تاريخ: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۶ مرداد ساعت ۱۲:۴۰ بازدید: 1536      نظرات: 1      کد مطلب: 4329
به بهانه روز خبرنگار

خبرنگار، صدایی که هیچ گاه خاموش نمی ماند

واحد احمدتوزه



حرفه خبرنگاری اگرچه ظاهراً یکی از محبوب ترین و لذت بخش ترین شغل های جهان است اما در عین حال از مشقت بار ترین شغل ها نیز می باشد که حاوی انواع مشکلات، سختی ها و رنج ها است که در پس پرده ظاهر آن گریبانگیر این قشر است. اگرچه بیان مشکلات و معضلات جامعه و مخابره رویدادها لذت بخش می باشد اما استرس و فشارهای روانی ناشی از بیان این اتفاقات و رویداها در همه حال همراه خبرنگار است.

در یک تعریف خبرنگار، كسي است كه با استفاده از منابع خبري، وظيفه تهيه گزارش كامل و جامع و قابل پخش از يك واقعه را به عهده دارد به عبارتی دیگر خبرنگاري، ابزار و اهرمي مؤثر براي پيشبرد منافع مردم است.

می توان گفت در عصر حاضر خبرنگاران پل ارتباطی بین دولتمران و مردم هستند که با درک صحیح مشکلات و گرفتاری های مردم از یک طرف زمینه انتقال آن را به صاحبان منصب فراهم می کنند و از طرف دیگر پیگیر حل این مشکلات از سوی دولتمردان خواهند بود.

در این میان بیان واقعیت ها و مخابره صحیح و درست اخبار و رویدادها از ضروریات حرفه خبرنگاری است که هر خبرنگار و روزنامه نگار آزاد اندیش و مستقل ملزم به رعایت این اصول و اخلاق حرفه ای است.

بدون وجود رسانه‌ها، مسئولان از بسیاری از نیازهای اجتماعی، مطالبات مردمی، مشکلات، کمی‌ها و کاستی‌ها و حتی در نقطه مقابل حاصل اثر عملکرد خود در پیشرفت‌ها و بهبود اوضاع مطلع نمی‌شوند. نبود نقد و انتقاد رسانه بر بالای سر مسئولان می‌تواند آسیب‌ها و فسادهای بسیار به همراه داشته باشد و زمینه زوال و لطمه شدید به جامعه را فراهم نماید.

در جهان حاضر رسانه به عنوان بعد چهارم دموکراسی به یکی از قدرتمندرین ابزارهای تاثیر گذار در تصمیمات تبدیل شده است و گاهاً پیش آمده که یک خبرنگار و رسانه با ایجاد موجی و همراهی بخش بزرگی از جامعه با آن، تصمیم گیری درباره بسیاری از مسائل مهم جهان را تغییر داده است. از جمله می توان به بیان بسیار از مسائل محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن، نشان دادن فجایع جنگی و پایان یافتن جنگ، استعفای بسیاری از سیاستمدران به دلیل افشای برخی از مسائل توسط رسانه ها و خبرنگاران و... اشاره کرد. به طور کلی رسانه و خبرنگار می تواند زمینه ساز تعامل بیشتر ملت ها و افزایش روابط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و به طور کلی افزایش صلح در جهان و توجه به ارزش های والای انسانی باشد.

در پایان باید گفت؛ خبرنگاری و روزنامه نگاری در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران در مقایسه با کشورهای پیشرفته با مسائل و مشکلات بیشتری روبرو است، عدم درک صحیح از فعالیت رسانه و آستانه تحمل پایین برخی از مسئولان در ارتباط با انتقادات مطروحه در رسانه ها از جمله این مسائل هستند. مسئولان باید بدانند که خبرنگاران افرادی هستند که دغدغه توسعه و تعالی جامعه را دارند و با انتقاد از برخی مسائل در صدد بهبود شرایط و انتشار دیدگاه های مردم در ارتباط با مسائل و مشکلات موجود هستند. بر این اساس مسئولان می بایست در برخورد با انتقادات خبرنگاران صحه صبر بیشتری از خود نشان داده و به جای تهدید خبرنگاران در راستای حل مسائل جامعه و مردم گام بردارند. 

یادمان باشد صدای رسای رسانه و خبرنگار در بیان واقعیت ها و مشکلات پیش روی جامعه هیچگاه خاموش نمی ماند و با قلم نقد و انتقاد مسائل را به گوش مسئولان می رساند و در مخابره صحیح اخبار و رویدادها نیز اخلاق رسانه ای را رعایت خواهد کرد. 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۶/۵/۱۷
انصافا جالب نوشتن ،خیلی زیبابود کاش درجامعه ما ازاین جور انسانهای فهیم واگاه هرروز زیادتربشن

نظر خود را براي ما ارسال كنيد