مطالعات جدید نشان میدهند که مصرف زیاد شیر میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. این تحقیق به خصوص بر تأثیر شیرهای بدون چربی و کمچرب تأکید دارد و نشان میدهد که مردانی که به صورت روزانه شیر مصرف میکنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
یافتههای جدید نشان میدهد که نوشیدن شیر با خطر بیشتر سرطان پروستات مرتبط است. طبق مطالعات، مردانی که مقادیر زیادی شیر مصرف میکنند (در مقایسه با سایر مردانی که شیر کمتری مینوشند)، به میزان قابلتوجهی در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.
مصرف زیاد لبنیات ممکن است تا حدودی خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. مطالعات نشان داده است که نوشیدن شیر به صورت روزانه احتمال مرگ ناشی از سرطان پروستات را بالا میبرد. شیرهای بدون چربی و کمچرب نیز میتوانند در بروز این بیماری نقش داشته باشند.
به گزارش خبرآنلاین، بعد از سرطان پوست، سرطان پروستات شایعترین سرطان و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در میان مردان شناخته میشود. انجمن سرطان آمریکا (ACS) تخمین میزند که تقریباً از هر هشت مرد آمریکایی، یک نفر به سرطان پروستات مبتلا میشود. متأسفانه علم پزشکی هنوز نمیتواند دقیقاً مشخص کند که چه چیزی باعث سرطان پروستات میشود.
درست مانند هر شکل دیگری از بیماری، سرطان پروستات در سطح سلولی به دلیل تغییرات و جهشهای DNA ایجاد میشود. برخی از این جهشهای ژنی ارثی هستند، اما بسیاری از آنها ارثی نیستند.
طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا نیز بیشتر جهشهای ژنی مرتبط با سرطان پروستات که در مردان مشاهده میشود ارثی نیستند، بلکه در مقطعی از زندگی بیماران بروز پیدا میکنند.
یکی از ریسکفاکتورهای خارجی شناساییشده در ابتلا به سرطان پروستات، افزایش سن است. حدود ۶۰ درصد از تمام تشخیصهای سرطان پروستات در مردان بالای ۶۵ سال است. یکی دیگر از این عوامل خطر، چاقی است. طبق تحقیقات، چاقی شکمی با شکل تهاجمیتر سرطان پروستات مرتبط است.
تحقیقاتی که در دانشگاه لوما لیندا انجام شده، یک ریسکفاکتور مهم غذایی مرتبط با سرطان پروستات را شناسایی کرده است که در ادامه به آن پرداخته میشود.
نوشیدن «شیر» ریسک ابتلا به سرطان پروستات را بالا میبرد
هرچند شیر مملو از ویتامین، پروتئین و مواد معدنی ضروری است که برای سلامت استخوانها مفید است، اما یافتههای جدید نشان میدهد که نوشیدن شیر با خطر بیشتر سرطان پروستات مرتبط است. طبق مطالعات، مردانی که مقادیر زیادی شیر مصرف میکنند (در مقایسه با سایر مردانی که شیر کمتری مینوشند)، به میزان قابلتوجهی در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.
جالب توجه است که طی این تحقیقات، هیچ ارتباطی بین خطر سرطان پروستات و مصرف پنیر و ماست مشاهده نشده و فقط تأکید بر مصرف شیر است.ممکن است این رابطه ناشی از هورمونهای جنسی موجود در شیر باشد. بیشتر گاوهای شیری، شیرده باردار هستند و سرطان پروستات نیز سرطانی است که به هورمون واکنش نشان میدهد. علاوه بر این، تحقیقات قبلی نشان داده که مصرف لبنیات و سایر پروتئینهای حیوانی با سطوح بالاتر یک هورمون خاص در خون (IGF-۱) مرتبط است و باورها بر این است که IGF-۱ در رشد برخی سلولهای سرطانی از جمله سرطان پروستات مؤثر است.
افرادی که سابقه خانوادگی سرطان پروستات دارند، به منظور پیشگیری از ابتلا به این سرطان، بهتر است نوشیدن شیر را محدود کنند و یا از مصرف آن بپرهیزند.
تحقیقات نشان میدهند که یکی از علل احتمالی این افزایش ریسک، هورمونهای جنسی موجود در شیر است. از آنجا که بیشتر گاوهای شیری در دوران بارداری شیردهی میکنند، ممکن است هورمونهای تولید مثل در شیر تأثیرگذار باشند. سرطان پروستات نیز یکی از سرطانهایی است که به هورمونهای جنسی واکنش نشان میدهد.
به علاوه، تحقیقات پیشین نشان دادهاند که مصرف لبنیات و پروتئینهای حیوانی ممکن است با سطح بالاتری از هورمون خاصی به نام IGF-1 در خون ارتباط داشته باشد که به رشد سلولهای سرطانی از جمله در سرطان پروستات کمک میکند. متخصصان توصیه میکنند که افرادی که سابقه خانوادگی سرطان پروستات دارند، به منظور کاهش ریسک ابتلا به این بیماری، مصرف شیر را محدود کرده یا از آن پرهیز کنند. منبع:eatthis
مصرف شیر برای مردان سرطانزاست؟
یک متخصص بیماریهای داخلی با بیان اینکه جدیدترین مطالعات نشان میدهد مصرف بیش از حد شیر در مردان سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات میشود، گفت: این مطالعات نشان میدهد مصرف شیر کمچرب احتمال بروز کَنسِر پروستات را به میزان بیشتری در مقایسه با مصرف انواع دیگر شیر افزایش میدهد.
دکتر حمیدرضا امیرذهنی در گفتوگو با ایسنای همدان، به تحقیقات متعدد در جهان و به ویژه دو مطالعه بزرگ و جدید در مورد مصرف بیش از حد شیر در مردان اشاره و اظهار کرد: این مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از حد شیر احتمالاً ریسک ابتلا به سرطان پروستات و مرگ ناشی از آن را افزایش میدهد.