به گزارش هاژه، استاندار آذربایجان غربی گفت: متاسفانه وضعیت راه های استان متناسب با نیاز و موقعیت ما نیست. استان آزاد راه ندارد و بزرگ راه های موجود هم تکمیل نیستند.
رضا رحمانی با تاکید بر اینکه در این مدت حضور در استان اطلاعات لازم برای شکل گیری یک برنامه جامع و مدون توسعه در دست اقدام است افزود: با گروه های مختلف مردم و دستگاه های اجرایی و نظامی و امنیتی و نیز قضایی نشست های متعدد برگزار شده تا با شناخت کافی بتوانیم نقشه راهی جامع برای توسعه تدوین کنیم. اراده محکمی از خواست برای کار و وفاق را در استان لمس کردن که چراغ راه ما برای آینده است.
استاندار آذربایجان غربی گفت: مردم از ما سه اولویت کار، همدلی و وفاق و بهره گیری از ظرفیت های بی نظیر توسعه اعم از مرز، کشاورزی،گردشگری و معدن و صنعت را خواستارند.
رحمانی جهت گیری استان در آینده را نیز حول این محورها عنوان کرد و افزود: تلاش داریم با بهره گیری درست از ظرفیت های موجود و افزایش ارزش افزوده منابع کشاورزی و معدنی جهش های قابل ملاحظه ای که در زندگی مردم ملموس باشد را رقم بزنیم.
او با بیان اینکه قابل قبول نیست استانی با ظرفیت های فراوان در سرانه های راه، بهداشت و آموزش در رتبه های آخر کشور قرار داشته باشد افزود: معتقدیم باید پتانسیل هایی که داریم بویژه سرمایه انسانی را باید به درستی بکار گرفت. مهمترین ظرفیت ما نیروی انسانی است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه باید ظرفیت های پایانه ها، گمرکات و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نحو شایسته استفاده شود گفت: یکی از مهمترین پروژه های مدنظر راه اندازی شهرک مشترک صنعتی با کشور ترکیه در مرز رازی است. باید بتوانیم به خوبی از وضعیت مرزی با ترکیه، جمهوری آذربایجان و اقلیم کردستان عراق استفاده کنیم.
رحمانی گفت: متاسفانه وضعیت راه های استان متناسب با این نیاز و موقعیت ما نیست. استان آزاد راه ندارد و بزرگ راه های موجود هم تکمیل نیستند.
او تکمیل زیرساخت های حمل و نقلی بویژه در مسیرهای منتهی به پایانه های مرزی را از دیگر اولویت ها دانست و گفت: برای تحقق این امر باید منابع اعتباری لازم جذب شود تا بتوانیم با ایجاد یک بسته توسعه ای نسبت به بهره گیری از ظرفیت های مرزی اقدام نماییم.
استاندار آذربایجان غربی افزود: با اعتبارات دولتی نمی توان اقدامات شاخصی انجام داد. استان هایی هم که پیشرفت کردن هیچ کدام با اعتبارات دولتی صرف نبوده است. باید به دنبال جذب سرمایه باشیم تا بتوانیم زیرساخت امیدوارم را ایجاد کنیم. وضعیت فعلی استان با وجود پتانسیل های متنوع در شان مردم نیست.
او با بیان اینکه ظرفیت های موجود از جمله معدنی هم باید شکوفا شود و در زندگی و اقتصاد مردم استان و کشور قابل لمس باشد ادامه داد: اگر نتوانیم ظرفیت های بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم موفق نبوده ایم.
استاندار آذربایجان غربی توجه به تولید و سرمایه گذاری، ظرفیت های مرز را از دغدغه های رئیس جمهور در خصوص استان برشمرد و گفت: ما باید سرمایه جذب کنیم. اعتبارات فعلی ما کفاف اینکه بخواهیم استان را از این جایگاه فعلی دور کنیم نیست. بسیاری از سرمایه گذاران بومی استان در این مدت اندک آمادگی کردند که در استان سرمایه گذاری کنند.
رحمانی از رسانه ها و ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی درخواست کرد تا فضا را مهیای جذب سرمایه گذاری کنند. ما جزو پنج استان امن کشور هستیم و باید از این ظرفیت بخوبی برای توسعه استفاده کنیم.
او گفت: باید بستر لازم برای جذب اول سرمایه گذاران استانی و سپس دیگر سرمایه گذاران فراهم شود و اجازه نخواهیم داد سرمایه گذاران در بروکراسی اداری سرگردان شوند.
استاندار آذربایجان غربی در خصوص احیای دریاچه ارومیه نیز گفت: در سالهای گذشته برای نجات دریاچه ارومیه اقداماتی شروع شده است. برای نجات دریاچه ارومیه هر کاری لازم باشد انجام می دهیم حتی با همفکری دانشگاه دنبال یک کار جدید هستیم. اقداماتی انجام شده اما باید تلاش کنیم که دریاچه واقعا احیا شود.
او با بیان اینکه این استان یک تابلوی وفاق در کشور است افزود: تنوع قدمی و مذهبی استان یک فرصت است. باید همه دست به دست هم این وفاق را تقویت کنیم.