شهردار مریوان اظهار کرد : مریوان یکی از شهرستان های مهم در امر تولید و فروش صنایع دستی و سنتی شناخته شده است.
فواد کریمی در جلسه هم اندیشی با داوران جهانی در راستای جهانی نمودن مریوان به عنوان شهر کلاش عنوان کرد: مریوان را همه به دارا بودن مردانی سخت کوش و زنانی هنرمند می شناسند که همواره نام این شهر را به عنوان یکی از شهرستان های افتخار آفرین در غرب کشور و حتی در عرصه های جهانی می شناسند.
کریمی خاطرنشان کرد : یکی از هنرهای مردان و زنان این دیار بافت کفش های محلی و سنتی یا همان "کلاش" است که ساخته شده از موادی کاملا طبیعی و دست ساز بوده که در ساخت ان هیچ گونه مواد صنعتی و یا شیمیایی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
وی بیان کرد : اگر امروز از سوی داوران جهانی این شهر به عنوان شهر جهانی کلاش شناخته شود و بتوان کلاش های بافته شده در این شهر را با برندی خاص در بازار های جهانی عرضه نمائیم می توان شاهد توسعه همه جانبه باشیم.
شهردار مریوان افزود : کلاش از دو لایه اصلی با نام های لایه زیرین و لایه رویه تشکیل شده است که هر دوی آنها از نخ های مخصوص تهیه می گردد.
فواد کریمی با اشاره به این نکته که مردان و زنان در کنار همدیگر به بافتن کلاش می پردازند خاطرنشان کرد : کلاش نمادی است از صلح و دوستی و برابری افراد در خانواده هاست چراکه مردان و زنان با اختیار کامل در کنار همدیگر مشغول بافتن کلاش می شوند.
کریمی تصریح کرد : در امر ساختن لایه زیرین کلاش مردان بیشترین نقش ایفا می کنند چراکه برای ساخت آن به قدرت بدنی و نیروی زیادی احتیاج است و بافتن لایه رویه آن نیز بدلیل این امر که وقت و دقت بیشتری نیاز داشته و همچنین با یک سوزن خاص بافته می شود را بیشتر زنان برعهده می گیرند.
وی ادامه داد : امروزه بافتن کلاش به نوعی به غیر از این امر که نوعی صنایع دستی ویژه این شهرستان محسوب می گردد برای درآمدزایی برای خانواده ها مورد توجه زنان و مردان قرار گرفته است.
شهردار مریوان بافتن کلاش در برخی از خانواده ها را عامل تداوم زندگی آنان عنوان کرده و اظهار کرد : به دلیل وجود بیکاری در این شهرستان از بافتن کلاش و صادر نمودن آن به کشور همسایه به عنوان یک منبع درآمد برخی از خانوارهای موجود مورد استفاده قرار می گیرد و مریوان در کمال آرامش و امنیت خود را برای جهانی شدن کلاش آماده کرده است.
در ادامه جلسه فرماندار مریوان اظهار کرد: شهرستان مریوان به عنوان یکی از مهم ترین شهرستان های گردشگری و توریست پذیر غرب کشور چشم انتظار رای داوران جهانی برای ورود به دروازه جهانی کلاش است.
محمد شفیعی در جلسه هم اندیشی با داوران جهانی در راستای جهانی نمودن مریوان به عنوان شهر کلاش عنوان کرد : شهرستان مریوان با بیش از دویست هزار نفر جمعیت امروزه در کمال آرامش و امنیت چشم انتظار جهانی شدن صنعت کلاش این شهرستان است.
محمد شفیعی افزود : این شهرستان با دارا بودن ظرفیت های گردشگری بالا و وسیع خود یکی از دروازه های مهم برای امر گردشگری و تجاری غرب کشور محسوب می گردد.
شفیعی خاطرنشان کرد : شهرستان مریوان سومین شهرستان از نظر جمعیت در استان کردستان است اما بدلیل وجود جاذبه های فوق العاده گردشگری امروزه به قطب این صنعت در غرب کشور تبدیل گشته است.
وی اظهار کرد : امروزه بیش از 43 درصد از مردم شهرستان مریوان مشغول به فعالیت صنایع دستی هستند که از این تعداد بیش از 90 درصد آنان به بافتن گیوه نیز مشغول هستند.
فرماندار مریوان علاقمندی افراد در خانواده های موجود به بافتن کلاش را امری برای گسترش این صنعت دستی در بین مردم عنوان کرده و اظهار کرد : کلاش به دلیل این امر که از موادی کاملا طبیعی و بدون استفاده از صنایع شیمیایی ساخته می شود هم در زمان استفاده و هم در زمانی که فرسوده شد سلامت محیط زیست را به خطر نمی اندازد چراکه از نخ ساخته شده و قابل تجزیه است.
وی عنوان کرد : کلاش بدلیل ساختار خاصی که دارد می تواند به عنوان یک کفش طبی مورد استفاده قرار گیرد.
محمد شفیعی افزود : قدمت بافت گیوه در بین مردم شهرستان مریوان به بیش از یک هزار سال می رسد و برای بافت آن نیز مردان و زنان در کنار هم دیگر و با میل و رغبتی خاص بافته می شود.
شفیعی در پایان اظهار کرد : امروزه کلاش های بافته شده در مریوان به عراق صادر می شود و باتوجه به این امر که در سلیمانیه عراق بیش از 43 کنسولگری فعالیت دارند نیز پوشیدن این گیوه محلی از سوی مردان در اروپا مشاهده شده است.
گزارش و عکس: داود صالحی فرد، خبرنگار هاژه در مریوان