تاريخ: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند ساعت ۱۸:۴۸ | بازدید: 4245 نظرات: 6 کد مطلب: 5230 |
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه بازار مهاباد و شهرستانهای مجاور در تب گرانی برنج قرار دارند، برخی عمده فروشان برنج، شهروندان را به کاهش تقاضا برای ثبات بازار دعوت می کنند.
یکی از مسئولان در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: از مدتها قبل پیش بینی می شد بازار برنج در ایران با مشکل مواجه شود چراکه از 1 بهمن ماه ثبت سفارش صورت نگرفته و تاخیر در توزیع برنج در بازار شهرها موجب بروز این مشکل است.
وی افزود: حباب قیمت برنج قطعا مقطعی بوده و از شهروندان خواست در زمان حباب قیمت کالا، به مغازه ها هجوم نیاورند چراکه افزایش تقاضا به افزایش قیمت منجر می شود.
در همین رابطه چند چند بنکدار برنج در مهاباد نیز در گفتگو با هاژه تایید کردند که افزایش قیمت این کالا به تاخیر بازه زمانی توزیع برنج از بندر به شهرستانها مربوط می شود و کمبودی در تهیه برنج در کشور وجود ندارد.
یکی از بنکداران(عمده فروشان) برنج در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: یک بام و دو هوای دولت در واردات برنج موجب بروز افزایش قیمت این کالا شده است به نحوی که از سویی دولت ارز مبادله ای به شرکتهای بزرگ وارد کننده برای خرید برنج را قطع کرده و از سویی دیگر با ایجاد بوروکراسی اداری در گمرک و به تبع آن تاخیر در توزیع سریع و به موقع برنج در کشور، بازار شهرستانها را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: افزایش قیمت برنج در هندوستان از 800 دلار برای هر تن برنج به 1150 دلار، قطع شدن ارز مبادله ای برای خرید برنج و افزایش قیمت دلار 3 عامل اصلی در افزایش نسبی قیمت نسبت به سال گذشته هستند ولی قیمت فعلی برنج در بازار حبابی بوده و از شهروندان خواست در خرید برنج تا روز پنج شنبه صبر نمایند تا متضرر نشوند.
وی در ادامه با تاکید بر این مساله که قیمت برنج در مهاباد در مقایسه با شهرستانهای مجاور و مرکز استان بسیار متناسب تر بوده اظهار کرد: رفتار مصرف کنندگان قطعا بر افزایش قیمت ها تاثیر می گذارد، لذا شهروندان با 2 روز صبر می توانند برنج را با همان قیمت قبلی خریداری نمایند.
یکی دیگر از بنکداران برنج در گفتگو با خبرنگار هاژه ضمن تایید اظهارات سایر عمده فروشان اظهار کرد: تاخیر در واردات برنج و بازتاب آن در بازار از دلایل اصلی ایجاد حباب در بازار بوده است.
وی افزود: قیمت برنج در عمده فروشیها تغییری جزئی کرده اما در خرده فروشی ها این افزایش قیمت به مراتب بیشتر خود را نشان داده، درحالیکه قیمت برنج ایرانی هیچ گونه تغییری نکرده است.
وی تصریح کرد: اگرچه افزایش قیمت در هندوستان روی داده ولی دولت با کاهش نرخ گمرک بر این کالا می تواند قیمت این محصول را به تعادل رسانده و با قیمت سالهای گذشته آنرا عرضه کند و یا مستقیما اقدام به خرید برنج نماید.
یکی دیگر از عمده فروشیها شرکت های بزرگ وارد کننده برنج در سطح کشور را مقصر دانست و گفت: برخی شرکت ها علی رغم واریز 50 روزه مبلغ برنج در حین تحویل برنج درصدد افزایش قیمت هستند.
وی با متهم کردن برخی دلالان و شرکتهای بزرگ در تهران به متشنج کردن بازار و برهم زدن عرضه و تقاضا تصریح کرد: یکی از این شرکت ها پیشنهاد داده در ازای نگهداری مبلغ، سود آنرا واریز نمایند و برنج را با قیمت گرانتر به وی بفروشند که با مخالفت روبه رو شده است.
این بنکدار برنج ضمن انتقاد از سیاستهای دولت و برخی شرکت های وارد کننده اظهار کرد: با ثبت سفارش در شرکتی دیگر با مبلغ گذشته خرید کرده ام و در چند روز آینده در شهر توزیع و قیمت به روال گذشته خواهد برگشت.
وی افزود: این موضوع را به سایر بنکدارها اطلاع داده و پیشنهاد داده برای تنظیم بازار با یکدیگر همکاری نمایند.
وی پیش بینی کرد اگر تقاضا برای برنج به حالت نرمال برگردد قطعا، با افزایش قیمت برنج روبرو نخواهیم بود چراکه کمبودی در بازار وجود ندارد و تنها تاخیری در ترخیص برنج از بنادر روی داده که در چند روز آینده مرتفع خواهد شد.
بنکداران برنج در مهاباد هرگونه احتکار و انبار کردن برنج را تکذیب نموده و اتفاق نظر داشتند که اگر قرار بود سودی از افزایش قیمت برنج و سو استفاده عاید آنها می شد، باید در روزهای گذشته اقدام به احتکار و یا گرانفروشی می کردند، و زمانی که همه مطلعند که در چند روز آینده حباب بازار از بین خواهد رفت احتکار و انبار کردن برنج امری بیهوده خواهد بود.
به گزارش هاژه، 10 بنکدار مواد غذایی در مهاباد بصورت عمده واردات و توزیع برنج در شهرستان را برعهده دارند.
|