تاريخ: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۶ شهريور ساعت ۱۹:۵ بازدید: 4413      نظرات: 14      کد مطلب: 4498

نماينده ای بدون استراتژی / واكاوی سياست رفتاری يك نماينده مجلس


ماردين سيداحمدي

محمدقسيم عثماني نماينده مردم خوش ذوق و باهوش بوكان را بايد اعجوبه اي در ميان نمايندگان فراكسيون هاي اقليت مجلس دانست،فراكسيون هاي اقليت مجلس نه در قامت اصول گرايي و اصلاح طلبي ،بلكه در قد و قواره اقليت مذهبي و يا قومي كه به دليل قوميت كرد و مذهب سني اين نماينده كهنه كار بايد به ايشان اطلاق شود، نماينده اي كه بزعم بسياري از كارشناسان بيشتر از آنكه به خرد جمعي اعتقاد داشته باشد سرش به كار خودش گرم است و به فكر توشه تبليغاتي كارزار انتخابات بعدي است و بجاي آنكه به فكر زدن نقش باقيات الصالحاتي در كارنامه وكالت مردم شهر باصفايش بوكان و در ادامه سياست فراكسيوني پايبندي به استراتژي متناسب با بافت مذهبي و قوميتي و جغرافياي منطقه موكلانش باشد طرحهاي كلان ملي و فرا ملي را با هدف ماندگاري در سر مي پروراند.

رفتار سياسي عثماني، در تجربه سه دوره نمايندگي مجلس شوراي اسلامي با اخذ راي اعتماد مردم بوكان و در ادامه پوشيدن قباي عضويت يك دوره هيئت رئيسه مجلس با جلب اعتماد نمايندگان را كه افتخاري بزرگ براي مردم كرد محسوب مي شود،مي توان از چند زاويه نقد و بررسي كرد.

تغييرات آراي عثماني در سه دوره حضور انتخاباتي او از ٣٧ هزار راي در مجلس هشتم  به ٦٣ هزار راي در مجلس نهم و نهايتاً ٤٧ هزار راي در مجلس دهم نشان از نوسانات شديد و معني دار توفيق مردمي به اين مدرس دانشگاه دارد،توفيقي كه پيش بيني مي شود در مرحله بعدي با توجه به رمزگشايي از جعبه سياه ساز و كار انتخاباتي اين نماينده مجلس دهم و تخصص او در بوجود آوردن فضاي دو قطبي عثماني-حبيب زاده و ايجاد ضلع سوم جذب آراي سرگردان ناموافق دو قطب، بعنوان سوپاپ اطمينان عدم پيروزي رقيب، در انتخابات مجلس يازدهم جوابگو نباشد.

بررسي سياست رفتار قسيم عثماني در عدم تمايلِ ورود به امضاء نامه نمايندگان فراكسيون اهل سنت مجلس شوراي اسلامي به رئيس جمهور، بجهت انتخاب و استفاده از وزير سني در كابينه اگرچه از طرف ايشان به بهانه آگاهي او از بسته شدن ليست وزراء از طرف رئيس جمهور عنوان شد، اما از منظر تمايل به وفاداري عمودي عثماني در ساختار هرم قدرت كه غالباً مصالح حزبي و ملي را مد نظر دارند در برابر عدم پايبندي به تشكيلات افقي همطراز، كه بيشتر به مشكلات و معضلات قوميتي و منطقه اي مي پردازند،نشانه هايي از تمايل اين سياست كار بوكاني به ماندن در سطح بالاي هرم قدرت ، ولو به قيمت تضعيف مصالح حوزه انتخابيه اش را دارد كه مطمئناً از ديدگاه سياست مردان و تحليلگران مكرياني و در راس آنها بوكاني پنهان نخواهد ماند.

مبحث بعدي واكنش عثماني به ارقام و اعداد بودجه طرح توازن منطقه آذربايجان غربي است،اين نماينده مجلس با مدرك دكتري حسابداري و عضويت در كميسيون برنامه و بودجه و در كسوت هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي و سر و كار پيوسته روزانه اش با اعداد و ارقام چگونه است كه جدول طرح توازن منطقه اي را نتوانسته است كامل بخواند و يا به درستي تحليل نمايد؟

اعتراض يك نماينده كرد به افزايش سهم سه دهم درصدي از بودجه طرح توازن منطقه اي، شهرستاني كه سالها در كسوت مادرشهرحوزه انتخابيه اش، بصورت رسمي شناسايي شده است و سكوت معني دار در برابر رشد بيش از دو برابر بودجه شهرستان خوي از اين طرح و حتي افزايش ٩/. درصدي شهرستان كوچك سلماس و يا ٦/. درصدي شهرستان مياندواب را چگونه مي توان ارزيابي كرد؟

اين نوشتار به علت عدم تخصص در نحوه توزيع اين اعتبارت قصد رد و يا تاييد ارقام موجود در جدول بودجه را ندارد و هدف از اين گفتار هم مجادله بر سر اين موضوع نيست.اما مي توان موضع گيري عثماني بر سر رقم ناچيز اختلاف بودجه حوزه انتخابيه اش را با شهرستان مهاباد، دنبال كردن دو هدف غايي از طرف او قلمداد كرد:

١- مانور تبليغاتي هوشمندانه كه بر مبناي اختلافات عاميانه و قديمي بر سر مركزيت منطقه مكريان با داعيه پرچم داري شهرستان بوكان، پايه ريزي شده است.

٢-استفاده از سياست قبلي تمايل او به قرار گرفتن در جهت عمودي بردار قدرت با ناديده گرفتن و تضعيف و يا مقابله با چينش افقي و تظاهر به فرمان پذيري مركزي.

با تجزيه و تحليل رفتارشناسي اين نماينده در هر دو مثال از مناقشه هاي بالا و با احتساب احتمال رويداد هر دو صورت از وضعيت هاي متصور ،بايد اذعان كرد كه نهايتاً نمي توان استراتژي خاص رفتاري براي قسيم عثماني متصور شد.

استراتژي كه به تعريف "جك ولش" نويسنده كتاب "آيين پيروزي "،تصميم هاي شفاف و دقيق در خصوص رقابت با ديگران است.

رقابتي كه در واكاوي شرح وظايف نماينده يك حوزه، مي تواند تلاش براي عمران و آباداني و نظارت بر عملكرد دولت در همين راستا تعريف شود و نه كوشش براي ماندگاري بر اريكه قدرت از طريق روش هاي منسوخ پوپوليستي....

به فرض ضعيف حتي تصور اين استراتژي ، شكست نمايندگان كرد در راهيابي به هئيت رئيسه مجلس، با حضور نامتناجس دو كانديدا و عدم توافق بر سر تسهيم و تقسيم نقش ها ، در انتخابات هيئت رئيسه اخير مجلس، نشان از شكست اين استراتژي و يا حكايت از عدم وفاداري اين دو نماينده به تعهدات فراكسيوني مي كرد كه در يك وجه آن نماينده بوكان قرار داشت.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

رامین ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
من که یک بوکانی هستم همیشه و همه جا میگم شهر ما نماینده ندارد براستی عثمانی خیانت به مردم بوکان کرد
4
0
پاسخ به این اظهارنظر

ئاكام سازواري ۱۳۹۶/۶/۲۰
از تحليل هاي عالي و مردمي خبرگزاري هاژه كه در راستاي منافع ملت است نه زور و قدرت نهايت امتنان را دارم
4
4
پاسخ به این اظهارنظر

بوکانی ۱۳۹۶/۶/۱۸
عثمانی مثل قبل فعال نیست قبلا موقع انتخاب وزرا یه مخالف بود یا موافق ولی این دفعه بیشتر انفعالی عمل کرد این جای سواله فکر کنم حالا در یه مسیری دیگه حرکت می کند شاید تو فکر جیب خودشه چون به احتمال زیاد این دوره اخرشه در ضمن برای بوکان هم کار خاصی نکرد مردم خودشون قضاوت کنند
6
4
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۶/۶/۱۷
آقای دکتر عثمانی تمام اعمال و کارهایش در راستای مستقیم نفع شخصی می باشد و نمایندگی وسیله ای مناسب برای رسیدن به منافعش می باشد.
4
4
پاسخ به این اظهارنظر

امیر ۱۳۹۶/۶/۱۷
این نماینده شده بلای جون بوکان ن کار میکنه ن میره دست از سر این شهر برداره خدایا خودت فرجی حاصل بفرما این بلا از سر مردم بوکان دور بشه
3
3
پاسخ به این اظهارنظر

ن اژدري ۱۳۹۶/۶/۱۷
چرا راي دهندگان بوكان در همان دوره اول و در صورت عدم تحقق برنامه ها و مواعيد ، مجددا با اراي بالاتري ايشان را دوباره و سه باره روانه مجلس كرده اند ؟ تاثير ملموس ايشان در حوزه مديريت كلان مورد ادعا چه بوده كه استمرار حضورشان لازم بوده است ؟! دقت و هشياري مردم شرط اول حذف موج سواران خواهد بود.
4
4
پاسخ به این اظهارنظر

شهروند بوکانی ۱۳۹۶/۶/۱۷
می خواهیم واقعیت هایی تلخ در خصوص قسیم عثمانی اعلام کنم.

این آقا در شعارهای انتخاباتی خودش قرار بود دنبال کار کوچک نباشد ولی متاسفانه آنچه در عمل مشاهده شد کارهای کوچک بود. برای مثال خیلی از کسانی که در جریان انتخابات از وی حمایت کردند حالا استخدام شده اند و متاسفانه افراد شایسته ای با مدرک گاها دکترا بیکارند.
مهمترین تمرکز قسیم عثمانی بر روی مهره چینی برای پیروزی در انتخابات بعدی و بعدی تر است!
خصوصا تمرکز بر روی ادارات مهمی همچون آموزش و پرورش ، دانشگاهها

تلاش وی در جهت مهندسی انتخابات .
مثلا دور قبل ورود حاجی انور حبیب زاده به عرصه انتخابات عملا در راستای پیروزی قسیم عثمانی بود.

متاسفانه آنچه که امروز از بوکان مشاهده می کنیم شهری است که هر سال پس رفت می کند . توجه داشته باشید بوکانی که 5 هزار نفر معتاد داشته باشد عمق فاجعه تا کجاست!
دهها هزار پرونده قضایی از قتل و جنایت و سرقت .... هم بماند که بیانگر وضعیت دردناک فعلی بوکان است که نقش تاثیر گذار بی مسئولی مسئولین بوکان را نباید نادیده گرفت.

شما توجه داشته باشید همین فرماندار فعلی با نظر و خواست قسیم عثمانی تحمیل شده است .
تحقیق کنید مسئول روابط عمومی فرمانداری چگونه استخدام شده است.
طرف با پارتی بازی در شهرداری بوکان در قسمت فضای سبز جذب شده بعدا شده مسئول فرمانداری سومین شهر پرجمعیت استان!
استخدامی بیمارستان بوکان همچون گوشت قربانی بین فرماندار و نماینده تقسیم شده آن هم به کسانی که اصلا برای بیمارستان تخصصی ندارند.

4
8
پاسخ به این اظهارنظر

سالار ۱۳۹۶/۶/۱۷
بی نظیرترین نماینده درمجلس ایران دکترقسیم
5
3
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۶/۶/۱۷
به نظر من امثال این نماینده بیشتر در فکر دراز کردن عمر اداری خودشان هستند،امثال این منبع اختلاف هستند.والبته آرزو میکنم یا مهاباد یا بوکان را به یک استان دیگر بدهند تا از دست امثال قسیم نجات پیدا کنیم مثلا یا بوکان را به استان زنجان وا گزار کنند که هیچ اشکالی نداره یا مهاباد را به آزربایجان شرقی وا گزار کنند .به امید آن روز
7
3
پاسخ به این اظهارنظر

کوردێکی ئه‌و شارە ۱۳۹۶/۶/۱۶
به‌رپرسانی به‌ڕێزی "هاژە"
هیوا دارم ئێوە‌ش ڕە‌خنه‌که‌م به دڵێکی ئاوە‌ڵه وە‌رگرن!!!
تکایه له وە‌رگرتنی (مقاله و یادداشتی تحلیلی)دا سه‌رنج بدە‌نه بواری خوێندنی نووسه‌ر.
دە‌ق دە‌بێ ئاوێنه‌ی شارە‌زایی نووسه‌ر له بواری خوێندنی‌دا بێ.
ڕێزم بۆ ئه‌و نووسه‌رە به‌ڕێزە هه‌یه، دە‌قی زۆر جوانم لێ خوێندۆته‌وە.
به‌ڵام مه‌بستم له‌و ڕە‌خنه‌یه سه‌بارە‌ت هه‌ر به‌و به‌ڕێزە نێ به‌ڵکوو به‌شێک له نووسه‌رانه.
"‌هیوام سه‌رکه‌وتنتانه"
9
3
پاسخ به این اظهارنظر

کوردێکی ئه‌و شارە ۱۳۹۶/۶/۱۶
ماردین‌جان کاری به محتوایی که نوشتی ندارم.
می‌دونی قدیما به کیا میگفتن (حکیم)!؟!؟
به سبب محدود بودن شاخه‌های علمی، کسی که از چند رشته یه چیزایی می‌دونست بهش حکیم میگفتن که واقعا درخور اون زمان بود اما الان به دلیل تخصصی شدن علوم، کلمه حکیم کاربردش رو از دست دادە ولی بندە می‌بینم شما هر روز از یه دری می‌نویسید که گاها قوی و بعضی اوقات نیز جسارتا بسیار ضعیف و یا موضوع فاقد اهمیت بحث.
احساس نمی‌کنید که در یک زمینه فعالیت داشته باشید پخته‌تر خواهید بود؟!؟!؟
هیوا دارم ڕە‌خنه‌که‌م به دڵێکی ئاوە‌ڵه وە‌رگری!!!
"هه‌ر سه‌ر‌که‌وتوو بی"
1
4
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۶/۶/۱۶
بی لیاقتی شهر بوکان را نشان میدهد
1
2
پاسخ به این اظهارنظر

آکام ۱۳۹۶/۶/۱۶
نمی دانم چه بگذرم از دست مردمان بباختم که فقط به سلام خویش عمل مینمایند
4
5
پاسخ به این اظهارنظر

خضری ۱۳۹۶/۶/۱۶
براستی دست خوش.. زور جالب بو

نظر خود را براي ما ارسال كنيد