داهیم اضافه کرد: با تایید سازمان دامپزشکی از نمونه های ارسالی استانهای آذربایجان غربی وقم سویه جدید A تب برفکی تایید شد که در این فاز ۸۵ درصد سویه های تایید شده A بودند.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی افزود: موج دوم ایپدمی بیماری به طور توام در جمعیت های گوسفندی و گاوی استان از اواسط دی ماه سال ۹۴ آغاز و تا کنون نیز ادامه دارد از نمونه های اخذ شده ۶۰ درصد سویه O و ۴۰ درصد نمونه ها از سویه A بودند.
داهیم با بیان اینکه موج سوم این بیماری از هفته دوم فروردین ماه آ؛ از شده و تقریبا تمام سویه های کانونها O هستند و هنوز نیز ادامه دارد افزود: علت شیوع این بیماری در استان نبود کنترل مناسب بر روی مرزها و ورود غیر مجاز دام به داخل مرزها بود.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به مهار بیماری تب برفکی در استان عنوان کرد: ۴۰ درصد عملیات مایه کوبی علیه تب برفکی از آغاز تا مهار آن در استان موفقیت آمیز بوده است.
داهیم با اشاره به اینکه بر اثر شیوع تب برفکی امسال پنج هزار راس دام تلف شد گفت: در صورت نبود تعامل بهداشتی با کشورهای همسایه و ورود دام های آلوده به استان احتمال شیوع دوباره این بیماری وجود دارد.
وی با اعلام اینکه در آذربایجان غربی ۹ میلیون واحد دامی سبک و سنگین وجود دارد اظهارداشت: عملیات مایه کوبی دامها در آذربایجان غربی، ۱۳۰ میلیارد ریال هزینه دربرداشته است.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی هماهنگی با اتحادیه و تعاونی های دامداری برای کنترل بیماری، برگزاری کلاسهای آموزشی برای دامداران، تعطیل کردند کلیه میادین دام در استان طی آبان ماه تا آذرماه سال ۹۴، انجام مایه کوبی را از مهمترین اقدامات این اداره کل در راستای کنترل بیماری تب برفکی در استان برشمرد.
داهیم تسریع در ارتقا ساختار دامپروری استان از طریق افزایش ظرفیت پرورش انواع دام در قالب احداث و بهره برداری از دامداریهای صنعتی گوساله پرواری و شیری، ساماندهی بهداشتی میادین عرضه و فروش دام در استان، تجمیع کشتار دام در کشتارگاه های صنعتی به همراه تامین اعتبارات لازم جهت هزینه در امر انجام عملیات واکسیناسیون را از پیشنهادات و راهکارهای مقابله و کنترل بیماری تب برفکی در استان عنوان کرد.
استان آذربایجان غربی ۹ میلیون واحد دامی دارد که بیش از ۴۵۰ هزار رأس آن جزو دام بزرگ شامل گاو، گاومیش و گوساله و مابقی نیز گوسفند، بز و بره و بزغاله است.
برای خرید و فروش دام زنده در استان همچنین ۳۷ میدان دواب سنتی فعال است که وجود این میادین از عوامل مهم گسترش بیماریهای دامی مانند تب برفکی به شمار می رود.
بیماری تب برفکی از جمله بیماریهای واگیر در بین دامهای سبک و سنگین شامل گاو، گاومیش، گوساله، گوسفند، بز و بزغاله و از بیماری های بومی در استان و کشور است که با شیوع آن در هشت ماه اخیر آسیب جدی مالی به دامداران استان آذربایجان غربی وارد شده و حتی تعطیلی برخی دامداریها را در پی داشته است.
کارشناسان بخش دامپزشکی آذربایجان غربی بر این باور هستند که میزان مقاومت دامها، سن حیوان، نحوه کاربری، رعایت شرایط بهداشتی در واحد دامپروری و ضدعفونی محل نگهداری دام در کاهش میزان ابتلا موثر است.
منبع: مهر