تاريخ: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۶ مرداد ساعت ۱۳:۱۰ بازدید: 1517      نظرات: 0      کد مطلب: 1549

روز پر کار فعالان زیست محیطی زایه‌ڵه‌ در مهاباد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، فعالان زیست محیطی زایه‌ڵه‌ روز سه شنبه را با چندین حرکت زیست محیطی به پایان رساندند.

در نشستى كه گروه زيست محيطى "زایه‌ڵه‌" در صبح مورخ 5مرداد ماه با رياست شبكه بهداشت و درمان مهاباد داشتند ، جناب آقاى دكتر مرزنگ از طرح پیشنهادی گروه زیست محیطی زایه له مبنی بر جايگزينى كيسه كاغذى به جاي كيسه پلاستيكى مورد استفاده درداروخانه هاي سطح شهرستان مهاباد استقبال نمودند عملی شدن چنین پیشنهادی را بر کاهش آلودگی زیست محیطی و ارتقای سطح سلامتی در سطح شهرستان را موثر دانستند و امادگی بهداشت محیط شهرستان در جهت نهادینه شدن جایگزینی پاکت های کاغذی و پاکت های با زمان تجزیه پذیری کمتربا کیسه های پلاستیکی با ماندگاری بیشتر در طبیعت و بویژه در داروخانه ها را اعلام نمودند

در جلسه روز سه شنبه از سوي گروه "زايه ڵه‌" تبعات زیست محیطی و بهداشتی ناشی از مصرف بی رویه کیسه های پلاستیکی تشریح و مورد نقد و بررسی قرار گرقت، خلاصه ای از موارد مطرح شده به شرح زیر می باشند:

مواد پلاستیکی ماده ای سمی بنام دیوکسین آزاد میشوند که خطر بروز سرطان به خصوص سرطان سینه در زنان افزایش می دهد .

اغلب مردم از این خطرات و موارد استفاده هر کدام از این پلاستيك ها بی اطلاع هستند و لازم است اطلاعات مربوط به موارد مجاز استفاده و ممنوعیت های آن به صورت اتیکت روی محصول درج شود .

بهترین راه حل برای کاهش آلودگی های ناشی از كيسه ها و ظروف پلاستيكى ، فرهنگ سازی برای استفاده نکردن از آنهاست که پیشگیری یا کاهش مصرف را در پی خواهد داشت.

جايگزينى كيسه كاغذى در داروخانه ها به جاى پلاستيكى در برخي موارد ممكن است . استفاده از کیسه ای پلاستیکی با هدف صرفه جویی ها در زمان و البته هزینه ، به بهای الودگی زیست محیطی و سلامتی مصرف کنندگان می باشد و قابل توجیه نمی باشد

در پلاستیک ماده ای به نام بیسفنول ،وجود داردکه سمی است و موجب بسیاری از ناهنجاری های غیرقابل جبران در بدن میشود که بعضی از آنها عبارتند از :

_بلوغ زودرس و رشد بیش از حد بعضی از اندامهای بدن

_به وجود آمدن رفتارها و خلق و خوی جنس مخالف در شخص

_تغییر عملکرد هورمون ها و کاهش ترشح هورمون تستوسترون

_بزرگ شدن غده پروستات در مردان

_کم شدن تعداد و کیفیت اسپرم مردان

_تغییر فعالیت سیستم ایمنی بدن

_تغییرات خلق و خو و بروز تندخویی و پرخاشگری

_همچنین زنان بارداری که در معرض دائم این ساده قرار میگیرند ، بیشتر صاحب فرزند پسری میشوند که دچار اختلالات تناسلی است .

ماده شیمیایی بیسفنول با بروز چاقی و دیابت در ارتباط است .

چاقى و ديابت:

ماده شیمیایی بیسفنول با بروز چاقی و دیابت در ارتباط است .

اين ماده باعث افزایش میانگین میزان چربی ها و تولید هورمون انسولین می شود که مسئول کنترل سطح قند در خون در بدن است و باعث افزایش وزن و دیابت میشود

بارورى و احتمال ناباروری را افزایش می دهد و بیماری های قلبی و عروقی ایجاد می کند .

وجود بیسفنول تنها به قوطی های کنسرو و شیشه شیرها محدود نمیشود ، بلکه برای ساخت اسباب بازی های پلاستیکی ، بسته بندی های مواد غذایی و اشیاء دیگری که ما به طور روزمره با آنها در تماس هستیم نیز از این ماده سمی استفاده میشود و خطر بروز نارسایی های مادرزادی در نوزادان را افزایش میدهد .

بیسفنول به عنوان مختل کننده کار غدد درون ریز نیز شناخته شده است که سبب ایجاد اختلال در کار بیضه ها ، رشد مغزی ، غدد سینه ای و تخمدان میشد و همچنین بر بافت دستگاه گوارش تأثیر منفی می گذارد .

مردانی که مجبور به تماس با مواد پلاستیکی به مقدار زیاد بوده اند : ۴برابر بیش از مردان دیگر دچار ناتوانی جنسی شده و نیز ۷برابر بيش از سايرين از زود انزالى احساس ناراحتى ميكنند.

استفاده از این باعث ایجاد عوارض همچون : بی خوابی و بی حوصلگی شده و در نهایت با مصرف طولانی مدت این كيسه ها و ظروف پلاستيكى ، بعضی ترکیبات پر خطر آن همچون مونومر ، وارد مواد غذایی شده و منجر به سرطان میشود .

مواد پلاستیکى روی سیستم های عصبی ، قلب و گوارش انسان تأثیر منفی میگذارد .

در ادامه فعالیت های این گروه زیست محیطی برگزاری کارگاه آموزشی در كانون پرورش فكرى كودكان و نوجوانان بود که در آن به ایجاد فرهنگ محافظت از سرمایه های ملی و زیست محیطی تاکید گردید و کودکان را با آسیب های ناشی از تخریب محیط زیست آشنا کردند. و در آخر برای تشویق و ایجاد حس مسئولیت پذیری، بچه هايى كه اقدام به دوختن كيسه هاى پارچه اى كرده بودندازطرف گروه زيست محيطي "زایه‌ڵه‌" جايزه گرفتند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد