تاريخ: ۱۳۹۵ شنبه ۲۱ اسفند ساعت ۱۱:۱۹ | بازدید: 1190 نظرات: 0 کد مطلب: 3373 |
سنندج - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان با اشاره به وضعیت تصفیه خانه فاضلاب شهری سنندج، گفت: جایزه انجمن مدیریت سبز اروپا و بنیاد جهانی انرژی به تصفیه خانه فاضلاب شهرسنندج اهدا شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، محمد حسین محمدی گفت: برای نخستین بار تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج به عنوان پروژه برتر از سوی بنیاد جهانی انرژی و انجمن مدیریت سبز اروپا انتخاب و مفتخر به دریافت تندیس این بنیاد شد.
وی بیان کرد: تندیس ویژه این بنیاد در آیین یازدهمین دوره همایش بین المللی مدیریت سبز در تهران به این پروژه در استان کردستان اهدا شد.
وی اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب کردستان با ایجاد رویکرد یکپارچه بین مسئولیت های اجتماعی و زیست محیطی خود با منافع اقتصادی با اجرای پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج به منافعی همسو با منافع ذینفعان دست یافته است.
محمدی گفت: بنیاد جهانی انرژی، منافع سبز حاصل از این پروژه را شامل جلوگیری از آلودگی رودخانه قشلاق، تصفیه روزانه صدهزار متر مکعب پساب، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، تولید محصول لجن تثبیت شده و بیوگاز، طرح احداث نیروگاه تولید برق و حرارت بطور همزمان، استفاده از گاز تولیدی تصفیه خانه برای تولید برق ۱.۳ مگاوات ساعت و استحصال هشت هزار متر مکعب گاز متان با خلوص ۶۶ درصد عنوان کرده است.
محمدی گفت: در سطح کشور تاکنون تصفیه خانه های سنندج سال ۹۵ و جنوب تهران سال ۹۴ در ارزیابی جهانی به این عنوان شاخص جهانی دست یافته اند.
وی با اشاره به اینکه تصفیه خانه فاضلاب سنندج در شش مرحله فرآیند تصفیه فاضلاب را انجام می دهد، اضافه کرد: فرآیند تصفیه خانه فاضلاب در بخش مایع سیستم لجن فعال و متعارف است که در این روش فاضلاب پس از عبور از واحدهای پیش رسوب گیری، آشغال گیری، دانه گیری و ایستگاه پمپاژ به منظور تامین هیدرولیکی مورد نیاز به ته نشینی اولیه انتقال می یابد.
وی اظهار کرد: پس از ورود به حوض های زلال ساز نهایی جامدات بیولوژیکی ته نشین شده و پساب حاصل به واحد uv جهت گندزدایی و از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری زا توسط اشعه ماوراء بنفش منتقل می شود.
محمدی گفت: در این مرحله بیش از ۹۰ درصد از آلاینده های آلی فاضلاب و ۱۰۰ درصد میکرو ارگانیسم های بیماری زا حذف می شود و پسابی منطبق بر استانداردهای محیط زیست به رودخانه قشلاق وارد می کند.
به گفته وی جامدات بیولوژیکی و آلی ته نشین شده بخش مایع جهت تثبیت به بخش لجن منتقل می شود و در این بخش لجن با فرآیند هضم بی هوازی تثبیت می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان اظهار کرد: عملیات تجزیه مواد آلی در دایجستر و با حضور میکرو ارگانیسم های بی هوازی موجود در این واحد صورت می گیرد. فرایند هضم لجن شامل یک مرحله هازم بی هوازی و سه فازی بوده که در این مرحله محصول نهایی این هازم که لجن هضم شده و بیوگاز متان است.
وی افزود: مرحله نهایی، مرحله خروجی آب تصفیه شده و مرحله آبگیری لجن و خشک شدن لجن در هازم است.
به گفته وی در مرحله ته نشینی ثانویه مواد آلی هضم شده و ماحصل پساب که لجن تمیز است به مخازن ذخیره لجن هدایت می شود.
وی افزود: پساب تصفیه خانه فاضلاب کاملا بهداشتی، استاندارد و مناسب برای کارهای کشاورزی است.
شایان ذکر است، تصفیه خانه فاضلاب سنندج ۲۴ هکتار مساحت دارد، این تصفیه خانه مجهز به سیستم تصفیه لجن فعال متعارف بوده و ظرفیت کل تصفیه خانه ۹۹ هزار و ۳۶۰ متر مکعب در شبانه روز است که البته در حال حاضر به 20 درصد بیش از ظرفیت پیش بینی شده مشغول به فعالیت است.
منبع: مهر
|