تاريخ: ۱۳۹۶ جمعه ۱۴ مهر ساعت ۱۱:۲۷ بازدید: 2143      نظرات: 0      کد مطلب: 4635

آیین رونمایی از مجموعه داستان "نیار" در مهاباد برگزار گردید


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، روز پنج شنبه 13 مهرماه 96 آیین رونمایی از مجموعه داستان کوتاه "نیار" نوشته هیوا قهرمانی در آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد برگزار شد.
این مراسم به همت موسسه فرهنگی هنری ادبی موکریان مهاباد (انجمن ادبی) و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد با حضور شاعران، نویسندگان، ادیبان و علاقه مندان عرصه کتاب و کتاب خوانی برگزار گردید.
در ابتدای مراسم رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به کمبود فضای فرهنگی شهرستان اظهار کرد: طی روزهای اخیر در کمیته برنامه ریزی شهرستان تدابیری اندیشیده شد تا جبران کمبود فضاهای فرهنگی مهاباد و افزایش سطح شاخص آن باشد.
قادر مرادی افزود: با وجود تمام مشکلات مذکور خوشبختانه در مهاباد اجرای برنامه های فرهنگی، هنری و ادبی به بهترین شکل ممکن اجرا و رضایت عموم را در پی داشته است.
در ادامه قادر نیازی عضو هیات اجرایی به قرائت پیام موسسه پرداخت و نویسنده کتاب نیز ضمن تقدیر از بانیان مراسم، از تمامی کسانی که به هر نحوی در چاپ و انتشار این کتاب وی را یاری نموده اند تشکر نمود. رضا شجیعی مسئول انتشارات گوتار نیز در این مراسم به ارائه عملکرد این انتشارات در حوزه های مختلف ادبی پرداخت.
سعید حاج رشیدیان ضمن اشاره به دو رویکرد اساسی و مهم اجتماعی در غرب و تاثیر آن بر وضعیت فرهنگی آن گفت: انباشت ثروت در اروپا در قرون 16 تا 18 میلادی باعث به وجود آمدن طبقات اجتماعی شد و در این میان موضوع حق یا مسائل حقوقی یکی از مهمترین روابط فی مابین طبقات قرار گرفت و می توان گفت رمان شکل بیان احساسات و انگیزه های طبقه سوم یا بورژوازی است که این طبقه به عنوان بهترین  ژانر توانسته در اختیار بگیرد.
وی همچنین گفت: مسئله دوم تجاوز اقتصاد به حوزه فرهنگ است. وقتی اقتصاد وارد حوزه اجتماعی گردد، سوژه ناچار است به دنبال منافع خود حرکت و ریسک نماید و وقتی ریسک نمود هیچ کس جوابگوی عمل وی نخواهد بود، در این جاست که فرهنگ سیاسی مخاطره، معنا پیدا می کند، در این وضعیت نیز داستان کوتاه ظهور پیدا می کند.
در ادامه رحیم عبدالرحیم زاده گفت: یکی از تقسیم بندی های کلی داستان شخصیت محور و حادثه محور بودن است. مجموعه داستان "نیار" شخصیت محور است و حادثه در آن محور اساسی نیست.
عبدالرحیم زاده افزود: رویدادها در این اثر بیشتر به درونیات شخصیت برمی گردد و به جرات می توان گفت نگاه و نگرشی مدرنیستی بر این داستان ها حاکم است و این مجموعه داستان مشابه یا در ادامه آثار داستانی ماقبل در کوردستان ایران نیست.
در پایان مراسم نیز پرده از مجموعه داستان "نیار" برداشته شد.
هیوا قهرمانی متولد 1351 روستای خاتون باغ مهاباد است که تاکنون چند اثر به نامهای "یادی به خێر"، "پەیامی گاندی"، "پایزه له من درەنگه له تۆ"، "مه‌فهوومی زەمان" و... از وی منتشر گردیده است. برخی از آثار وی ترجمه از زبان آلمانی به کوردی است.











ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد