تاريخ: ۱۳۹۶ جمعه ۴ فروردين ساعت ۲۳:۱۳ بازدید: 2279      نظرات: 0      کد مطلب: 3506

شهروند اراکی کە بە عشق مردم کورد لباس کوردی میپوشد


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، محمود رضوانی هموطن اهل اراک، بیش از 20 سال است کە در نوروز به مناطق مختلف کوردستان سفر می کند. 
وی عصر روز جمعه ۴ فروردین ماه در حاشیه بازدیدی که از نمایشگاه عکس گروهی وینا واقع در تالار وحدت مهاباد داشت گفت: از سال 1375 مرتب هر سال به شهرهای مختلف کوردستان سفر می کنم، ابتدا عشق هورامان و سنندج را دل داشتم و بعد از سفر به این مناطق به شهرهای دیگر از جمله مهاباد، سردشت و... تقریباً تمام قسمت های کوردنشین ایران رفتم و کمابیش با فرهنگشان آشنا شدم.
به زبان و فرهنگ کوردی علاقه خاصی دارم با این دید که زبان و فرهنگ کوردی علاوه بر اصالت و ارزش ذاتی که در فرهنگ ایرانی دارد می تواند به فرهنگ و زبان فارسی کمک بسیار شایانی نماید و می تواند در پیشرفت فرهنگ اصیل ایرانی نقش و تأثیر بسزایی داشته باشد. 
وی افزود: با توجه به علاقه و احترامی که برای فرهنگ کوردی قائلم سعی کرده ام با لباس کوردی در مهاباد حضور یابم. گاهی می بینم بعضی از جوانان کوردستان از جمله در شهر مهاباد از پوشش کوردی فاصله گرفته اند و احساس می کنند که این فاصله گرفتن آسیبی به فرهنگ نمی زنند. بخصوص در بازار و جاهای که جوانان هستند باید لباس کوردی بپوشند زیرا که لباس کوردی افتخاری برای همه ایرانیان است. این گردشگر شیفته آداب و رسوم کوردی گفت: شما خودتان باید پیشتاز باشید و اگر عوامل فرهنگی فراموش شود مسلما بعد از مدتی از بین می رود. مثل اینکه  در حال حاضر در برخی از شهرها بسیاری از اصطلاحات فارسی قدیمی که بسیار با ارزش بوده اند، فراموش شده است، لباس و زبان کوردی هم اگر خودمان حرمت آن را نگه نداریم و کنار بگذاریم، 30 سال آینده و در نسل های بعد آشنا به این فرهنگ ها نخواهند بود و فرهنگ دیگران جایگزین آن می شود.
آقای رضوانی همچنین اضافه کرد: کوردستان هم به لحاظ طبیعت و هم به لحاظ فرهنگ جایی است که می توان گفت به نسبت بزرگی اهمیت آن در ایران ناشناخته است. هیچ کس غیر از مردم کورد نمی توانند این فرهنگ را بشناسانند و آرزو دارم مردم ایران بیشتر با کوردستان و فرهنگ کوردی آشنا شوند و آیتم های بسیار زیبایی که در آن است برای مردم ایران الگو باشد. 
وی اضافه کرد: نقطه عطف عشق و علاقه من به فرهنگ کوردستان سال 1372 با شنیدن کاست های هورامان و گلاویژ استاد زنده یاد عباس کمندی بود که با گروه کامکاران کار کرده بودند، طوریکه یکی از آرزوهای بزرگ من در آن سال ها رفتن به هورامان بود، با وجود اینکه تاکنون چندین بار به این مکان سفر کرده ام ولی هنوز آن شور و اشتیاق از بین نرفته و دوست دارم هر بار به هورامان و یا دیگر جاهای کوردستان سفر کنم.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد