تاريخ: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۷ فروردين ساعت ۱۸:۰ بازدید: 1507      نظرات: 0      کد مطلب: 3668

بچه‌ها را "استریل" بار نیاورید!


یک فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمنولوژی معتقد است، بچه‌هایی که در محیط های استریل بزرگ می‌شوند بیش از سایر کودکان در معرض ابتلا به آلرژی هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، سید حمیدرضا مرتضوی با بیان اینکه برخی مواد خارجی برای برخی افراد ایجاد حساسیت و آلرژی می‌کنند، گفت: برخی مواد که در اصطلاح پزشکی به آنها "آلرژن" گفته می‌شود، با ورود به بدن برخی افراد موجب واکنش بدن شده و بدن در مقابل این مواد اقدام به تولید آنتی بادی کرده و موادی مانند هیستامین آزاد می‌کند که موجب بروز علائم آلرژی می‌شود.

وی با بیان اینکه علائم آلرژی بسته به محل ورود ماده آلرژن متفاوت است، گفت: ماده آلرژن می‌تواند از طریق تماس با پوست، ورود به دستگاه تنفسی و یا ورود به دستگاه گوارشی بدن ایجاد حساسیت کند.

مرتضوی تصریح کرد: در صورت تماس ماده آلرژن با پوست، علائمی مانند کهیر و یا اگزما در فرد به عنوان علائم آلرژی بروز پیدا می‌کند.

وی افزود: همچنین در صورت ورود ماده آلرژن به دستگاه تنفسی، علائم آلرژی بینی مانند عطسه و سرفه مشاهده می‌شود و ورود این ماده به دستگاه گوارشی با علائمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال همراه است.

مرتضوی با بیان اینکه مواد شدید آلرژی می‌تواند به بروز "شوک آنافیلاکسی" منجر شود، گفت: در شوک آنافیلاکسی بیشتر سیستم‌های بدن از جمله پوست، دستگاه گوارش، سیستم قلبی و عروقی و سیستم مغزی درگیر می‌شوند که در صورت عدم تشخیص به موقع و درمان، امکان مرگ فرد وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در برخی کشورها افرادی که سابقه شوک آنافیلاکسی دارند دارای گردنبندی هستند تا سایر افراد در صورت بروز دوباره این شوک بتوانند سریعا اقدامات درمانی لازم را برای آنها انجام دهند.

وی با اشاره به افزایش موارد آلرژی در فصل بهار به دلیل گرده افشانی گل‌ها، علت بروز آلرژی را چند عاملی دانست و افزود: یکی از عوامل موثر در بروز آلرژی بحث ارث است، چنانچه اگر یکی از والدین و یا هردو سابقه آلرژی به ماده‌ای را داشته باشند، فرزند آنها نیز تا حدود 60 تا 70 درصد احتمال آلرژی و حساسیت به آن ماده را خواهد داشت.

مرتضوی عامل موثر دیگر در بروز آلرژی را محیط زندگی فرد دانست و اظهار کرد: این امکان وجود دارد که فردی به ماده‌ای آلرژی داشته باشد اما به دلیل نبود آن ماده در محیط زندگی فرد، شخص ممکن است تا پایان عمر علائم آلرژی را نشان ندهد.

وی افزود: بنابراین برای بروز آلرژی مهم است که ماده آلرژن در محیط زندگی فرد وجود داشته باشد.

این فوق تخصص آلرژی، آلاینده‌های محیطی را نیز عامل مهم دیگر در بروز آلرژی عنوان کرد و افزود: آلاینده ها تاثیر محسوسی در افزایش مواد آلرژی دارند و علاوه بر اینها تاثیر افزودنی‌های غذا در افزایش بروز موارد آلرژی نیز محسوس است.

مرتضوی با بیان اینکه زندگی استریل موجب افزایش بروز موارد آلرژی می‌شود، گفت: تجربه ثابت کرده بچه‌های روستا که بیشتر با انواع میکروب و آلودگی سر و کار دارند بدن سالمتر داشته و نسبت به بچه هایی که در محیط‌های استریل بزرگ می‌شوند کمتر دچار موارد آلرژی می‌شوند.

این فوق تخصص آلرژی در ادامه یکی از راه‌های موثر درمان آلرژی را پیشگیری از بروز آن دانست و افزود: افراد در اولین اقدام بعد از شناسایی ماده آلرژن باید تا حد امکان از آن دوری کنند.

وی افزود: به طور مثال اگر ماده آلرژن یک خوراکی است باید از مصرف آن خودداری کنند.

مرتضوی تصریح کرد: اما در برخی موارد مانند حساسیت به گرد و خاک یا گرده برخی گل‌ها امکان دوری از ماده آلرژن به دلیل وجود این ذرات در هوا وجود ندارد و ترجیحا در این زمان این افراد باید از برخی داروها استفاده کرده و ماسک فیلتر دار بزنند.

وی با بیان اینکه برخی موارد حساسیت به طور خودبخود بعد از گذشته چند سال درمان می‌شوند، گفت: برخی کودکان قبل از سن پنج تا هفت سالگی به برخی خوراکی‌ها از جمله تخم مرغ حساسیت دارند که این موارد حساسیت بعد از این سن خودبخود رفع می‌شود.

مرتضوی خاطرنشان کرد: برخی موارد حساسیت هم هستند که تا آخر عمر با فرد باقی می‌مانند که از جمله آن می‌توان به حساسیت به غذاهای دریایی اشاره کرد.

این فوق تخصص آلرژی با اشاره به وجود واکسن آلرژی، گفت: این مورد برای بیماران خاص با شرایط خاص کاربرد دارد و در موارد حساسیت‌های شدید به کار گرفته می‌شود.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد