تاريخ: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ساعت ۱۸:۳۱ | بازدید: 964 نظرات: 0 کد مطلب: 1339 |
هاژه ـ پس از سالها آرزوي ديرينه مردم مهاباد در ارتقاء و تبديل واحد ميراث فرهنگي به اداره ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري مهاباد در سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل تحقق يافت و ايجاد اداره مذكور ابلاغ شد.
استان آذربايجان غربي به سبب موقعیت جغرافیایی و بیش از هزاران سال تمدن و نیز تنوع فرهنگی در جغرافیای زیستی خود، یکی از شاخص ترین استانها در حوزه میراث فرهنگی بشری است و با داشتن جاذبه هاي متنوع و ويژه گردشگري يكي از استانهاي گردشگر پذير كشور ميباشد .
در سال ١٣٦٤ به موجب قانون، سازمان میراث فرهنگی شکل گرفت. براساس این قانون، به وزارت فرهنگ و آموزش عالی اجازه داده شد تا از ادغام 11 واحد پراکنده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز وزارت فرهنگ و آموزش عالی، سازمان میراث فرهنگی را به صورت سازمانی وابسته به خود تشکیل دهد .
در سال ١٣٧٢ به منظورهماهنگی و افزایش کارآیی و اثربخشی از وزارت فرهنگ و آموزش عالی منفک و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ملحق شد .
در سال ١٣٨٢سازمان های میراث فرهنگی کشور و ایرانگردی و جهانگردی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جدا شد و از ادغام آن ها "سازمان میراث فرهنگی و گردشگری" با کلیه اختیارات زیر نظر رییس جمهور فعالیت خود را آغاز كرد .
در سال ١٣٨٥ به منظور تقویت و توسعه صنایع دستی کشور و ایجاد هماهنگی با سیاست های توسعه صنعت گردشگری، سازمان صنایع دستی ایران از وزارت صنایع و معادن منتزع و در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادغام و به "سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری" تغییر نام یافت.
با اين تغييرات ، مهاباد كه از دير باز اداره بود در اين تحولات به واحد تغيير يافته بود و از سال ٨٥ تا ٩٤ به صورت واحد ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري زير نظر اين سازمان فعاليت داشت و در اواخر سال ٩٢ تغييراتي در سازمان در سطح ملي و استان بوجود امد و با بر سركار امدن اقاي مهندس سلطاني فر به سمت رياست سازمان و معاون رييس جمهور و اقاي مهندس جباري به سمت مدير كل ميراث فرهنگي استان اذربايجان غربي و تغييرات در برخي شهرستانها ،توسعه و ارتقاء اين سازمان كليد خورد و واحد ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري مهاباد با توجه به امتيازات و داشته هايش در سال ٩٤ به نمايندگي و در سال ٩٥ با تاييد سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور به اداره ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري مهاباد ارتقاء يافت.
شهابی رئیس میراث فرهنگی مهاباد در این رابطه به هاژه گفت: اين توفيق بزرگ در وهله اول بیانگر حسن تدبیر و نگاه عدالت محور مسولين استاني، مديركل معزز و هيات رييسه اداره كل مي باشد و در سايه پيگيري و همراهي و تعامل و وحدت رويه كليه دست اندركاران گرانقدر و پرتلاش اداره كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان و حمايت ها و پيگيريهاي كليه مسئولين و معتمدين و اعضاي انجمن ميراث فرهنگي شهرستان مهاباد بوده و ثانیا بدليل ظرفیت عظیم و جامعیت بي مانند و توانمنديها و داشته هاي مهاباد شكل گرفت.
وی همچنین افزود: قطعا این اقدام بزرگ كه يكي از مطالبات مردم اين شهرستان بود در اغاز سال اقتصاد مقاومتي ، اقدام و عمل ، موجی از نور امید در دلهای مردم و مسئولين شهرستان و موجبات تقویت اعتماد اجتماعی مردم شریف را ببار خواهد اورد و به نوبه خود از تمامي حاميان و دست اندركاران امر کمال تشکر و قدردانی را به عمل می آورم و اين توفيق بزرگ رو به مردم شهر فهيم مهاباد و حومه تبريك و تهنيت عرض مينمايم.
شهابی در ادامه گفت: اميد است با همراهي و حمايت و تعامل و وحدت رويه بين مردم و مسولين و اهتمام به نامگذاري امسال به اقتصاد مقاومتي ،اقدام و عمل در اهتمام منطقه اي و تقویت حس مسئولیت عمومی و جلب مشارکت همگانی در حمایت و صیانت، حفاظت، احیا و بهره برداری خردمندانه از میراث فرهنگی، طبیعی، تنوع فرهنگی، تنوع منظر و زیستی کشور، دستیابی به جایگاه واقعی منطقه بعنوان یکی از قطب های گردشگری كشور از طریق ارتقاء کیفیت و استاندارد سازی خدمات و توسعه گردشگری و تسهیل سفر، شناسایی، پژوهش و مستند سازی- معرفی، آموزش و ترویج – حفاظت، احیا ي هنرهای سنتی و صنایع دستی منطقه به توفيقاتي ارزشمند نائل اييم .