مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از ثبت ملی محوطه باستانی یک میلیون ساله، واقع در جنوب شهر کرمانشاه، موسوم به محوطه پارینه سنگی «سنگ معدن» خبر داد.
داریوش فرمانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به کشف محوطه باستانی مربوط به دوره پارینه سنگی در کرمانشاه، اظهار کرد: این محوطه باستانی پارینه سنگی موسوم به «سنگ معدن» در جنوب شهر کرمانشاه واقع شده و یک تیم باستان شناسی به سرپرستی دکتر سامان گوران، سال ۱۴۰۰ آن را کشف کرد.
وی افزود: طبق آثار و شواهد کشف شده و بررسیهای صورت گرفته توسط تیمهای باستان شناسی، قدمت این محوطه باستانی مربوط به دوره پارینه سنگی قدیم تا دوره پارینه سنگی میانی و نوین با سن تقریبی حدود یک میلیون تا ۴۰ هزار سال قبل است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: باتوجه به اهمیت این محوطه باستانی تلاش بر این شد تا آن را به ثبت ملی برسانیم و در این راستا اواخر اسفند سال گذشته نشستی در شورای ثبت آثار غیرمنقول وزارت میراث فرهنگی تشکیل و در آن نشست مقرر شد که این محوطه باستانی به ثبت ملی برسد.
وی افزود: به این منظور طی سالجاری مکاتبات لازم با وزارت میراث فرهنگی صورت گرفت و کارشناسان وزارتخانه در چند نوبت از این محوطه باستانی بازدید کردند و در نهایت این محوطه به شماره ۳۴۱۲۸۸ به عنوان محوطه پارینه سنگی موسوم به «سنگ معدن» در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
فرمانی خاطرنشان کرد: علاوه بر پرونده ثبت ملی این اثر، بحث تعیین عرصه و حریم آن نیز مورد پیگیری قرار گرفت که به این منظور تابستان امسال یک تیم باستان شناسی به سرپرستی دکتر نعمت حریری کار مستندنگاری محوطه را برای تعیین عرصه و حریم آن انجام دادند.
وی با بیان اینکه محوطه پارینه سنگی سنگ معدن کرمانشاه وسعت بسیار زیادی دارد، عنوان کرد: از این میزان، حدود ۱۵۰ هکتار را عرصه آن تشکیل میدهد، به این معنا که باید بدون دخل و تصرف باقی بماند و هر اقدامی در حریم این محوطه مبنی بر ساخت و ساز و یا اقدامات عمرانی و اجرایی باید با هماهنگی با میراث فرهنگی استان باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان در ادامه از برنامه ریزی برای تبدیل این محوطه به پارک موزه پارینه سنگی خبر داد و گفت: درحال انجام برنامه ریزیهای لازم برای تحقق این موضوع هستیم.