تاريخ: ۱۰ شهریور ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۹ بازدید: 1594      نظرات: 0      کد مطلب: 24943
آرش اسماعیل زاده

چند کلمه حرف حساب!

در پی غرق شدن غم انگیز جوان سقزی در سد مهاباد


در پی غرق شدن غم انگیز جوان سقزی در سد مهاباد ضمن عرض تسلیت به خانواده ایشان و تقدیر و تشکر از زحمات بی دریغ کلیه عوامل امدادی، غواصان، آتش‌نشانان و مردم حاضر در صحنه، توجهتان را به نکاتی جلب میکنم که بدون شک می‌تواند به بهبود روند پیشامده طی این چند روز کمک کند و کما اینکه دیگر شاهد همچین اتفاقی نباشیم .

همچنان که مستحضرید شنا کردن در سد مهاباد ممنوع است، اما شنا کردن برای شهروندان در گرمای طاقت فرسای تابستان به امری همه گیر بدل شده و نمی توان این مسئله را  نادیده بگیریم .

از لحاظ اداری و مدیریتی در داخل  یا خارج از محدوده شهری، هر گونه رخدادی دستگاه متولی مشخص دارد. اورژانس، آتش نشانی و هلال احمر دستگاه های خدمات رسان در این حوزه هستند و در صورت بروز بحران ستاد مدیریت بحران زیر نظر فرماندار محترم جهت هماهنگی بهتر دستگاه ها یا پوشش دادن کاستی ها می تواند در ابعاد وسیعتری نیرو ، امکانات و... را در محل حادثه متمرکز نماید .

تا اینجای کار اهالی فن بهتر و جامعه تر موارد قانونی حوزه کاری خود را می دانند و بر کسی پوشیده نیست که آتش نشانها و امدادگران ما در مهاباد چقدر دلسوز، زحمتکش و آسیب پذیر هستند و در بسیاری از حوادث با حداقل امکانات بهترین خدمات را ارائه داده اند ولو حتی به قیمت جانشان بوده باشد .

در آتش سوزی های دشت شامات و شارویران، در حوادث جاده ای و تصادفات و سایر موارد مرتبط یا غیر مرتبط دیواری کوتاه تر از آنها پیدا نمی شود .

حال باید پرسید :

۱- سد مهاباد جزو کدام حوزه عملیاتی به شمار می آید؟ (داخل شهر یا خارج شهر)

۲- با علم بر ممنوعيت شنا در سد مهاباد در صورت بروز حادثه کدام دستگاه متولی اصلی و کدام دستگاه بعنوان همکار و مکمل حضور دارد ؟

(اورژانس، آتش نشانی، هلال احمر)

 

دانستن این سوال چرا اهمیت دارد؟

زمانیکه اتفاقی رخ می دهد ، ثانیه ها و لحظه ها برای فرد حیاتی به شمار می آید و من اگر بدانم به کجا اطلاع بدهم که زودتر ناجیم باشند قطعا می توان به نجات امیدوار بود.

به یاد می آوریم که هلال احمر مهاباد در یکی از سالهای ۹۴ یا ۹۳ بصورت آزمایشی یک ایستگاه ساحلی در سد با تجهیزات و قایق موتوری مستقر نمود که در آن سال هیچ غرق شدگی در فصل تابستان ثبت نشد و به نظرم بسیار موثر بود و ای کاش در هر فصل متناسب با مخاطرات ایستگاههای موقت مستقر شوند و با هماهنگی و سرعت عمل بیشتر اینگونه حوادث تلخ پوشش داده شود.

 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد