تاريخ: ۱۳۹۶ جمعه ۱۹ خرداد ساعت ۹:۲۶ بازدید: 1567      نظرات: 0      کد مطلب: 3971

ثبت هنر ساختن و نواختن دف و 6 میراث ناملموس دیگر به استاندار کردستان ابلاغ شد


معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در نامه ‌ای ثبت هفت میراث ناملموس را به استاندار کردستان ابلاغ کرد.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کوردستان، در نامه زهرا احمدی‌پور به عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان آمده است:
در اجرای ماده1 قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال 1382 و مواد 11 و 12 از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال 1384 و مواد دوم و سوم این آیین نامه، میراث فرهنگی ناملموس با عنوان روش کهن آموزش روخوانی قرآن کریم در کردستان (خنجی) به‌شماره 1358، ذکر قیام (سماع) در طریقت قادریه کردستان به شماره 1360و هنر ساختن و نواختن دف به شماره 1361 در فهرست ملی میراث ‌فرهنگی ناملموس کشور به ‌ثبت رسیده است.
همچنین دیگر میراث فرهنگی ناملموس ثبت به ثبت رسیده شامل روش ساخت سنتی سنگ آسیاب (هاره) به‌شماره 1362، مراسم شاه ‌حسین ‌خوانی (شاخ‌سِی) در شهر سریش‌آباد به‌شماره 1363، هنر و روش مغار کاری در کردستان به‌شماره 1364 و دانش و مهارت بومی سقزگیری در کردستان الحاق به‌شماره 1294 در تاریخ بوده که هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث گردد مورد تأکید است.
این آثار 22 اسفند سال گذشته در فهرست ملی میراث ‌فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده و انتظار می رود مراتب جهت اطلاع و اجرا به مقامات و مسئولان ذیربط ابلاغ و نتیجه به این سازمان اطلاع داده شود.
استان کردستان دارای یک هزار و 519 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است و هم اکنون 828 مورد از این تعداد شامل 763 اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، 49 مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است. 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد