تاريخ: ۱۳۹۶ شنبه ۳۱ تير ساعت ۲۳:۲۷ بازدید: 1563      نظرات: 0      کد مطلب: 4269

تفاهم‌نامه پژوهشی دانشگاه ارومیه با مجتمع پتروشیمی مهاباد به امضاء می‌رسد


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، صادق قادری رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد با اشاره به اینکه در سالیان گذشته ارتباط چندانی بین صنعت و دانشگاه شکل نمی‌گرفت اظهار داشت: اما خوشبختانه از سال 94 با توجه به اینکه باید براساس سیاست‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت بر روی مسائلی همچون بهره‌وری و ارتباط صنعت و دانشگاه برنامه‌ریزی می‌کرد، ارتباط بین این دو آغاز شده و آذربایجان‌غربی به عنوان استان الگو در کشور معرفی شده است.
وی با تاکید بر اینکه در دنیا، علم از صنعت استخراج می‌شود تصریح کرد: بنابراین علم از واحدهای تولیدی خارج شده و نقش دانشگاه در حد آموزش علم است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد  با بیان اینکه این اداره در چند موضوع برنامه‌ریزی کرده است گفت: در این رابطه ایجاد ارتباط صنعت با دانشگاه، شناسایی مشکلات درون بخش و انجام مطالعات تخصصی بوده و از سوی دیگر آموزش‌های کاربردی برای واحدهای صنعتی و معدنی بوده است.
وی افزود: در این زمینه برای ارتباط صنعت با دانشگاه باید به دنبال یک نقطه اتصال بوده که در راستا واحدهای تحقیق و توسعه در داخل صنعت راه‌اندازی شد و ضمن برپایی کلاس‌های آموزشی برای آنها، از آنها بازدید و نحوه راه‌اندازی‌ آنها آموزش داده شد و خوشبختانه در این زمینه نیز رتبه نخست کشوری کسب شد.
قادری  با اشاره به اینکه در سال گذشته 50 فقره گواهی تحقیق و توسعه صادر شد بیان کرد: از سوی دیگر تعداد هفت پروانه تحقیق و توسعه نیز صادر شد.
وی با بیان اینکه در گام بعدی، دفتر کارآفرینی در دانشگاه تخصصی صنعتی ایجاد شد اظهار داشت: در این رابطه جلسات متعددی با اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها برگزار شد و در نهایت برنامه بازدید و جلسات مشترک با واحدهای تولیدی انجام شد و در این زمینه از 20 واحد بازدید به عمل آمد و مشکلات آن مطرح شدو شد که منجر به سرازیری پروپوزال‌های دانشگاهی اساتید دانشگاه به سمت واحدهای تولیدی شد.
ایشان  گفت: سال گذشته پنج تفاهم‌نامه پژوهشی بین صنعت و معدن به امضاء رسید که هم اکنون در حال اجرا بوده و از محل معافیت مالیاتی از 10 درصد تخفیف مالیاتی برخوردار می‌شود. 
وی با تاکید بر اینکه ارتباط صنعت با دانشگاه در سال 96 با جدیت دنبال می‌شود افزود: این موضوع در سال گذشته عمدتا در مرکز متمرکز شده بود اما امسال شهرستان‌ها تحت پوشش قرار گرفته شده و تیم 25 نفره هیئت علمی دانشگاه ارومیه در ارتباط با صنایع پتروشیمی از مجتمع پتروشیمی مهاباد بازدید می‌کنند.
قادری  اظهار داشت: بنابراین با توجه به اینکه از نیازهای ارتباط صنعت و دانشگاه، بحث"آموزش" بوده و واحدهای تولیدی از مسائلی همانند تحقیق و توسعه و بهره‌وری بی‌اطلاع بودند، خوشبختانه با آموزش های انجام یافته، مقام نخست حوزه بهره‌وری در کشور حاصل و این استان به عنوان الگوی کشوری معرفی شد.
وی گفت: هم اکنون سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی جزو 10 استان نمونه انتخاب شده که مقرر است سازمان ملی بهره‌وری تا شهریور ماه، چرخه بهره‌وری را در واحد تولیدی پگاه مستقر کرده و نتایج آن به سایر واحدها تعمیم داده شود.
قادری افزود: بی‌شک موضوع بهره‌وری از مباحث مهم برنامه ششم توسعه بوده و قرار است 34.5 درصد رشد اقتصادی مطروحه از محل این موضوع مهم باشد.
وی با اشاره به ادغام مرکز علمی کاربردی بازرگانی با اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: بی شک این ادغام کاملا بجا و منبعث از ادغامی بوده و در این رابطه سازمان صنعت، معدن و تجارت با شعار تبدیل شدن به بال آموزشی بخش صنعت، معدن و تجارت بر پای کار آمد.
ایشان  با اشاره به اینکه تاکنون به برخی مباحث کمتر پرداخته شده بود  گفت: بهره‌وری اصناف از جمله این مسائل بوده چون زیرساخت‌هایی که می‌توانست ارتباط صنعت و اصناف را ایجاد کند بسیار دشواری بود در حالی که در دانشگاه جامع علمی کاربردی بازرگانی این اتفاق رخ داد و رشته‌های تحصیلی که می‌توانست نیازهای اصناف را برآورده کند، بر روی آن تمرکز شد.
وی افزود: از سال 87 رشته‌هایی همچون بازرگانی امور گمرکی، بازرگانی امور نمایشگاهی، بازاریابی، مدیریت کسب و کار، مدیریت سرپرستی مجتمع‌های تجاری، مدیریت بهره‌وری واحدهای صنفی، مدیریت سرپرستی توزیع کالا و خدمات، مدیریت لجستیک و زنجیره تامین، صنایع دستی و فرش دستباف، امور بورس، حسابداری واحدهای صنفی، امور دفتری و نیز امور بیمه در این مرکز ایجاد شد.
قادری بیان کرد: از سال 92 به بعد نیز رشته‌های مدیریت تبلیغات تجاری، مدیریت بیمه-بیمه اشخاص، مدیریت بیمه-بیمه اموال، مدیریت کسب و کار، امور گمرکی و نیز مدیریت لجستیک و زنجیره تامین-گرایش بازرگانی در این دانشگاه فعال است.
وی اظهار داشت: با توجه به نیازهای آموزش کوتاه مدت بخش صنعت، معدن و تجارت استان، این مرکز اقدام به اخذ گواهی آموزش‌های کوتاه مدت از وزارت متبوع کرده و برنامه آموزشی اتحادیه‌ها و واحدهای تولیدی صنعتی و معدنی را در دستور کار قرار داده که سرعت پیشرفت کار بسیار رضایت بخش است و از سوی دیگر در این مدت کوتاه، سرفصل‌های آموزش‌های مورد نیاز چندین اتحادیه و واحدهای تولیدی تدوین شده و هم اکنون در فاز اجرا است.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد