تاريخ: ۱۳۹۴ شنبه ۲۶ دي ساعت ۱۹:۵ | بازدید: 992 نظرات: 0 کد مطلب: 1475 |
سد مهاباد یک سد خاکی _ سنگریزهای با هسته رسی باریک، به ارتفاع حداکثر 5/47 متر و طول 700 متر در غرب ایران میباشد.
این سد بمنظور تامین آب آشامیدنی شهر مهاباد، آبیاری زمینهای کشاورزی، تولید برق، جلوگیری از وقوع سیل، پرورش و صید ماهی در بین سالهای 1346-1349 و با همکاری شرکت یوگسلاوی بر روی دو رودخانه بیطاس و دهبکر در کنار شهر مهاباد ساخته شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، سد مهاباد جزو ده سد پرآب ایران به شمار می رود و در حالت کلی مجموع حجم کل ورودی سالیانهٔ آن معادل ۳۳۹/۳۰۴میلیون مترمکعب است.
طی یک تا یک سال و نیم اخیر موضوع بحث برانگیز در موردآب شرب این سد، کدری رنگ آن بوده که همواره نارضایتی شهروندان مهاباد را در پی داشته است. موضوعی که در شبکه های مجازی بسیار به آن پرداخته شده است.
چندی پیش مدیر آب و فاضلاب شهرستان مهاباد در گفتگو با کردپرس اظهار داشته بود: آب خام از دریاچه سد تامین می شود و تصفیه خانه فعلی توانایی آبگیری از لایه های مختلف سد را ندارد به همین دلیل آب خام با بدترین کیفیت جهت تصفیه در اختیار امور آب و فاضلاب قرار داده می شود.
در همان حال وی سیرکولاسیون، را علت افزایش رنگ آب اعلام کرده بود و تاکید کرده بود آب شهری بدون آلودگی است.
همزمان مسئولان شبکه بهداشت و درمان نیز رنگی بودن آب شرب را مبنی بر آلودگی میکروبی تشخیص نداده اند.
اما نکته تامل برانگیز آن است که کدری و رنگی بودن آب شرب مهاباد تنها مربوط به فصل خاص و شرایط آب و هوایی معینی نبوده و در تمام فصول سال این وضعیت قابل مشاهده بوده است. کدر بودن آب در برخی از مناطق شهر و در برخی از ساعات شبانه روز به حدی است که عقل سلیم نمی تواند سالم بودن و مصرف آن را جهت شرب قبول کند و همین برخی از شهروندان را بر آن واداشته که یا از دستگاههای تصفیه آب خانگی استفاده کنند و یا آب شرب روزانه را از فروشگاهها (آب معدنی) خریداری کنند.
معضلی که از دید مسئولین مربوطه پدیده ای عادی بوده! و با احداث تصفیه خانه جدید شهر مهاباد تا پایان سال 95 به کلی قابل حل خواهد بود.