشین شورا و مسئول کمیسیون فرهنگی دوره چهارم اظهار داشت: آنچه از نظر هیئت داوری در مورد مهاباد منحصر بفرد می دانستند، وجود مشوق برای کتابخوانی در سطح روستاهای شهرستان بود. فعالیتهایی مانند: چاپ کتب نویسندگان، شاعران، نویسندگان حتی در خارج از شهرستان و پذیرش از شهرهای دیگر برای کسانی که آثار آنان به زبان کوردی یا ماهیت بومی داشت، پخش کادوی فرهنگی اعم از کتاب و محصولات فرهنگی از طرف شورا و شهرداری، ساخت کتابخانه های عمومی و سیار در سطح شهرستان، آماده کردن مجموعه کتابهای نفیس به عنوان کادو برای زندان مهاباد بوده است.
دکتر خالق جلیل نژاد گفت: سازمان یونسکو انسان را وارد محور انسانیت – فرهنگ می کند و آنها این ایده را به عنوان مبنا قرار داده اند. حوزه های فرهنگی تقویتی ظرفیت "سازمانهای مردم نهاد" را در این حوزه افزایش می دهد. شهروندان باید همواره در عرصه فرهنگ حضور پویا داشته باشند، چون ابعاد انسان در (آزادی، سوال پرسیدن و اخلاق) خود را پدید می آورد.
جلیل نژاد ادامه داد: آخرین مسئله ای که برای انتخاب شهرها به عنوان مراکز فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ترویج این امر مهم است و آنها روی آن اتفاق نظر دارند، مرکززدایی است، یعنی انتخاب این مکانها نباید مختص به یک حوزه جغرافیایی باشد، بلکه آنها زیستگاه انسانی را در نظر دارند. به نسبت فعالیتهای فرهنگی باید شهروندان احساس مسئولیت کنند چرا که آگاهی و امر فرهنگی مجموعه ای از رشد انسان مدرن را بوجود می آورد.
|