به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه انوش ترابی مسئول دبیرخانه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربیاظهار داشت: پرداخت تسهیلات بازسازی و نوسازی در راستای کمک به تجهیز و توسعه واحدهای تولیدی اشتغالزا با ابلاغ دستورالعمل مربوطه از تاریخ 14 تیر ماه 1396 در دستور کار کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قرار گرفت.
وی افزود: در همین راستا لینک ثبت نام تسهیلات بازسازی و نوسازی صنایع و معادن در قسمت تامین مالی سامانه بهین یاب ایجاد شده و متقاضیان مشمول می توانند نسبت به ثبت درخواست خود برای تعریف پروژه بازسازی و نوسازی و اعلام تسهیلات مورد نیاز، در سامانه بهینیاب به نشانی www.behinyab.ir در قسمت «بازسازی و نوسازی صنایع و معادن، در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» اقدام کنند.
ترابی با اشاره به میزان و شرایط تسهیلات گفت: سقف تسهیلات قابل تخصیص به هریک از واحدهای تولیدی واجد شرایط، براساس نیاز واقعی بنگاه و تأیید کارگروه استانی، برای بنگاههای کوچک 10 میلیارد ریال، بنگاههای متوسط 60 میلیارد ریال و بنگاههای بزرگ 150 میلیارد ریال تعیین میشود.
مسئول دبیرخانه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی تصریح کرد: از سوی دیگر نرخ سود مورد عمل در تسهیلات موضوع این دستورالعمل، براساس نرخ عقود مشارکتی مصوبه شورای پول و اعتبار خواهد بود.
وی افزود: مدت زمان بازپرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل، حداکثر چهار سال، شامل دوره تنفس و حداکثر یک سال برای دوره اجرا، تعیین میشود و جمع دوره اجرا و بازپرداخت، از پنج سال تجاوز نخواهد کرد.
ترابی گفت: بازسازی و نوسازی بنگاههای تولیدی صنعتی و معدنی و صنوف تولیدی با هدف رفع مشکلات واحدهای صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ و افزایش تولید و اشتغال، بهمنظور ارتقای بهرهوری انرژی، کاهش شدت مصرف، افزایش رقابتپذیری، توسعه صادرات و انتقال فناوری باتوجه به شاخصهایی انجام می گیرد.
مسئول دبیرخانه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: از جمله این شاخص ها، کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی و افزایش رقابتپذیری واحدهای تولیدی، نوسازی خط تولید و ارتقاء فناوری واحدها به منظور تداوم حضور در بازار،اصلاح ساختار واحدهای تولیدی اعم از خط تولید، منابع انسانی مالی و مدیریتی و افزایش راندمان، کاهش ضایعات، رفع گلوگاههای خط تولید، تکمیل خطوط و نیز کاهش شدت مصرف انرژی در فرایند تولید و محصولات تولیدی است.
وی گفت: از سوی دیگر تجهیز آزمایشگاههای خط تولید، ایجاد و یا تکمیل واحدهای تحقیق و توسعه اصلاحات GMP در کارخانجات داروئی از سایر این شاخص ها به شمار می رود.
ترابی با بیان اینکه برخی واحدهای تولیدی در اولویت انتخاب هستند گفت:صنایع با ارزش افزوده بیشتر، صادراتی بودن محصول فعالیت تولیدی به استثنای صادرکنندگان مواد اولیه و خام،پیشران بودن و جایگاه در زنجیره ارزش و برخورداری از توان اشتغالزایی از جمله آنها است.