تاريخ: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۶ شهريور ساعت ۱۸:۳۸ بازدید: 3129      نظرات: 16      کد مطلب: 4497

واکنش یک سرمایه گذار مهابادی به انتقاد پیرامون نبود واحدهای تولیدی در منطقه


شروین حسن زاده 

متاسفانه خبر سانحه ی انفجار در كارگاه آجر پزی و جان دادن و سوختگی شدید ٤ تن از كارگران زحمتكش و مظلوم آن، خبری دردناك و تأسف آور است و به اندازه اخبار مظلومیت كولبران، غرور یك ملت بزرگ را جریحه دار كرد.

ضمن عرض تسلیت به خانواده آن مرحومات، جامعه ی كارگری و عموم مردم  و آرزوی بهبودی و تسكین درد برای مجروحان این حادثه، بر خود واجب دانستم ضمن تحلیل این فاجعه، از جایگاه یك كار آفرین فعال در منطقه ی محروم، جوابیه ای به آن دسته از همشهریان و همزبانان خود كه منتقد به "نبود واحدهای تولیدی در منطقه، صرفا به دلیل عدم توجه ی سرمایه داران، نمایندگان مجلس و دست اندركاران صنعت و اشتغال " هستند، داده باشم تا ضمن قبول كردن تنها بخش كوچكی از انتقادات ایشان، اما درد و بحران بزرگتری را بازگو كنم كه خود بالشخصه گرفتار آن هستم. البته با اینكه در معضلات بیكاری و ایجاد شغلهای نامتناسب، كوتاهی دولتمردان و سیاست گذاران را نمیتوان نادیده گرفت، مخالف نیستم. اما خود نیز بی تقصیر نیستیم.

قبل از هر چیز، چرا من در مهاباد سرمایه گذار شدم؟

به یاد دارم در سالهای دانشجویی خود در تبریز (٧٨ تا ٨٣)، هر وقت از معابر و خیابانهای پر ازدحام و پر رونق تبریز (از جمله، چهارراه شریعتی، خیابان تربیت، خیابان فردوسی و ...) گذر میكردیم، با كردهایی مواجه میشدم كه با لباس و لهجه ی كردی، به دستفروشی ساعت های مچی، عطر و ادكلن، لیف و تخته نرد و جوراب دستباف پشمین و... به صورت سیار مشغول بودند و یا جمع كثیری از همزبانان ما، از راه حمل بار بر دوش و بر چرخ،  نان حلالی در میاوردند.

قلبم از این اوضاع غریب به درد میامد و غرورم بیشتر از قلبم، كه برخی جاهلان و افراطیون به دور از دین خدا و وجدان انسانی،  نا آگاه به اوضاع معیشتی و كسب و كار در شهرهای كردنشین، كرامت انسانی یك قوم را به سخره میگرفتند.

این را همه ی همدوره های بنده دیده و از دیدن آن رنج كشیده اند.

روزی در باغ دوست صمیمی خود در مرند، به همراه جمعی از دوستان غیر كرد، دعوت بودم. در لابلای شوخی و خنده ی دوستان، آوای دلنشین زبان مادری را از چند كودك در حال بازی شنیدم. به گمانم رسید كه در باغ مجاور، روز تعطیل را سپری میكنند. مشتاقانه به دوستم گفتم كه همسایه شما، از همشهریان من هستند!

تبسمی كرد و گفت: همسایه ما، كوره آجر پزی است، نه باغ. و اینجا پر است از كارگران فصلی كرد كه با زن و بچه،مشغول كار هستند!

این درد تحقیر آمیز، در باغ مرند هم ریشه دوانده بود!

درد بیكاری، درد بی نانی، جوانان این خاك و آب را یا روانه ی قاچاق كرد و آواره جاده ها و راههای نهایتا بی برگشت، یا بار سنگین تحقیر را بر شانه های باشرافت اما خسته ی انسانیتشان نهاد و یا دردناكتر از هر دو، در صحرا و دشتهای غریب، محبوس در كوره ها، مرغداریها و ... .

مقصر اصلی كیست؟

همشهریان عزیزم! اهالی محترم كردستان!

درد ما، ناشی از عدم خودباوری و عدم حمایت از نخبگان اقتصادی و سرمایه گذاران بومی خود است.

تا زمانیكه سرمایه گذاران در كردستان و محصولاتشان، مورد حمایت، تكریم و صد البته انتقادات سازنده مصرف كنندگان كرد زبان قرار نگیرد، مهاجرت نیروی كار با قبول شرایط غیر ایمن، غیر قانونی و بعضا غیر اخلاقی، گریز ناپذیر است. آگاه باشید به علت نبود واحدهای صنعتی، نه جوان تحصیلكرده در شهر میماند و نه برای نیروی كار هم، شغل آبرومند و پایداری وجود دارد.

 

مطمئن باشید هر واحد تولیدی كه اكنون بخشی از ما به دلایل غالبا شخصی و بدون توجیه به آن پشت كرده ایم، برای فروش محصولات خود در استانهای همجوا،  به علت جانبداری و حمایت سرسختانه مصرف كنندگان آن از محصولات تولیدی خود، با مشكلات بازاریابی و حرفه ای و حتی در مواردی با بی مهری های متعصبانه مواجه میشود.

همشهریان عزیز و فرهیخته!

آنچه جدا از جنبه های شرعی و اخلاقی،  یك سرمایه دار را به سرمایه گذار تبدیل میكند، تنها و تنها عشق به توسعه صنعتی و حفظ و ارتقاء غرور ملی است وگرنه هر سرمایه گذاری قبل از آنكه خود را در منجلاب مشكلات تولید و كارآفرینی بیاندازد و با انواع تبعیضات و بی مهریها مواجه شود، با سود ناشی از معاملات ملكی و بهره های بانكی و... آشناست.

بیایید مسیر را جهت رشد و توسعه ی صنعتی باز كنیم. جدا از پیشینه ی سرمایه گذار و بدون واهمه از افزایش ثروت او، صرفا به دلیل اینكه او هفت خوان رستم را عاشقانه پیموده و سرمایه و عمر خود را در اختیار جوانان این آب و خاك نهاده است، حمایت كنیم. مطمئن باشید، كه سرمایه گذاران آنهم در منطقه كردستان فارغ از اندیشه های ثروت اندوزی، هر چه را كه از چرخه تولید و یا خدمات دربیاورند، جهت توسعه و افزایش تولید، در همان منطقه به كار خواهند گرفت.

چه باید كرد؟

چرا از نقش خود در پایدار نگهداشتن كسب و كارهای آبرومند وصنعتی در منطقه خود غافل هستیم؟

آیا میدانید كه احداث و از همه مهمتر بازنگهداشتن یك واحد تولیدی در منطقه،  با چه خون دل خوردنها و عذاب كشیدنهایی، امكان پذیر است و اگر نهایتا منجر به تعطیلی و یا تعدیل نیرو نشود؟

آیا میدانید تعطیلی هر واحد تولیدی در این منطقه چه ضربات جبران ناپذیری به جامعه میزند و چه تعداد نیروی كار را سرگردان و آواره میكند؟

آیا میدانید كه تعطیلی هر واحد تولیدی، امید به سرمایه گذاری بخش خصوصی را در آن منطقه كمتر میكند؟

مهمترین تاثیر یك واحد تولیدی، جدای از اشتغال زایی، آموزش مهارتهای حرفه ای و رفتار سازمانی به نیروی كاری است، كه حتی در صورت اجبار به مهاجرت، دیگر لازم به قبول هر نوع شرایط كاری و پذیرش هر شغلی نباشد.

از قاچاق، كولبری، كارگری در آجرپزی و نظافت مرغداری و گاوداری چه خواهیم آموخت تا به فرزندانمان به عنوان دست مایه فن و حرفه، انتقال دهیم؟

چرا تا سانحه ای برای كارگر مظلوم كردی رخ میدهد، همه ی انگشتان اتهام به سوی دولت و نمایندگان نشانه میرود؟

چرا از عدم احساس مسؤولیت اجتماعی سرمایه داران بومی همیشه گله مندیم؟

به عنوان جامعه ای كه دارای پیشینه ای فاخر و بزرگان نامی هستیم، به مسؤولیت اجتماعی خود تا چه حد واقف و تا چه حد ملزم به اجرای آن مسؤولیتها هستیم؟

اساسا ما چرا بیكار هستیم و شغل پایدار نداریم؟

آنانكه در صنعت غذا فعال هستند، خوب میدانند كه بیش از ٨٠٪‏ صنعت بستنی ایران، در دست اهالی یك روستا در حوالی شبستر میباشد.

میدانند كه بیش از ٦٠٪‏ تولید كننده تجهیزات و ماشین آلات سردخانه ای و خطوط تولید بستنی در دست اهالی دو روستای دیگر در همان حوالی است.

اكثریت قریب به اتفاق ساكنین شمالغرب ایران، از پیشرفت خیره كننده صنعت و بازار بناب، متحیر هستند.

" دست در دست هم نهادند به مهر، میهن خویش را كردند آباد."

بیایید در ماراتن نفس گیر و نابرابر رقابتهای اقتصادی، از محصولات خود بیشتر حمایت كنیم.

" دست در دست هم دهیم به مهر، میهن خویش را كنیم آباد. "




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

2
0
پاسخ به این اظهارنظر

میلاد مصطفوی ۱۳۹۶/۶/۲۱
کاملا موافق نظرات جناب حسن زاده هستم
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

اسو رسولی ۱۳۹۶/۶/۲۰
سخنان شما بسیار زیبا و دلسوزانه برای مردمان این دیار..... ولی درسته که سرمایه داران شهرما و در کل کردستان انچنان که باید نسبت به سرمایه گزاری در شهر و منطقه رغبت و میل نشان نمیدهند که دلیلش به نظر من بیشتر سختیها و مشکلاتی هست که در دیگر مناطق کشور بسیار کمتر هستش که بنده اسمش رو میزارم تبعیض ....و یک واقعیتی هستش و متاسفانه نسبت به مناطق کرد نشین وجود دارد..بنده حدودا یکسال هستش که با وجود همه شرایط قانونی که برای اجرای یک طرح تولیدی دارم هنوز موفق به گرفتن مجوز نشده ام در صورتی که با جدیت تمام پیگیری کرده ام ..‌به امید روزی که همه مسئولان و مدیران ادارات شهرمان در خدمت مردم و دلسوز مردم باشند ..
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

آزاد ۱۳۹۶/۶/۱۹
چرا باید خودمان را فریب بدیم بنده مدت ۵ساله توی شروین مشغول فعالیت هستم توی این مدت جدا از اینکه حرفه ای آموختم و به چیزهایی که توی دلم بود، رسیدم واگر فردا شروینی نباشد مشکل ندارم قبلا برای کارگری میرفتم تهران و شهرهای دیگه
5
1
پاسخ به این اظهارنظر

شهين شجاعي ۱۳۹۶/۶/۱۸
بايد از محصولات شهرمان مصرف كنيم تا به ادامه اشتغال بچه هايمان كمك كنيم والبته بايد بگويم اين محصولات شوين كيفيت بسيارخوبي دارند
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

سید رسول ۱۳۹۶/۶/۱۸
با سلام و عرض ادب
بنده نیز با نظر جناب آقای حسن زاده کاملا موافقم و هر وقت انسجام ملی ما به این حد برسه سرآغاز تحولات چشمگیر در همه ابعاد اعم از اقتصادی و به تبع آن سیاسی خواهد بود. به امید آن روز
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

کامبیز ابراهیم زاده ۱۳۹۶/۶/۱۸
نکات بسیار ظریفی در متن ایشان نهفته است. تا تولیدات خودمان را مصرف ن نیم آش همان است و کاسه همان
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

آرام ۱۳۹۶/۶/۱۸
مطالب بسیار زیبا و پرمحتوا بود.
کاش برای نهادینه کردن و ریشه دار کردن بینش مردم نسبت به حمایت از تولیدات منطقه خود این موضوع توسط رسانه های خوب محلی مانند هاژه و زریان و ... پررنگ تر عنوان عنوان شود و حتی کمپینی در حمایت از این تولیدکننده های باشرف و این محصولات محلی درست شود.
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

ادریس ۱۳۹۶/۶/۱۸
واقعا همینطور هستش.من به شخصه تا مواد غذایی کارخانه جات دور بر موجود باشه،اونا رو میخرم.هدف اصلی هم حمایت از تولید سرمایه گذار بومی هستش
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

سابیر کوردوستانی ۱۳۹۶/۶/۱۸
دوست عزیز سرمایەگزار از حمایت از کدام محصول داخل شهرهای کوردنشین سخن میگویی از کارخانه جات سیمان و ذوب آهن و محصولات پتروشیمی کدام یک از شهرهای کوردنشینم حرف میزنی؟
حمایتـاز تولیدـداخلی باکدام بضاعت ؟
کارگری که صبح ساعت پنج ازخواب بیدار میشود وبه میدان میرود و ساعت یازده با یاس وناامیدی وشرمندگی دست ازپا درازتر وعدم پیدا کردن کار به خانه بازمیگردد با کدام بضاعت تنها محصول داخلی که ماست وشیر پاستوریزه میباشد را تهیه کند ؟
تمامی بندهایی که اشاره فرمودی بجا اما درد ما از جای دیگری نشات گرفته است انهم یکه تازی جریانات انحرافی مانند پانتورکیسم که افسار اسبش را گرفته و عزم خود را جزم کرده کرامت یک ملت را به بازی بگیرد ب
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سلیم ۱۳۹۶/۶/۱۸
مطالب مفیدی بود
من نیز میخواهم گلایه ای از سرمایه داران عزیز شهر بکنم
دوست عزیزی که ماهانه صد صدو پنجاه میلیون سود پولت را از بانک میگیری آیا میدانی با سود یک ماه پول شما چند کارگاه تولیدی کوچک میتوان بنا کرد. آیا میدانید جوانان با لیاقت ما به دلیل بیکاری چه مشکلاتی دارند. اگر همین سرمایه دارها همت کنند ما مشکلی به نام بیکار در شهر مهاباد نخواهیم داشت.ولی افسوس که آنچه برای خود میخواهیم برای دیگران نمیخواهیم
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

محمد ۱۳۹۶/۶/۱۸
موافق نظرات و پيشنهادات هستم
از ماست كه بر ماست
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

مامند ۱۳۹۶/۶/۱۷
آقای حسن زادە بسیار مقالە جالب و پرمحتوایی بود دردها و مشکلات را با دیدی جامع بازگو نمودید. تشکر
5
0
پاسخ به این اظهارنظر

رشیدی ۱۳۹۶/۶/۱۷
بنده کاملا با نظرات ایشان موافق هستم.
بزرگترین دشمن ملت کرد یاس و ناامیدی است و بهترین دوست آنها امیدوار بودن، توکل به خدا و تکیه بر قدرت خودشان است. منتظر کسی نباشیم، خودمان سرنوشت شایسته ی خودمان را طراحی کنیم و بسازیم.
آرزوی موفقیت و سربلندی برای تمام انسانیت مخصوصا ملت پاکدل و با اصالت کرد زبان
5
4
پاسخ به این اظهارنظر

آکام ۱۳۹۶/۶/۱۶
خودشان که ثروت دارند چنین حرفای میزنند نصف مردم مهاباد نمیدونم میوه بخرم بعدش بگن حمایت از تولید
3
4
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۶/۶/۱۶
مطلب بسیارزیبابودسازنده واقعا دست درد نکنه اقای حسن زاده بااین مطلب کامل واقعا درهای بسته شرکت هایی تولیدی شهرک صنعتی مهاباد دل ادم به درد میاورد هر روز با چندین نفر‌خواهان کار مواجه میشی که نا امید بر میگردند بیایم با‌خرید محصولات شرکت‌‌ های خودمان شاهد رونق بیشتر منطقه وباز گشای درهای بسته شرکت های شهرمان باشیم تا نیروهای کار بعد از دوساعت گشتن توشهرک ناامید برنگردند
9
2
پاسخ به این اظهارنظر

اسعد برزنجی ۱۳۹۶/۶/۱۶
مطلب بسیا رپر محتوا جامع و مانع است دست
مریزاد امیدوارم احساس درد ور نجی که آقای
حسن زاده دارند تلنگری باشدبروجدان هر کرد شرافتمندی

نظر خود را براي ما ارسال كنيد