تاريخ: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۱۶:۱۵ بازدید: 2029      نظرات: 0      کد مطلب: 4031

3 هزار هکتار از اراضی دشت مهاباد به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز می شود


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه روز چهارشنبه 24 خردادماه نشست مشترکی برای بررسی مشکلات و تنگناهای روبروی بخش کشاورزی مهاباد با مسئولین کشوری، استانی، شهرستانی و فعالین بخش کشاورزی در سالن فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر شجاعی فرماندار مهاباد در ارتباط با وضعیت بخش کشاورزی مهاباد گفت: بخش عمده معیشت مردم در شهرستان مهاباد در ارتباط با امور کشاورزی است و می توان گفت این بخش مرکز اشتغالزایی شهرستان می باشد طوریکه کارآفرینان نمونه در سطح کشور و حتی بین الملل در این بخش وجود دارد. 

وی ادامه داد: طرح احیای دریاچه ارومیه و ملزومات آن به چالشی بزرگ برای بخش کشاورزی مهاباد تبدیل شده است، زیراکه در کمیسیون احیای دریاچه مقرر گردیده که از میزان آب تحویلی به کشاورزان شهرستان کاسته شود و این کاهش مشکلات عدیده ای را برای کشاورزان به دنبال داشته است.

فرماندار مهاباد افزود: مکانیزاسیون بخش کشاورزی، طرح های تجمیع، آبیاری تحت فشار و قطره ای از جمله طرح های هستند که دولت می تواند با توسعه آنان زمینه های کاهش مشکلات پیش روی بخش کشاورزی و کاهش آب را حل نماید.

مهندس جلال محمود زاده نماینده مهاباد نیز ضمن محکومیت حادثه اخیر تروریستی مجلس و زنده نگه داشتن خاطره شهدای آن اظهار کرد: کوردها در صف اول مبارزه با داعش بوده اند و در طول 4 سال گذشته مردم کورد از ترکیه گرفته تا عراق و سوریه شهدای فراوانی در مبارزه با داعش تقدیم کرده اند و کسانی که در حوادث تروریستی اخیر تهران نقش داشته اند از ملت کورد نبوده و ما از آنان اعلام برائت می کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره با مسائل و مشکلات پیش روی بخش کشاورزی در مهاباد گفت: در گذشته میزان آب تخصیصی به امور کشاورزی در مهاباد حدود 130 – 135 میلیون متر مکعب بوده است ولی متاسفانه بعد از سیاست احیای دریاچه ارومیه این رقم به 95 میلیون متر مکعب رسیده است و بنابراین است که سالانه 8 درصد نیز از این مقدار کاهش یابد.

نماینده مهاباد تصریح کرد: این رقم 95 میلیون متر مکعب در حالی است که حدود 20 تا 25 میلیون متر مکعب از این آب با توجه به پرت های کانال های آب هدر می رود و عملاً در حدود 70 میلیون متر مکعب آب برای مصارف کشاورزی به دست کشاورزان می رسد که در عمل این مقدار با توجه به دوره های آبیاری زمین بسیار کم است.

مهندس محمود زاده در بخش دیگری از سخنان خود به ایستگاه پمپاژ روستای دوستعلی مهاباد اشاره کرد و گفت: این پمپاژ از مجلس هشتم شروع شده و متاسفانه هنوز تکمیل نشده است که امیدواریم با تخصیص اعتبار تا پایان سال 96 به بهره برداری برسد.

وی همچنین به زیر پوشش قرار گرفتن بخشی دیگر از زمین های 12 هزار هکتاری دشت مهاباد اشاره کرد و گفت: با مراوداتی که صورت گرفته قرار بر این شده است حدود 3 هزار هکتار دیگر از اراضی دشت نیز تحت سیستم آبیاری تحت فشار قرار گیرند و با 1200 هکتار که قبلاً مصوب شده بود در مجموع 4200 هکتار از این اراضی تحت سیستم آبیاری تحت فشار قرار گیرند.

نماینده مهاباد با اشاره به کاهش آب بهای محصولات کشاورزی در سال جدید گفت: این جای خوشحالی دارد و کاهش این آب بها در راستای حمایت از کشاورزان بوده است.  اهدای تسهیلات توسط بانک کشاورزی به کشاورزان، تامین اعتبار انتقال آب روستاها از دیگر موضوعات مورد اشاره نماینده مهاباد در این نشست بود.

ماموستا سهرابی امام جمعه مهاباد نیز خواستار توجه بیشتر به کشاورزان و حمایت از تولید کنندگان خصوصاً در بخش کشاورزی شد و گفت: مشکلات و تنگناهای موجود و افزایش بی رویه هزینه ادوات کشاورزی و... کشاورزان را مجبور خواهد کرد که به قاچاق روی بیاورند واز رزق و روزی حلال فاصله بگیرند.

کریم زاده رئیس اداره جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز گفت: آذربایجان غربی یکی از قطب های اصلی کشاورزی در ایران است و این استان با تولید 6.3 میلیون انواع محصولات کشاورزی و دامی  رتبه 6 را در کشور داراست.

وی افزود: مهاباد با داشتن 81 هزار هکتار ارضی قابل کشت(25 هزار هکتار اراضی آبی و 56 هزار هکتار اراضی دیمی) یکی از شهرستان های مهم از نظر جمعیت و تولیدات کشاورزی است و رتبه 3 استان را به لحاظ تولیدات کشاورزی و دامی به خود اختصاص داده است.

وی ضمن انتقاد از میزان تخصیصی آب برای مصارف کشاورزی در مهاباد گفت: با توجه بررسی های انجام شده میزان آب مورد نیاز برای مصارف کشاورزی در حدود 135 میلیون متر مکعب برآورد شده است که متاسفانه عزیزان حدود 95 میلیون متر مکعب از آن را تآمین می کنند.

مهندس اکبری معاون وزیردر منابع آب و خاک و امور زیربنایی وزارت جهاد کشاورزی نیز ضمن تشکر از نماینده مهاباد به خاطر پیگیری های فراوان و ابراز خوشحالی از حضور دوباره در مهاباد گفت: به سبب ریشه کوردی ام علاقه شدیدی به مردم کورد دارم و حوادث اخیر تروریستی تهران هیچ ارتباطی به کوردها ندارد. کوردها همیشه یار و یاور نظام بوده اند و اقداماتی اینچنینی در راستای برهم زدن امنیت و ایجاد تفرقه صورت می گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با وضعیت کشاورزی اظهار کرد: در حال حاضر حدود 10 هزار میلیارد تومان اعتبارات استانی و ملی برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است، که از این مقدار حدود 1066 میلیارد تومان برای آذربایجان غربی پیش بینی شده است.

این مقام مسئول افزود: با توجه به شناختی که از مهاباد دارم، محور توسعه آن بخش کشاورزی است. بر این اساس لزوم توسعه و مکانیزه کردن این بخش حیاتی می باشد. بر این اساس مصوب کردن حدود 3 هزار هکتار از اراضی دشت مهاباد به سیستم آبیاری تحت فشار در راستای همین توسعه بخش کشاورزی بوده است.

اکبری خاطرنشان کرد: میزان کاهش 8 درصدی سالانه میزان آب تخصیصی به بخش کشاورزی بدون توجه به ملزومات آن از جمله سیستم مکانیزه و آبیاری تحت فشار قابل قبول نیست و نمی توان معیشت مردم را به بهانه احیای دریاچه ارومیه به خطر انداخت.

تحویل آب به کشاورزان از انتهای کانال درجه 2 و ابتدای کانال درجه 3 موضوع دیگری بود که معاون وزیر روی آن تأکید نمود و اظهار داشت: تحویل آب به کشاورزان از محل خروج آب سد مهاباد به هیچ وجه قابل قبول نیست و پیگیری های لازم در این باره نیز صورت خواهد گرفت.

در پایان نیز عبدالهی رئیس اداره امور آب و دو تن از فعالین بخش کشاورزی مهاباد به بیان دیدگاه های و نظرات خود پرداختند و نشست به اتمام رسید.

 

 

 

 

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد