تاريخ: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۳ اسفند ساعت ۱۹:۵ بازدید: 2181      نظرات: 0      کد مطلب: 5147

شرحی در باب "کتاب اشنویه"


نگارش کتاب اشنویه از سال ۱۳۸۳ آغاز شد و حاصل ۱۳ سال کار تحقیق و تفحص در منابع داخلی و خارجی می باشد. کتاب به سبک طرح های جامع شهری نگاشته شده و راجع به مونوگرافی اشنویه است.

کتاب اشنویه از ۱۵ فصل تشکیل شده که فصل اول کتاب به مباحث جغرافیای سیاسی _اداری و جغرافیای طبیعی (گیاهی و جانوری) اختصاص دارد. در این فصل شهرهای اشنویه و نالوس و دهستان های تابعه معرفی شده اند.

فصل دوم به پیشینه شهرنشینی در اشنویه و چگونگی شکل گیری شهر و تاریخ و دلایل این شکل گیری در جایگاه کنونی آن پرداخته است.

فصل سوم به وجه تسمیه نام شهر و روستاهای شهرستان اختصاص یافته است.

فصل چهار به بیان بافت کالبدی و معماری شهر و چگونگی شکل گیری محلات و کاربری اراضی و عناصر شهری از دوره صفویه تا به روزگار امروزه پرداخته شده است. در این فصل از تاسیسات و تجهیزات رفاهی و تاریخ و سرانه آنها به تفکیک سخن رفته است.

فصل پنجم از بافت اجتماعی شهر متشکل از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان و ارمنی ها تشکیل شده است. در این فصل ایلات و عشایر شهرستان به تفکیک و به صورت کامل معرفی شده اند. از جمله ایلات زرزا، هرکی، مامش، روند، سادات، هذبانی، بشنو، و....

فصل ششم به جمعیت اشنویه از دوره صفویه تا به امروز می پردازد.

فصل هفتم به اقتصاد و شاخه های ان به تفکیک کشاورزی، دامپروری، پرورش زنبور عسل و ماکیان و صنعت در حوزه اشنویه پرداخته است. در این بخش امار اشتغال در بخش های مربوطه و جزئیات آن به تفصیل بیان شده است.

فصل های هشتم و نهم و دهم  به معرفی رودها و کوهها و زمین شناسی اشنویه اختصاص دارند.

فصل یازدهم درباره آب و هوای اشنویه متشکل از؛ توده هوا، دما، بارندگی، رطوبت، فشار، باد و... است. در این بخش آمار ۹ سال آب و هوای اشنویه تجزیه و تحلیل شده است.

فصل ۱۲ درباره فرهنگ و مذهب می باشد. در این فصل نوع زبان، لباس مردان و زنان ، رقص کوردی و انواع آن، زناشویی ، غذاهای محلی و نحوه پخت آنها، مذهب ( از دوران باستان تا به امروز) و آموزش و پرورش و نحوه تاسیس رشته های تحصیلی و مدارس آمده است.

فصل ۱۳ درباره توریست و گردشگری اشنویه است. در این فصل ابتدا سفرنامه های سیاحان غربی به اشنویه ترجمه و در این بخش گنجانده شده اند. سپس به معرفی مناطق توریستی اشنویه از جمله محور گلاز، محور دشتبیل و قاسملو، محور شیوه سماک و تاله جاران و ... پرداخته شده است

فصلهای ۱۴ و ۱۵ نیز به معرفی اشنویه در تاریخ و کتب مرجع و تاریخ اشنویه اختصاص یافته اند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد